ח"כ איתן כבל: אגיש הצעת חוק לביטול האגרה
כבל בוועדת הכלכלה שעסקה ברפורמה ברשות השידור: "כל שקל שאזרחי המדינה משלמים עבור הטלוויזיה הוא בזבוז וגזל כספי ציבור". משה גביש, יו"ר רשות השידור לשעבר: הצעת החוק צריכה לכלול התייחסות להפרדת הרשות הפוליטיקה
"אין זכות קיום לערוץ הראשון במתכונת הזאת, זה בזבוז כספי ציבור. ההתנהלות בערוץ הראשון היא בעייתית מהמדרגה העליונה", אמר היום ח"כ איתן כבל (העבודה). כבל דיבר בישיבת ועדת הכלכלה של הכנסת שעסקה ברפורמה ברשות השידור, והצהיר כי יגיש הצעת חוק לביטול האגרה.
- "שיטת גביית האגרה לא מתאימה לרוח התקופה"
- גלעד ארדן: "אבחן מחדש את הרפורמה ברשות השידור"
- נחתם הסכם הרפורמה ברשות השידור. העיתונאים: "חתמנו בלב כבד"
לדבריו, "כל שקל שאזרחי מדינת ישראל משלמים עבור הטלוויזיה הוא בזבוז וגזל כספי ציבור. זה כמו להביא דינוזאור לכאן ולחשוב שהכל יתנהל כמו לפני מיליוני שנים".
יישום הרפורמה ברשות השידור אמור להתחיל ב-1 ביוני, אך הוא מותנה עדיין באישור הסכמי השכר שנחתמו בין עיתונאי הרשות להנהלה על ידי הממונה על השכר באוצר. יו"ר ועדת הכלכלה אבישי ברוורמן הצהיר כי הוועדה בראשותו מתכוונת לפקח על הרפורמה ועל פעילות רשות השידור. "לדיון הבא נזמן את שר התקשורת השר גלעד ארדן ובדיון נוסף נבחן בין היתר את הבעיות הקשות הקיימות היום בקשר לאגרת רשות השידור", אמר ברוורמן.
במרכז הרפורמה ברשות השידור עומדת הפחתת מצבת כוח האדם ב-550 עובדים על ידי פיטורי 700 עובדים וקליטת 150 עובדים חדשים. זאת כדי לפנות מקורות תקציביים להשקעה בתוכן ולשדרוג טכנולוגיה. הרפורמה כוללת גם התכנסות של רשות השידור לשלושה מרכזים ומימוש חלק מנכסי הנדל"ן שלה.
בנייר העמדה שהגישה רשות השידור לוועדת הכלכלה נכתב כי עלות התוכנית נאמדת בכמיליארד שקל. בהתאם להסכם המימון שנחתם ב-2012 עם הממשלה, כ-720 מיליון שקל יגיעו ממקורות חיצוניים והיתרה מתוך ההתייעלות שתגרם מהפחתת העובדים.
משה גביש, לשעבר יו"ר רשות השידור, אמר בדיון היום כי "בלי שתהיה התייחסות להצעת החוק של הפרדת הרשות מהפוליטיקה, הרפורמה לא תצליח". לדבריו, יש צורך לבדוק אם ההנהלה הנוכחית מסוגלת לבצע את השינוי לאור כל הביקורות עליה. "אסור להעביר כסף מתקציב המדינה לפני שכולם ישתכנעו שהרפורמה תמלא את יעדיה", אמר גביש.
אורי רוזנווקס, יו"ר פורום היוצרים הדקומנטרים, קרא ליו"ר רשות השידור אמיר גילת ולמנכ"ל יוני בן מנחם שנכחו בדיון ללכת הביתה ולאפשר למנות אנשים שמבינים מהי טלוויזיה מודרנית. "לא לילד הזה פיללנו. בעקבות ההסכם הזה רשות השידור היתה צריכה להגיש דו"חות והיא הגישה עד עכשיו רק שני דוחות עקומים", אמרו.
אחיה גינוסר יו"ר אגודת העיתונאים בירושלים הזהיר כי "ללא רפורמה הרשות קורסת. צריך לחתום על מה שיש ולהתחיל להיאבק על המשך הדרך".
תמנע עורב, יו"ר ועד האקדמאים ברשות השידור, האשימה כי "העובדים מעוכבים בדרגות ושבויים של ההנהלה. יש עובדים ברשות השידור שמקבלים משכורות רעב למרות שעובדים משמרות כפולות. צריך לעשות התאמות להסכמים מכיוון שהסכמי השכר הללו נחתמו לפני שנתיים וחצי והעובדים שבויים בידיי ההנהלה".
לעומת זאת, משה שגב, יו"ר ועד עובדי ההנדסה ברשות, טען כי "האמירה שרשות השידור לא עובדת היא קשקוש אחד גדול. הערוץ הראשון משדר שידורים ב-HD. ההנהלה דאגה לקדם את העובדים ולהביא אותנו לטכנולוגיה הזאת".