כך פועל מנגנון מימון הבחירות הליכוד: 34 מיליון שקל כמקדמה
עד כה הסתכמו תשלומי המקדמות שקיבלו המפלגות שכיהנו בכנסת ה־23 ומתמודדות בבחירות הקרובות ב־118 מיליון שקל; חוסן לישראל ויש עתיד - שרצו בבחירות הקודמות ברשימה משותפת - קיבלו כל אחת מקדמה של 13.6 מיליון שקל, ש"ס קיבלה מקדמה של 8.7 מיליון שקל וישראל ביתנו קיבלה מקדמה של 6.8 מיליון שקל
מנגנון מימון הבחירות הנהוג בישראל מאפשר למפלגות מכהנות בכנסת שמתמודדות שוב - לקבל מקדמות לטובת מימון הבחירות. מנתונים שהגיעו ל"כלכליסט" עולה כי לקראת הבחירות הקרובות הליכוד קיבלה מקדמה של כ־34 מיליון שקל, חוסן לישראל ויש עתיד - שרצו בבחירות הקודמות ברשימה משותפת - קיבלו כל אחת מקדמה של 13.6 מיליון שקל, ש"ס קיבלה מקדמה של 8.7 מיליון שקל וישראל ביתנו קיבלה מקדמה של 6.8 מיליון שקל.
- תרגיל המפלגות: הקפאת חובותיהן ופריסה עד 2025
- הח"כים דוהרים לנפח ב-30% את מימון הבחירות
- סער קיבל ערבויות ב-5.5 מיליון שקל מאלפרד אקירוב ויגאל שיינברג
עד כה הסתכמו תשלומי המקדמות שקיבלו המפלגות שכיהנו בכנסת ה־23 ומתמודדות בבחירות הקרובות ב־118 מיליון שקל. סכום זה צפוי לעלות שכן הוא מהווה 70% מהסכום שמגיע למפלגות על פי חוק מימון מפלגות. השיטה הזו גורמת לכך שהמפלגות מבזבזות הון עתק בתקופת מערכת הבחירות בניסיון להשיג עוד ועוד מנדטים. אם המפלגות לא מצליחות לזכות בהרבה מנדטים ולכסות את הוצאותיהן בבחירות - הן לוקחות הלוואות מהכנסת מתוך כוונה שיכוסו במהלך הקדנציה החדשה.
תחום התרומות נחלק לשניים: תרומה למפלגה או תרומה למועמדים בבחירות לכנסת שאינם חברי כנסת. האפשרות הראשונה מאפשרת למפלגה שמיוצגת בכנסת לגייס תרומה של עד 2,300 שקל לאדם. תרומה למפלגה או מועמד שאינם מיוצגים בכנסת יכולה להגיע על לסכום מקסימלי של עד 11,500 שקל.