רשת: "רוצים להעניק לקשת מתנה שאינה סבירה"
זכיינית ערוץ 2 מתנגדת לתיקון חוק שנועד לאפשר לקשת להמשיך להחזיק בחדשות 2 אחרי שתעבור לשדר תחת רישיון ב־2013. קשת: "ההתנגדות לא עניינית"
זכיינית ערוץ 2 רשת יוצאת נגד הכוונה לאפשר למתחרתה קשת להמשיך להחזיק בחברת החדשות של ערוץ 2, אם תעבור לשדר תחת רישיון כבר ב־2013. לטענת רשת, שאמורה לעבור לשדר תחת רישיון רק ב־2015, מתן אפשרות זו לקשת תגרום לאפלייה שלה, היות שבניגוד אליה לא תידרש קשת להמשיך לשאת באותן
הוויכוח בין הזכייניות נוגע להצעה לתיקון חוק של חבר הכנסת רוברט אילטוב (ישראל ביתנו) שתעלה לדיון מחר בוועדת הכלכלה של הכנסת. התיקון נוגע לחוק הרשיונות (החוק המסדיר את מעבר זכייניות ערוץ 2 ו־10 לרשיונות באפיקי שידור נפרדים, ש"פ). במסגרת החוק, נקבעה תקופת מעבר של שלוש שנים לזכייניות שיעברו לשדר תחת רישיון ונקבע כי במהלכה יוכלו להחזיק במשותף בחברת החדשות.
עם זאת, החוק אינו מתייחס לסיטואציה שבה רק אחת מהזכייניות, במקרה זה קשת, עוברת לשדר תחת רישיון. התיקון לחוק, שמבקש להעביר אילטוב, אמור להסדיר את הסוגיה ולאפשר לקשת להמשיך להחזיק בחברת החדשות.
"רוצים להעניק פה לקשת מתנה שאינה סבירה", אומרים גורמים ברשת. "לא יכול להיות שהיא תוכל להמשיך להחזיק בחברת החדשות תחת רישיון, בזמן שרק עלינו יחולו החובות של תשלום דמי זיכיון ותמלוגים". בזכיינית מזכירים עוד כי לפי חוק הרשות השנייה, על בעל זיכיון שפקע זיכיונו מוטלת החובה למכור את מניותיו בחברת החדשות לבעל הזיכיון הנותר.
טענות רשת נגד התיקון מוצגות בחוות דעת שתגיש היום רשת לוועדה. בחוות הדעת טוענת עוד רשת כי מדובר בניסיון למחטף וכי אין להכלילו במסגרת הצעת החוק להרחבת השידורים בעידן פלוס, האכסניה החוקית שנמצאה לתיקון. מנגד, משרד התקשורת תומך בתיקון בטענה שהוא טכני בעיקרו.
בנוסף נטען כי הדבר אינו מעשי שכן במצב שקשת תעבור לשדר שבעה ימים בשבוע ורשת תיוותר עם ארבעה ימי שידור בלבד, תימצא רשת במצב שבו היא נדרשת לממן שידורי חדשות לשבוע ימים. לדבריה, הצעת החוק מתיימרת להביא למצב שבו מרשת המחזיקה כיום 50% ממניות הרכוש של חברת החדשות ייגזלו מחצית ממניותיה והיא תהפוך לבעלת מניות מיעוט בחברה בה השקיעה מאמצים אדירים וסכומי עתק לאורך השנים. זאת מכיוון שקשת תחזיק 50%, רשת 25% ו־25% נוספים יהיו בידי בעל זיכיון חדש בערוץ 2 (לשלושת הימים שיוותרו עד 2015 עם היציאה של קשת מערוץ 2).
קשת בתגובה: "תיקון חקיקה אמור לאפשר תחרות ולהביא ליישומה של הרפורמה. ניסיונות אלה נועדו לטרפד את התחרות ולקבור את הרפורמה, משיקולים לא ענייניים ובוודאי לא ציבוריים, אלא משיקולים כלכליים גרידא".
מעופר מדיה, בעלת השליטה ברשת, נמסר בתגובה לדברים: "אנו מברכים על המהלך של שר התקשורת למעבר לרישיונות, אך מצפים שהדבר יעשה בהתאם לחקיקה שהתקבלה לפני מספר חודשים. אנו פונים לחברי ועדת הכלכלה שקיימו דיונים מעמיקים במשך השנתיים האחרונות, שיסירו את ההצעה לחלוטין מסדר היום, ויסירו את אי הוודאות שנוצרה לעתיד הטלוויזיה בעקבות השינוי המוצע".