בנק ישראל מציע: סיירת מיוחדת לאכיפת קורונה
על פי ההצעה, הסיירת הייעודית תוודא שהעסקים פועלים על פי כללי התו הסגול המפורטים דרך ביקורת מעמיקה של בחינת נוהלי העבודה של כל עסק, כוח האדם, התשתיות ועוד. בבנק אף המליצו על גיוס של 5,000-2,000 פקחים שיובלטו על ידי לבישת אפודים כתומים או ורודים
בשיא המשבר בסוף חודש מרץ העלה בנק ישראל הצעה שמעט חורגת מתחום העיסוק הרגיל שלו - איך לאכוף את מגבלות הקורונה. אולם הצעה זו ירדה מהר מסדר היום. אולי כעת, אחרי הכישלון של הממשלה להתמודד עם התפשטות הנגיף וחוסר הציות של הציבור, ישקלו אותה בכובד ראש בממשלה.
בבנק ישראל הדגישו את הצורך להתמקד ולהגביר את ההסברה, ההרתעה והאכיפה. אחת ההצעות הקונקרטיות שעלו היא של ד"ר עדי ברנדר, ראש אגף מאקרו ומדיניות בבנק ישראל, שהציע להקים "סיירת אכיפת קורונה" שתשמור על הנחיות התו הסגול וההתנהלות במרחב הציבורי - כמו עטיית מסכה ואיסור התקהלות. הכוונה היא כי בעוד שוטרים ופקחים מחלקים דו"חות - הסיירת הייעודית תוודא שהעסקים פועלים על פי כללי התו הסגול המפורטים דרך ביקורת מעמיקה של בחינת נוהלי העבודה של כל עסק, כוח האדם, התשתיות ועוד.
בבנק אף המליצו על גיוס של 5,000-2,000 פקחים שיובלטו על ידי לבישת אפודים כתומים או ורודים. לאותם פקחים שייתנו גם קנסות במקרה הצורך יחד עם הנוכחות המוגברת יהיה אפקט הרתעתי וחינוכי שיוכל לשפר את הציות של הציבור. בבנק ישראל מעריכים כי עלות ההקמה של המנגנון זניחה במונחים מאקרו־כלכליים — מדובר על כ־80 מיליון שקל עבור 2,000 פקחים בשכר חודשי של כ־7,000 שקל עבור חצי שנה.