$
פרסום ושיווק

חברת אהבה בוחנת העברת המפעל למועצה האזורית תמר מחשש לחרם

המפעל הנוכחי נמצא מעבר לקו ירוק; בחברה טוענים: "אנו בוחנים הקמת מפעל חדש, אחת מהאפשרויות היא במועצה האזורית תמר וחלופות נוספות נבחנות"

אורנה יפת 18:5508.06.15

האם מפעל חברת הקוסמטיקה AHAVA במצפה שלם ייסגר? חברת הקוסמטיקה הישראלית בוחנת הקמת מפעל ייצור במועצה האזורית תמר מחשש מחשש לחרם בעולם נגד מוצרי החברה. 

 

 

עם זאת, מקורבים לחברה אומרים, כי מדובר במפעל נוסף שבמידה ויקום יתווסף למפעל הקיים ולא יחליף אותו.

 

עוד מסרו המקורבים כי החברה קיבלה הצעה מהמועצה האזורית תמר לפתוח את המפעל שלה לתחומי המועצה תמורת מענק של כ-10 מיליון שקל. בחברה עדיין לא התקבלה החלטה ושוקלים את ההצעה.

 

חנות אהבה בקפריסין (ארכיון) חנות אהבה בקפריסין (ארכיון)

 

מחברת AHAVA נמסר בתגובה: "לאור התרחבות צרכי הייצור ושינויים בתקינה לייצור מוצרי קוסמטיקה במדינות מערביות מסוימות, אכן בוחנת AHAVA את האפשרות של הקמת מפעל נוסף. אחת מהאפשרויות היא המועצה האזורית תמר. חלופות נוספות נבחנות. אין עדיין החלטה לפתוח את האתר הנוסף".

 

ממועצה אזורית תמר נמסר בתגובה: "בימים אלו נמצאת המועצה במשא ומתן מול הגורמים הרלוונטיים בחברת 'אהבה', בנוגע להעברת המפעל לתחומי המועצה ואנו נשמח לקבל באהבה את מפעל 'אהבה' למחזותינו. המועצה מקבלת בזרועות פתוחות כל בית עסק שחפץ בפיתוח האזור, אך איננו משתמשים ולא השתמשנו מעולם בשום תמריץ כספי, כזה או אחר, למשיכת בתי עסק ומפעלים לאזור".

 

עיקר הפעילות מבוסס על מכירות לארה"ב ואירופה

 

חברת AHAVA הוקמה ב-1988. החברה נמצאת בבעלות קיבוץ מצפה שלם (שמחזיק 37%), קיבוץ קליה (שמחזיק 7.5% ) וגאון אחזקות, משפחת לבנת, וקרן שמרוק (שמחזיקות כל אחת 8.5%). AHAVA מפתחת ומפיצה מוצרי קוסמטיקה המבוססים על בוץ ומינרלים המופקים מים המלח. עיקר הפעילות שלה מבוסס על מכירות לארה"ב ואירופה.

 

על פי ההערכות, מחזור המכירות של החברה עומד על כ-250 מיליון שקל בשנה. החברה פועלת בלמעלה מ-30 מדינות בעולם, הן באמצעות מכירה בסיטונאות בבתי כלבו והן באמצעות חנויות קונספט של המותג שפועלות בהונגריה, גרמניה, קוריאה, סינגפור והפיליפינים. גם בישראל מפעילה החברה 7 חנויות עצמאיות אך בשנים האחרונות היא צמצמה פעילות

ברשתות השיווק המקומיות.

 

AHAVA השיקה מחדש בשנה האחרונה חנות בלונדון, לאחר שבשנת 2011 סגרה את הסניף שפעל בבירת אנגליה, בעקבות הפגנות חוזרות ונשנות שהתקיימו נגד החברה בסמוך לסניף. ההפגנות התקיימו מצד גורמים פרו-פלסטינים שקראו להחרים את מוצרי החברה.

 

באותה העת, עם התגברות הקריאות לחרם על ישראל, סבלה גם חברת הנעליים טבע נאות מהפגנות מול החנות שלה בקנדה. חברות נוספות שהעתיקו בעבר את מיקום המפעלים שלהן היו מולטילוק, שקיבלה הנחיה מהבעלים, חברת אסא אבלוי, להעתיק את המפעל מברקן ליבנה ויוניליוור שלאחר ניסיונות למכור את חלקה בבייגל בייגל, רכשה את המניות של משפחת בייגל שותפתה לשעבר, והעבירה את המפעל מברקן לצפת.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x