בעלי עידן פלוס לא יצפו במונדיאל ב־HD
הוספת חמישה ערוצים לעידן פלוס לא מתבצעת בשל עיכובים באישור תקציב 2014 של רשות השידור. בין הערוצים: שידורי הערוץ הראשון ב־HD, ערוץ 9 ברוסית, ערוץ המוזיקה וערוץ בערבית
העיכובים באישור תקציב 2014 של רשות השידור הם הגורם המונע את הוספת הערוצים החדשים למערך עידן פלוס החינמי, כך נודע ל"כלכליסט".
- שידורי עידן פלוס יורחבו ל-9 ערוצים
- ארדן: נגיש מחר הסדר למימון החדשות המקומיות
- עידן פלוס טוב לציבור, אבל לא לחברי הכנסת
הערוצים שאמורים להתווסף למערך בשלב הראשון הם ערוץ 9 בשפה הרוסית, ערוץ 24, ערוץ hala tv בערבית, ערוץ מורשת (שטרם עלה לאוויר) וערוץ 1 ב־HD. הממשלה קיבלה את ההחלטה על הוספת הערוצים כבר ב־2011, ביוזמת שר התקשורת דאז משה כחלון. בהמשך אמורים לעלות ערוצים ייעודיים נוספים, שהמכרז להקמתם עדיין לא יצא על ידי משרד התקשורת.
ל"כלכליסט" נודע כי הושגה הסכמה עקרונית לגבי התשלום עבור ההפצה עם ערוץ 9, ערוץ 24 ורשות השידור, בעוד ערוץ מורשת ו־hala tv טרם הסכימו לתשלום. אולם ברשות השידור לא יכולים להתחייב להעביר את התשלום עבור ההפצה של ערוץ ה־HD כל עוד לא אושר התקציב ל־2014. בנוסף, רשות השידור נמצאת בגירעון עמוק שמקשה עליה לאשר הוצאות חדשות.
התכנון של הרשות השנייה, המפעילה את מערך עידן פלוס, היה להעלות את הערוצים החדשים כבר באפריל הקרוב כדי לאפשר צפייה בשידורי המונדיאל שיועברו בערוץ 1 גם ב־HD דרך עידן פלוס. אך אם לא יאושר תקציב הרשות בקרוב, תוכנית זו תשתנה.
כיום מועברים על גבי פלטפורמת עידן פלוס שישה ערוצים - הערוץ הראשון, ערוץ 2, ערוץ 10, ערוץ 33, ערוץ חינוכית 23 וערוץ הכנסת. כדי להוסיף ערוצים צריכה הרשות השנייה להפעיל מערך משדרים נוסף בעלות של 12 מיליון שקל לשנה, לכן ניתן יהיה להעלות אותם רק לאחר שיהיו מספיק ערוצים המוכנים להתחלק בעלות.
ברשות השנייה ניהלו בחודשים האחרונים מו"מ מול בזק, שמפעילה את מערך המשדרים של עידן פלוס והצליחה להפחית את עלויות ההפצה לכל ערוץ. בתחילה היה צריך כל אחד מהערוצים החדשים לשלם כ־2 מיליון שקל עבור ההפצה, אך בעקבות המשא ומתן ירד הסכום ל־1.3 מיליון שקל בשנה הראשונה ו־1.7 מיליון שקל לאחר מכן. רשות השידור תצטרך לשלם כ־2 מיליון שקל בשנה הראשונה עבור עלות הפצת ערוץ ה־HD, שתופס רוחב פס כפול מערוץ רגיל, ו־4 מיליון שקל בשנים לאחר מכן. העיכוב באישור תקציב רשות השידור נובע מהמאבק המתנהל בין יו"ר הרשות אמיר גילת למנכ"ל יוני בן מנחם. במכתב ששלח גילת לחברי מליאת רשות השידור הוא האשים את בן מנחם והנהלת הרשות בכך שלא הגיעו לישיבות ועדת הכספים בתקופה האחרונה, ובכך מעכבים את גיבוש תקציב 2014.
כחצי מיליון ממירי עידן פלוס נמכרו בישראל. כדי לקלוט את שידורי הערוצים הנוספים יצטרכו הצופים להחליף את הממירים שרכשו לממירים התומכים בטכנולוגיה שתאפשר העברת ערוצים מוצפנים ובאיכות HD. הרשות השנייה פנתה ליבואנים בבקשה להביא לישראל ממירים התומכים בטכנולוגיה החדשה (T2־DVB).