$
דעות

כמה זמן אפשר למכור קו ב־2 שקל

המחירים יעלו אם גולן תיעלם, אבל לא לרמה של 2012. המצב הנוכחי בכל מקרה לא יכול להימשך

אופיר דור 08:0927.08.15

נתחיל בבשורות הרעות - אם גולן טלקום תצא משוק הסלולר, המחירים בוודאות יעלו. תגידו שלום לקו סלולרי ראשון ב־20 שקל וקו שני ב־2 שקל. את זה מבינים היטב גם המשקיעים שהזניקו את מניות סלקום ופרטנר ב־15.5% וב־11.8% בהתאמה, בעקבות ההודעה של גולן על כך שהחברה עומדת למכירה.

 

ונעבור
לבשורות הקצת יותר טובות - המחירים בכל מקרה לא יחזרו לרמה שהיו בעבר. את מה שהתרחש בענף הסלולר בשלוש השנים האחרונות, הרבה מאוד גם בזכות גולן, אי אפשר להשיב לאחור. הערכה מקובלת בענף היא שהמחירים יחזרו לאזור ה־100 שקל עבור קו סלולרי, פחות או יותר המחיר המקורי שגולן טלקום ו־HOT mobile נכנסו איתו לשוק במאי 2012 וחוללו סערה.

 

גולן הצליחה כי צפצפה על משרד התקשורת

 

הדינמיקה כיום בשוק הסלולר שונה מזו שהיתה ב־2012, ויש בו יותר שחקנים בעלי אינטרס לשמור על מחיר נמוך. HOT mobile עדיין רוצה להגדיל את הנתח שלה, ולצורך כך היא צריכה לשמור על מחיר נמוך. בנוסף, HOT mobile שייכת לקבוצת HOT, ופלאפון שייכת לקבוצת בזק, ושתיהן לא רוצות שסלקום ופרטנר ייכנסו באגרסיביות לתחומי הליבה שלהן - הטלוויזיה והתקשורת הקווית.

 

כדי למנוע זאת הן מעדיפות להתיש אותן במגרש הביתי שלהן.

 

למיכאל גולן מגיע קרדיט על תרומתו לתחרות בשוק הסלולר. אולם חשוב גם לומר את האמת: גולן טלקום הצליחה למכור חבילות סלולר זולות כל כך גם משום שצפצפה לא פעם על הוראות משרד התקשורת ובעיקר הצליחה להתחמק באלגנטיות מעמידה בדרישה להקים רשת סלולר עצמאית. אם גולן טלקום היתה צריכה להפעיל רשת סלולר לבדה, היא היתה מתקשה הרבה יותר למכור קו שני ב־2 שקל. נראה שגם בגולן מבינים את זה, ולכן מתעקשים לשמור על הסכם שיתוף הרשתות החלומי שלהם עם סלקום.

 

שוק הסלולר כיום אינו בר־קיימא

 

המחירים בשוק הסלולר כרגע אינם רציונליים. הם טובים ללקוח כמובן, אבל מובילים את החברות להפסדים ובסופו של דבר יביאו לפשיטות רגל בענף, לצמצום במספר השחקנים ולירידה בתחרות. אי אפשר למכור סלולר ב־20 שקל לאורך זמן, במיוחד אם רוצים שהחברות ישקיעו גם בטכנולוגיה, ושאומת הסטארט־אפ תהנה מרשת סלולר טובה יותר מבבנגלדש.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x