מומחה לטרנדים: "מה שפופולרי אינו cool, ומה ש-cool הוא בלעדי"
ג'רמי גוטשה, מייסד ומנכ"ל TrendHunter, בכנס סלקום מדיה: "לא משנה כמה האסטרטגיה טובה - אם לא מוכנים לנסות דברים חדשים ואובססיות של צרכנים אפילו במחיר של כישלון, הדברים לא יעבדו לטובת החברה"
איך חברה יכולה לייצר באז? לפי ג'רמי גוטשה, מייסד ומנכ"ל TrendHunter ומומחה עולמי לזיהוי טרנדים ומגמות, שדיבר היום (ב') בכנס סלקום מדיה, התורה די פשוטה. "צריך לארוז את את המסר בשבע מילים כדי שיהיה קליט, ולנסות לטפח אובססיה אצל הצרכן לסיפור כדי שיהיה לו הד ויראלי. ככה הוא
"אם נדון בנושא החדשנות, נראה כי השינויים בעולם משנים את הטרנדים", ציין גוטשה. לדבריו, "תוכניות הטלוויזיה הפכו לוידיאו ויראלי, העיתונים עברו לבלוגים, התקליטורים לקונצרטים, החנויות נכנעו למסחר האלקטרוני והפרסום הפך לקיצוני ברמה גבוהה. השינויים הגלובליים שינו באופן דרמטי את ההעדפות של הציבור: במקום אמריקה הטרנד הוא סין, במקום ניו יורק עוברים למוסקווה, הספריות עברו לויקיפדיה, רופאים הוחלפו באחיות והשיווק הפך למדיה סוציאלית."
גוטשה תיאר את הגישה שלו לתחום השיווק והטרנדים:"מה שפופולרי אינו קול (cool), ומה שקול הוא בלעדי. המוצר שהוא קול חותך פינות ונוטה להתפשט. כיום, אם נרצה למצוא מוצר שהוא קול ומעניין בתחום הסלולר, נצטרך לבחור למשל בין אביזר תלת-מימדי לאייפון, אפליקציה לאייפון שפותחת דלתות, טלפונים בצורת תכשיט מעוצב עם יהלומים או טלפון מפלסטיק ממוחזר שמתאים לטרנד הירוק. לזה נוכל לצרף כל מיני אופנות משונות, כמו מסיכת אב"ך נגד טרור, תמונות מפחידות של משפחה ותינוקות ששמו להם מסיכה או פאה נוכרית."
גוטשה הוסיף, כי "חברה שמתחילה לעבוד על הדבר הבא צריכה לשאול קודם כל מה זה cool? כיצד ליצור משהו שכולם ידברו עליו? היא כמובן צריכה לחשוב על המתחרים ועל רעשים נוספים שמפריעים למצוא השראה, אך במקביל להיות קשובה כל הזמן לצרכנים". לדבריו, התרבות יותר חזקה מאסטרטגיה: "לא משנה כמה האסטרטגיה טובה - אם לא מוכנים לנסות דברים חדשים ואובססיות של צרכנים אפילו במחיר של כישלון, הדברים לא יעבדו לטובת החברה", אמר.
הוא גם הציג את הטרנדים החמים לענף הסלולר, ובהם טכנולוגיה לבישה, אובססיה לאס.אם.אסים בעיקר אצל צעירים והטרנד הכי חם – קניות חברתיות.