דיווח שוטף
מספר חולי הקורונה המונשמים הגיע לשיא של 228
מספר החולים קשה עומד על 880 ומספר הנפטרים על 1,757; פרופ' ערן סגל ממכון ויצמן טוען כי בשבוע הבא נגיע לשיא של 1,000 חולים במצב קשה; השרה גילה גמליאל מגיבה לסערה סביבה: "ייתכן שטעיתי"; נתניהו: "רק בעוד שבוע נחליט על הקלות בסגר"; גמזו: "להכפיל קנס לעסקים"
נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם
23:10 - מספר חולי הקורונה המונשמים הגיע לשיא של 228
משרד הבריאות עדכן כי מאז חצות ועד 22:00 אובחנו עוד 4,579 נדבקים בנגיף הקורונה מתוך 42,678 בדיקות שבוצעו. בכך הגיע מספר הנדבקים המצטבר בישראל מפרוץ המגפה ל-272,309. מספר החולים המונשמים הגיע לשיא של 228. כעת 880 חולים מאושפזים במצב קשה ו-325 במצב בינוני. מאז חצות מתו עוד 15 חולים, ומניין המתים הגיע ל-1,757 בסך הכול.
(ירון דרוקמן)
19:46 - משרד הבריאות: 1,749 חולי קורונה נפטרו מפרוץ המגפה
משרד הבריאות עדכן בשעה זו כי אתמול בוצעו 26,343 בדיקות לגילוי קורונה ומתוכן אובחנו 2,907 מאומתים. מספר החולים שמצבם קשה עומד על 883, מתוכם 223 מונשמים. עד כה נפטרו 1,749 חולים מפרוץ המגפה, כאשר מחצות נפטרו 10 חולים. מפרוץ המגפה אובחנו 271,563 נשאים של הנגיף, כאשר מחצות אובחנו 3,843 נשאים מתוך 35,650 בדיקות - שיעור גילוי של 10.7%.
19:00 - נתניהו: "רק בעוד שבוע נחליט על הקלות בסגר"; גמזו: "להכפיל קנס לעסקים"
אחרי שהודיע כי ההחלטות על אסטרטגיית היציאה מהסגר יתקבלו ביום חמישי, עדכן ראש הממשלה בקבינט הקורונה כי הוא מעדיף להמתין עד לשבוע הבא: "אוגרים את הנתונים כל יממה". על המשך ההפגנות והתקהלויות החרדים: "מדגרות קורונה". על השרה גמליאל: "לחכות עם המסקנות". לכתבה המלאה.
(איתמר אייכנר)
17:10 - גנץ: "אם ירידת התחלואה תימשך - נפעל לצמצום המגבלות אחרי סוכות"
לקראת ישיבת קבינט הקורונה שתתכנס הערב, שר הביטחון בני גנץ אמר כי אם ירידת התחלואה בקורונה תימשך - כחול לבן תפעל לאפשר את צמצום המגבלות. "נאפשר את פתיחת העסקים שאינם מקבלים קהל והפעלת החינוך לגיל הרך מיד אחרי סוכות", מסר גנץ.
(מורן אזולאי ואיתמר אייכנר)
16:30 - מסתמן: הסכמה על תוכנית היציאה מהסגר
מסתמנת הסכמה על תוכנית היציאה מהסגר בין משרד הבריאות והממונה על המאבק בקורונה פרופ' רוני גמזו, לבין שרי כחול לבן שגיבשו מתווה יחד עם כמה מומחים. על פי המתווה, היציאה מהסגר תיעשה בשמונה שלבים. המעבר בין שלב לשלב ייעשה במרווחים של שבועיים לפחות, ובכפוף לעמידה ביעדי ירידה בתחלואה. בשלב הראשון ייפתחו עסקים שאינם מקבלים קהל, מערכת החינוך תיפתח עד גיל שש ונתב"ג ייפתח לנסיעות עסקיות.
(איתמר אייכנר)
15:40 - השרה גילה גמליאל מגיבה לסערה סביבה: "ייתכן שטעיתי"
השרה להגנת הסביבה גילה גמליאל, שנדבקה בקורונה, שהתה ביום כיפור בטבריה, שם התפללה בבית כנסת - 150 ק"מ מביתה בתל אביב. כמה שעות לאחר פרסום הדברים הודיעה גמליאל: "ייתכן שטעיתי בשיקול דעתי, מתנצלת בפני הציבור ואשלם את הקנס הנדרש".
14:50 - בניגוד להנחיות: אלפים בהלוויית האדמו"ר מפיטסבורג שנפטר מקורונה
אלפי חסידים משתתפים במסע ההלוויה של האדמו"ר מפיטסבורג, הרב מרדכי לייפר, שנפטר מסיבוך של נגיף הקורונה. ההלוויה מתקיימת באשדוד, עיר "אדומה", בעלת תחלואה גבוהה. בתחילת האירוע לא נראתה כל אכיפה בשטח, על אף הצפיפות והדוחק שתועדו במקום - בניגוד להנחיות המתירות הלוויות מצומצמות בלבד. במקום הייתה נוכחות משטרתית, אך ההלוויה התקיימה עם האלפים.
14:40 - פרופ' סגל: "ירידה חדה אצל הערבים; עלייה נוספת בקרב החרדים"
"בשבוע הבא נגיע לשיא של 1,000 חולים במצב קשה": כך חוזה פרופ' ערן סגל, מרכיב מודל חיזוי חולי הקורונה במכון ויצמן. עם זאת, הוא אומר, ניתן לגלות אופטימיות זהירה נוכח הירידה המתונה שנרשמת בכמות המאומתים החדשים ליום בשבוע האחרון.
"אנחנו רואים ירידה ברמה הארצית של 17% בכמות המאומתים. נתון יותר מעודד מזה היא עלייה מתונה יותר, של 10%, במספר החולים הנמצאים במצב קשה. לאור זה התחזית שלנו היא אמנם הגעה לשיא של 1,000 חולים קשה בבתי החולים בשבוע הבא, אבל מהנקודה הזו אנחנו צופים שנתחיל לראות ירידה".
לדבריו, למרות הנתונים הארציים, ניכר שבין המגזרים השונים קיים שוני בתחלואה. "במגזר הערבי קיימת ירידה מאוד חדה בכמות המאומתים בשבוע האחרון, של 50%. במגזר הכללי אנחנו רואים ירידה של 25% בכמות המאומתים, וזה מתחיל להתקרב לקצב הירידה שנצפה בגל הראשון. אם המגמה הזאת תמשיך אנחנו נראה את המשך הירידה", הוא אומר הבוקר (ב') באולפן ynet.
"במגזר החרדי אנחנו לא רואים כרגע את מגמת הירידה אלא למעשה את המשך העלייה שקורית אחרי ראש השנה. מזה יש להניח שלא הייתה הקפדה בראש השנה על ההנחיות. יש חשש גדול מחג הסוכות ומהיקף ההתקהלויות שיהיו במגזר החרדי. כרגע ההתפשטות שם ממשיכה".
12:30 - דו"ח אמ"ן: להיערך ללמידה מרחוק בתיכונים למשך שבועות או חודשים
דו"ח אמ"ן מהיום (שני) קובע כי לנוכח נתוני היקף תחלואת הקורונה בישראל, יש לוודא היערכות ומוכנות ללימודים מקוונים בלבד בתיכונים לפרק זמן ממושך - שבועות ארוכים וייתכן אף חודשים.
הדו"ח, שהתפרסם לקראת ישיבת קבינט הקורונה, קובע כי פתיחת מערכת החינוך היוותה זרז משמעותי בהתפשטות הנגיף. בדו"ח צוין כי "הגילאים שבהם חלה העלייה בשיעורי התחלואה הם 17-15 במגזר הכללי, 17-12 בחברה הערבית ו-17-12 בקרב בנים במגזר החרדי". באמ"ן ממליצים "לשקול היטב את חזרת הלימודים הפרונטליים".
עם זאת, לפי הדו"ח, גם בתחילת ספטמבר נצפתה עלייה בשיעורי התחלואה בקרב בני הנוער - שככל הנראה נגרמה מאירועים שהתרחשו ממחצית אוגוסט ועד סופו, לפני תחילת הלימודים. העלייה כתוצאה ממערכת החינוך נצפתה רק לקראת מחצית ספטמבר. לכן, ייתכן כי העלייה בתחלואה בקרב בני נוער בתחילת חודש ספטמבר חלה בעקבות מפגשים חברתיים רבים שהתקיימו בסוף חודש אוגוסט ובעקבות חופשות משפחתיות שונות בחופש הגדול - אך הועצמה עם פתיחת מוסדות החינוך השונים.
12:15 - 600 אלף ישראלים בחופשה ללא תשלום – כשליש מהם נרשמו מאז ראש השנה
600 אלף ישראלים בחופשה ללא תשלום – כשליש מהם נרשמו מאז ראש השנה, כך עולה מעדכון של שירות התעסוקה מהבוקר. מאתמול ועד הבוקר ב-7:00, נרשמו 6,637 דורשי עבודה חדשים.
מאז ערב ראש השנה (17.9) וכניסת ההגבלות, נרשמו בשירות התעסוקה 213,828 דורשי עבודה - מהם 192,223 עקב יציאה לחל"ת ו-21,605 מסיבות אחרות. מבין דורשי העבודה שנרשמו מאז עבור 154,680 זהו רישום שני או יותר מאז תחילת משבר הקורונה בחודש מרץ (72% מהנרשמים בגל הזה).
כיום רשומים בשירות התעסוקה 942,678 דורשי עבודה, מהם 600,485 בחל"ת.
11:50 - גילה גמליאל שהתה 150 ק"מ מביתה; חלק מהאנשים שפגשה לא קיבלו הודעה שחלתה
השרה להגנת הסביבה גילה גמליאל, שנדבקה בקורונה, שהתה ביום כיפור בטבריה, שם התפללה בבית כנסת - 150 ק"מ מביתה בתל אביב.
לפי ההנחיות אין לעבור מעיר לעיר ואסור לשהות בביתו של מישהו אחר; ואולם גמליאל שהתה ביום כיפור בטבריה - אף שהיא גרה בתל אביב. גמליאל לא נענתה לבקשת כלכליסט לחשוף את לוח הזמנים שלה ועם מי נפגשה בשבוע שעבר.
8:30 - נתוני הקורונה: 11.7% מהבדיקות חיוביות, 878 חולים קשה
יום שני של כמות בדיקות קטנה בהרבה מהממוצע: 2,905 ישראלים אובחנו אתמול (יום א') שנדבקו בקורונה. שיעור הבדיקות החיוביות עמד על 11.7% (אחד מכל 8.5) - נתון נמוך מהממוצע בימים האחרונים. מאז חצות אובחנו עוד 474 נדבקים.
חולים פעילים מול מחלימים
מנתוני משרד הבריאות עולה כי 1,624 חולי קורונה מאושפזים בבתי החולים ברחבי הארץ. 878 מהם מאושפזים במצב קשה. 215 חולים מחוברים למכונות הנשמה. מספר הנפטרים עומד על 1,719. מספר המחלימים חצה את רף ה-200 אלף והוא עומד על 201,392.
נדבקים חדשים בכל יום
8:20 - עשרות נעצרו בהתפרעויות בבני ברק ובירושלים, נזק נגרם לניידות משטרה
המשטרה עצרה הלילה (בין ראשון לשני) 31 חשודים בהתפרעויות בבני ברק ובירושלים שבה נפצעו שני שוטרים באורח קל ופונו לקבלת טיפול רפואי. כמו כן נגרם נזק לכמה ניידות משטרה, לכלי רכב פרטיים ולרכוש הרשות המקומית. מהמשטרה נמסר כי פעלה לאורך הלילה לאכיפת התקנות לשמירה על בריאות הציבור והקפדה על ההנחיות, ופיזרה כמה מוקדים שבהם זוהו התקהלויות. 18 חשודים נעצרו בירושלים בחשד להפרות סדר וליידוי אבנים לעבר השוטרים. הם הועברו לחקירה ונגד אחרים נרשמו דו"חות.
שיעור החיוביים
התקהלות אסורה אמש בבית הכנסת "פועלי אגודת ישראל" בעיר נמשכה שעות ארוכות למרות ניסיונות המשטרה לפזר את המתפללים. במשטרה התעמתו תחילה עם מאות החסידים שהתקהלו בבית הכנסת ומחוצה לו, ואף עצרו לפחות 13 בני אדם, אך בהמשך נסוגו. כוחות נוספים הוזרמו ובהם פרשים, אך השוטרים לא ניסו להתעמת מחדש עם עשרות המתפללים שנותרו בתוך בית הכנסת, וחיכו למעשה שיתפזרו לביתם. לקראת השעה 23:00 בלילה מסרה המשטרה כי הם אכן התפזרו וכי כל הצירים בעיר נפתחו מחדש.