ברשות השנייה כבר מתכננים פיצוי לערוצים המסחריים על אובדן זמן פרסום
הכנסות הערוצים נפגעות מקיצור הפסקות הפרסומות ומביטול קמפיינים של מפרסמים. במלחמת לבנון השנייה קיבלו רשת וקשת פיצוי של 13 מיליון שקל
אם תימשך הלחימה בדרום בשבועות הקרובים, יקבלו זכייניות הטלוויזיה מהרשות השנייה הקלות במחויבות הפקה ורכישה של תוכניות סוגה עילית - כך נודע ל"כלכליסט". הקלות דומות כבר ניתנו לזכייניות בזמן מלחמת לבנון השנייה: ב־2006 הופחתה המחוייבות הכספית להפקות סוגה עילית ב־8.3%.
נוסף
גובה ההקלה ייקבע לפי הזמן שיימשך המבצע הצבאי ובעקבותיו לוח השידורים המיוחד. בעקבות מלחמה לבנון השנייה, שנמשכה חודש, קיבלו רשת וקשת הקלות תוכן בהיקף של 5.5 מיליון שקל ו־7.4 מיליון שקל, בהתאמה.
המבצע לא הקפיץ את הרייטינג של החדשות
מי שציפה שמבצע "עופרת יצוקה" יקפיץ את הרייטינג של מהדורות החדשות המרכזיות - התבדה. מהדורת חדשות 2 של יום רביעי זכתה ל־23.4% צפייה, עלייה קלה בלבד לעומת מהדורות רגילות. גם מהדורת החדשות של ערוץ 10 לא מצליחה לפרוץ מהשגרה, עם שיעורי צפייה של 12%–13%. מהדורות החדשות גם לא מצליחות להוות מקפצת רייטינג לתוכניות הבידור בפריים טיים שמשודרות מיד אחריהן: "משפחה חורגת" קיבלה 18.7% צפייה, ו"צחוק מעבודה" קיבלה 17.8% - נתוני צפייה דומים לאלו שנרשמו לפני המבצע.
מי שכן מתחזק מאוד מהסיקור התקשורתי הנרחב של המבצע הן תוכניות הבוקר והצהריים, שבימים כתיקונם פחות מ־4% מכלל משקי הבית צופים בהן. מאז תחילת המבצע מספר זה עומד על 7%–10% ממשקי הבית. ההסבר: רצון של צופים רבים להתעדכן בנפילות בזמן אמת, בייחוד באזורי הדרום, שבהם רבים נשארים בבית על רקע המצב הביטחוני.
מרשת ומערוץ 10 נמסר שכרגע אין כוונה לשנות את לוח השידורים.