$
פרסום ושיווק

קשת מסכימה לפיצול ערוץ 2, רשת מתנגדת

בעקבות חשיפת הדו"ח המכשיר את פיצול ערוץ 2, לכלכליסט נודע כי קשת תסכים למהלך אם תקבל הקלות רגולטוריות. מנגד, רשת טוענת כי אינה יכולה לעמוד בעלות ההשקעה בפיצול

אופיר דור 08:0108.07.14

"אין דרך לדעת מה באמת יקרה לקשת ולרשת ברגע שייצאו מאפיק 22. זכייניות ערוץ 2 נהנות כיום מנתח שוק חלומי, אך ברגע שיבעטו אותן לאפיקים אחרים לא ברור איך השוק יתנהג", כך הגיב אתמול בכיר בשוק הטלוויזיה המסחרית לפרסום ב"כלכליסט" אתמול של הניתוח שהכינה חברת הייעוץ גיזה זינגר אבן עבור הרשות השנייה.

 

הניתוח מכשיר את מעבר קשת ורשת לערוצים נפרדים, וחוזה כי שני ערוצים מסחריים שיפעלו זה לצד זה יוכלו לרשום רווח תפעולי חיובי. לטענת כותבי העבודה, עלות המעבר של כל אחת מזכייניות ערוץ 2 לערוץ נפרד תעמוד על כ־200 מיליון שקל, והערוץ החזק מבין השניים יוכל להחזיר סכום זה בתוך 7–6 שנים והערוץ החלש יותר בתוך 11–10 שנים.

 

הניתוח של גיזה היה בין הגורמים שהניעו את מנכ"ל הרשות השנייה שי באב"ד לקדם שינוי בחוק, שיחייב את קשת ורשת לעבור לערוצים נפרדים מחוץ לאפיק 22 כבר בשנה הבאה, ולא בסוף 2017 כפי שמאפשר החוק כיום. המהלך נועד להתכונן לאפשרות שערוץ 10 יפסיק לשדר בסוף השנה, ותזכיר החוק בעניין אמור להיות מוגש לכנסת בתקופה הקרובה.

 

אבי צבי, מנכ"ל רשת אבי צבי, מנכ"ל רשת צילום: חיים צח

 

ברשת קיימת התנגדות גדולה יותר לשינוי החוק, ובזכיינית מאמינים שהמצב כעת אינו מאפשר את השקעת הסכום הנדרש לצורך מעבר לערוץ נפרד. לעומת זאת, בקשת מוכנים לבחון את האפשרות של פיצול הערוץ ב־2015, בתמורה ליצירת "אופק יציב" ושינויים מסוימים ברגולציה המוטלת על הזכייניות, כמו הקלות בהשקעה בתוכן. בעוד ברשת מאמינים ששלוש שנים נוספות באפיק 22 הן זמן הכרחי כדי להתארגן ליציאה לערוץ עצמאי, קשת מעבירה את המסר שמועד ביצוע השינוי לא משנה, אלא רק נכונות המדינה להעניק את התנאים לביצועו.

 

אבי ניר, מנכ"ל קשת אבי ניר, מנכ"ל קשת צילום: אביגיל עוזי

 

 

בערוץ 10 נמנעים מלהתייחס באופן רשמי לשינוי החקיקה הצפוי, אף שאינו מקדם את הניסיון שלהם לגייס משקיע חדש. מאחורי הקלעים מנסים בערוץ לדחוף לשינוי רגולטורי שיאפשר לו להמשיך לשדר לצד ערוץ 2, אך להתמקד בחדשות ובתעודה ופחות בבידור. כך, מקווים בערוץ, יוכלו להמשיך לשדר בערוץ 10 מבלי לגייס משקיע חיצוני.

 

חזרתו הצפויה של יוסי ורשבסקי לערוץ 10 מסתדרת עם הכיוון הרגולטורי הזה. ורשבסקי, ששימש כמנכ"ל הערוץ במשך ארבע שנים וליווה אותו במאבקי הישרדות רבים, כבר בחן את האפשרות של הפיכת ערוץ 10 לערוץ מסחרי משני בכהונתו הקודמת. עם כניסתו של ורשבסקי לתפקיד, צפוי מאבק ההישרדות של ערוץ 10 לעבור לפסים ציבוריים יותר.

בשוק הטלוויזיה ערערו אתמול על הערכות גיזה, כמו ההערכה שהקמת חברת חדשות חדשה תעלה לאחת הזכייניות 50 מיליון שקל. לטענת גורמים בשוק, הסכום הנדרש לצורך כך הוא כפול.

 

טענה נוספת שעלתה אתמול היא כי קידום ההיפרדות של קשת ורשת על ידי שר התקשורת עלול לפגוע במיזם הדגל שהוא מקדם — רשות השידור החדשה. "מה הסיכוי של ערוץ 1 להצליח לכבוש נתח שוק כשכבר יש שני ערוצים מסחריים חזקים עם שתי חברות חדשות מולו?", שאל גורם בתחום. "מבחינה זו עדיף לו להתמודד רק עם ערוץ מסחרי אחד".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x