השיבה לעבודה מתרחקת: המובטלים עוברים מחל"ת לפיטורים
לפי הלמ"ס, שיעור הבלתי מועסקים, שאינו כולל עובדים בחל"ת, עלה במחצית הראשונה של אוגוסט ב-0.2% ל-5.9%; שיעור המובטלים בהגדרה הרחבה של הלמ"ס ירד ב-0.3% ל-12.1%
שיעור הבלתי מועסקים, שאינו כולל עובדים בחל"ת, עלה במחצית הראשונה של אוגוסט ב-0.2% מ-5.7% ל-5.9%. לעומת זאת, שיעור המובטלים בחישובים הכוללים גם עובדים בחל"ת ירד ב-0.3%-0.5%. המשמעות היא שיש ירידה קלה בהיקף האבטלה אבל במקביל מעבר מדאיג של עובדים מחל"ת לפיטורים. כך עולה מנתוני האבטלה שמפורסמת היום (ב') הלמ"ס.
- הלמ"ס מפרסמת חישוב חדש - שמגדיל את שיעור האבטלה במשק
- אבטלה? לא מאוחר מדי למודל הגרמני
- ביטוח לאומי: 200 אלף רשומים כמובטלים אך עובדים בפועל
ללמ"ס ארבעה חישובי אבטלה שכולם נמוכים יותר מהנתונים שמפרסמים הביטוח הלאומי ושירות התעסוקה. היום פרסמה שלושה מהם. שיעור הבלתי מועסקים (מובטלים "מסורתיים", נתון שאינו כולל חל"ת) עלה מ-5.7% ל-5.9% ומספרם עלה ב-11 אלף מ-231 ל-242 אלף. זה, כאמור, נתון מדאיג שמעיד על מעבר מחל"ת לפיטורים.
שיעור הבלתי מועסקים ביחד עם אנשים שנעדרו מעבודתם כל השבוע (נתון שאמור לאתר אנשים בחל"ת) ירד ב-0.5% מ-10.9% ל-10.4%. לנתון הזה יש מעט מאוד חשיבות במדידת אבטלה אבל לא מעט חשיבות לפרנסת המובטלים. זאת, משום על פי חוק הארכת דמי האבטלה כאשר הנתון הזה יתייצב במשך חודשיים על 10% או פחות, דמי האבטלה של רוב המובטלים ירדו ל-90%.
הגדרת האבטלה המרחיבה של הלמ"ס כוללת בלתי מועסקים , אנשים שנעדרו מעבודתם כל השבוע וכן אנשים שאיבדו את עבודתם בגלל משבר הקורונה אבל אינם מחפשים עבודה. הנתון הזה ירד מ-12.4% ל-12.1%, כלומר ב-0.3% וב-6,500 איש.
בפרסום הוקדם כללה הלמ"ס חישוב נוסף מרחיב עוד יותר שכולל גם מובטלים מלפני הקורונה והוא גבוה בכ-0.5%, כלומר סביר להניח שהיה עומד עכשיו על 12.6%.