זכיינית ערוץ 2 קשת מבקשת 50 מיליון שקל מבעלי המניות
דורשת במקביל מחיקת חובות ומציאת פתרון כולל לשוק הטלוויזיה. מחר צפויה להיערך פגישה מכרעת לגבי ההסדר עם ערוץ 10
המשבר בשוק הטלוויזיה: זכיינית ערוץ 2 קשת ביקשה מבעלי המניות הזרמה של 50 מיליון שקל, סכום המיועד לפעילות החברה בשנה הקרובה.
- זכיינית ערוץ 2 רשת מקצצת עד 10% בשכר
- "ביקשנו לפרוס חוב של 45 מיליון שקל ויצאנו עם דרישה לשלם 345 מיליון שקל"
- דאגה בערוץ 10: משרד האוצר לא מאפשר לנו לקבל רישיון
מחר צפויה להיערך פגישה מכרעת לגבי ההסדר עם ערוץ 10 של הוועדה שמינה שר האוצר יובל שטייניץ בראשות מנכ"ל משרד ראש הממשלה הראל לוקר. בפגישה אמורים להשתתף נציגי זכייניות ערוץ 2 קשת ורשת, ערוץ 10 והרשות השנייה. לקראת הפגישה זכייניות ערוץ 2 שלחו את עמדותיהן לגבי ההסדר המתגבש בדרישה לשוויון.
על פי מתווה ההסדר, ערוץ 10 יקבל הלוואה של 65 מיליון שקל מהמדינה לכיסוי חובות העבר, אותה יחזיר בתשלומים. בתמורה יצטרך בעל המניות הדומיננטי רון לאודר לשים ערבות בגובה החוב. בנוסף הערוץ יצטרך לשלם את החובות שצבר בשנתיים האחרונות, בהיקף 45 מיליון שקל, על דמי זיכיון, תמלוגים ודמי הפצה על מערך "עידן פלוס". הזיכיון של הערוץ יוארך בשלוש שנים עד סוף 2015, תום תקופת הזיכיון של קשת ורשת בערוץ 2.
במכתב ששלחה רשת היא מבקשת הארכת זיכיון בשלוש שנים ללא מכרז, עד 2018. בנוסף מבקשת רשת לבטל את תשלום התמלוגים ודמי הזיכיון כבר מ-1 בנובמבר 2012. עוד היא דורשת לבטל את חובת ההשקעה בקולנוע. הזכיינית מבקשת גם השוואה בין ערוץ 2 לערוץ 10 בכל הקשור לחובות לסוגה עלית. על פי תנאי הזיכיון ערוץ 10 מחויב להשקיע 50 מיליון שקל בשנה על סוגה עילית, ואילו זכייניות ערוץ 2 מחויבות להשקיע סכום כולל של 220 מיליון שקל בשנה.
קשת שלחה מכתב דומה ובו היא מבקשת למצוא פתרון כולל לשוק הטלוויזיה המצוי במשבר והתאמת הרגולציה לתנאי השוק. כמו כן היא דורשת בין השאר מחיקת חובותיה שצברה בתחום התוכן בהיקף עשרות מיליוני שקלים והטבות נוספות שלדבריה ניתנו לערוץ 10 לאורך השנים. הדרישות של קשת מסתכמות בהיקף כספי כולל של 174 מיליון שקל.
מקשת ורשת לא נמסרה תגובה.