הבקשה שהגישה מגה לביהמ"ש: בשלוש השנים האחרונות הפסדנו 700 מיליון שקל
חובות מגה לספקים, נותני שירותים ובנקים מסתכמים בלמעלה מ-1.2 מיליארד שקל; הרשת הגישה בקשה לתוכנית הבראה בליווי בית המשפט; מתבססת על קיצוץ דרמטי בהיקף הסניפים, כולל סגירת 32 מהם; מזהירה כי אם תיתבע על ידי הספקים, תגיש בקשה להקפאת הליכים; הפסקת מסחר במניות אלון רבוע כחול ורבוע כחול נדל"ן
חברת מגה קמעונאות פנתה לפני דקות אחדות לבית המשפט המחוזי בלוד בבבקשה דחופה להורות על כינוס אסיפות נושים של החברה לצורך אישור הסדר ותוכנית הבראה. בתוך כך, מגה מזהירה שאם אחד הספקים יגיש תביעה, תוכל להפעיל את הצעד הבא ולהגיש בקשה להקפאת הליכים. בית המשפט ידון ברביעי הקרוב בבקשת מגה.
לפי טענתה, ההסדר המוצע מתייחס רק לחלק מסוים מספקי החברה הנתונה בקשיים וכן לבנקים ומשכירי נכסים ומדובר בהסדר שאינו דומה להסדרים המקובלים שנעשו בשנים האחרונות שכן הוא אינו כולל מחיקת חובות כלשהם למי מהנושים אלא רק פריסת חובות מחודשת. מגה מבקשת מהספקים לדחות את התשלומים המגיעים להם לחודשים יולי ואוגוסט לשמונה חלקים כך שביום שישי הקרוב יקבלו רק רבע מהסכום המגיע להם. בנוסף, מבקשת מגה הסדר לטווח הרחוק במסגרתו יידרשו הספקים לאפשר לה לשלם להם את החובות המוערכים בכ-700 מיליון שקל רק מעוד שנתיים ובפריסה ל-35 חודשים. ממשכירי הנכסים מבקשת מגה הפחתה של 5% בשכר הדירה וכן שחרור מסניפים הפסדיים להם לא תמצא קונה. דרישה נוספת של מגה מופנית למערכת הבנקאית ובמסגרתה היא מבקשת דחיית החובות בגובה 500 מיליון שקל בשלוש שנים ופריסתם לאותו מועד למשך 7 שנים.
לצפייה בבקשה הדחופה על כינוס אסיפת נושים של החברה - לחץ כאן
- מייסדי AM:PM ניסו לקנות אותה בחזרה מאלון רבוע כחול
- על הכוונת: אלה הסניפים שמגה מתכוונת למכור
- מגה הגישה בקשה להסדר נושים בחסות בית המשפט
ישרכארט היתה הראשונה לפעול
ההחלטה של מגה לפנות לבית המשפט בבקשה להוביל הסדר חוב עם הספקים, התקבלה לאחר שאתמול (א') הודיעה לה ישרכארט על פירעון מיידי של הלוואה שנתנה לחברה בשל חשש ממשי לפגיעה ביכולת הגבייה בשל שינוי לרעה בכושר הפרעון של מגה. מדובר בהלוואה שיתרתה 12.4 מיליון שקל.
בנוסף הודיעה ישרכארט למגה כי היא מחלטת כספים המגיעים לה מקניות שבוצעו על ידי לקוחות באשראי, לצורך הבטחת התשלום המגיעה לה.
לדברי אביגדור קפלן, מנכל אלון רבוע כחול, החלטת מגה לפנות לבית משפט התקבלה עוד בטרם החלטת ישרכארט לפעול נגדה.
מגה היא רשת המזון הקמעונאית השנייה בגודלה בישראל ופועלת באמצעות 182 סניפים ומעסיקה 5,700 עובדים. לפי הבקשה הפסדי מגה בשנים 2011-2014 הסתכמו כאמור בקרוב ל-700 מיליון שקל, מהם 400 מיליון שקל בשנת 2014. חוב מגה לספקים ונותני שירותים עומד על כ-705 מיליון שקל והחוב לבנקים עומד על 538 מיליון שקל, כלומר בסה"כ מסתכם החוב בלמעלה מ-1.2 מיליארד שקל.
לפי החברה, לאור הנתונים הללו, ברור שמגה שבמהלך התקופה האחרונה פועלת תוך הסתייעות מתמדת במקורות שמעמידה לה בעלת השליטה, לא יכולה להמשיך ולתפקד באורח עצמאי ללא הפעלת תוכנית משמעותית להבראתה.
תוכנית ההבראה המוצעת מתבססת על קיצוץ דרמטי בהיקף הסניפים הכולל סגירת 32 סניפים, התייעלות חריפה במטה החברה ובמערכות הסחר והלוגיסטיקה שלה, וכן בניית ויישום תוכנית עסקית להגדלת היקף המכירות בסניפים החברה המתבססת גם על עידוד הלקוחות וגם על תמרוץ העובדים.
לפי המפורט בשבועות האחרונים קיימה מגה בהובלת יו"ר הדירקטוריון אביגדור קפלן, מגעים מתמשכים עם העובדים והושגו הבנות בדבר הפסקת העסקת מאות רבות מעובדי מגה שיהיה עליהם לפרוש בשל סגירת הסניפים ותרומת שכר שנתית של העובדים הנותרים המאוגדים בהסכמים קיבוציים בסכום של 35 מיליון שקל וקיצוץ של 10% בשכר העובדים המועסקים בחוזים אישיים. בעלת השליטה התחייבה להעמיד תמיכה משמעותית בהיקף 220 מיליון שקל.
הבקשה הוגשה באמצעות עורכי הדין אמיר ברטוב, דנית רימון, יוסי מנדלבאום ויוני שטיינמץ, כולם ממשרד ליפא מאיר ושות'.