$
פרסום ושיווק

"עורכי דין קיבלו 30 מיליון שקל על גבייה של אגרת רשות השידור"

סמנכ"ל הגבייה היוצא ברשות השידור, אבי כ"ץ, בדיון בוועדת הכספים: "אין לנו מספיק כוח אדם להתעסק בגבייה - ולכן אנחנו מעבירים למשרדי עורכי דין"

אופיר דור 15:2104.02.14

סמנכ"ל הגבייה של רשות השידור אבי כ"ץ זכה למקלחת קרה בדיון ועדת הכספים היום (ג'). כ"ץ, שאמור לפרוש בימים אלו לגמלאות לאחר עשרות שנים בתפקיד, עורר את זעמם של חברי הכנסת כשמסר נתונים מזיכרונו, ולא בא מוכן ועם נתונים מסודרים. הדיון בוועדת הכספים התנהל לאור חשדות לאי-סדרים לכאורה בהתנהלות אגף הגבייה ברשות השידור. 

כשנשאל כ"ץ אם לא ניתן היה לייעל את עבודת הגבייה באמצעות שימוש בעובדים שכירים במקום במשרדי עורכי דין חיצוניים, הוא ענה: "לו הייתי עסק פרטי יכול להיות שהייתי עושה שיקול כלכלי". אמירה נוספת של כ"ץ שהתקבלה בסערה היתה ש"הרשות לא מנסה לגבות מהמגזר החרדי אגרה".

 

בניין הנהלת רשות השידור בירושלים בניין הנהלת רשות השידור בירושלים צילום: נועם מושקוביץ'

 

בתגובה לדברים אלו אמר ח"כ עיסוואי פריג' (מרצ) כי "יש להקים ועדת חקירה בעקבות כל ההתנהלות הזאת. לא ייתכן להמשיך בצורה כזו. הצהרה מעניינת מאוד שאתם לא מנסים לגבות במגזר החרדי, כי אתם מסיקים שאין להם מקלטים".

 

לדברי כ"ץ, "הרשות גבתה אגרת טלוויזיה בהיקף 461 מיליון שקל ב-2013 ואגרת רישוי רכב בהיקף של 322 מיליון שקל".

 

בנוגע לעורכי הדין החיצוניים, אמר כ"ץ כי "הם קיבלו שכר טרחה של 30 מיליון שקל ב-2013. אין לנו מספיק כוח אדם להתעסק בזה ולכן אנחנו מעבירים למשרדי עורכי דין. את גובה שכר הטרחה קובעת ההוצאה לפועל. מכל חייב נגבים לכל היותר 1,300 שקל שכר טרחה עם הצמדות".

 

יו"ר ועדת הכספים, ח"כ ניסן סלומינסקי (הבית היהודי), אמר כי "הממצאים שעלו כאן שערורייתיים. מדובר בהתנהלות לא ראויה של גוף ציבורי שאף נוקט באמצעים קשים נגד חייבים, שממילא מממנים כבר את רשות השידור באמצעות המסים שהם משלמים. הניהול השוטף של גביית האגרה הזוי. ב-30 מיליון שקל שכר טרחה שקיבלו 11 משרדי עורכי דין ב-2013, יכלה הרשות להעסיק 300 עובדים ואפילו אם הייתם מעסיקים הרבה פחות, הם היו עושים בפחות כסף את אותה עבודה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x