$
פרסום ושיווק

משרד התקשורת ניצח בבג"ץ - וממהר להתפשר עם בזק

בהמלצת שופטי בג"ץ, בזק נאלצה לדחות את עתירתה נגד משרד התקשורת, המחייב אותה לאפשר למתחרותיה להתחבר הנדסית לרשת הטלפוניה שלה . אולם מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר מקדם דווקא פשרה שהולכת לקראת בזק

אופיר דור 12:5011.10.15

בעקבות המלצה חמה מצד שופטי בג"ץ נאלצה בזק למחוק היום (א') את העתירה שהגישה נגד משרד התקשורת. שופטי בג"ץ הבהירו לנציגי בזק כי הם לא מתכוונים לשמוע טענות בנוגע לנושא במרכז העתירה - הכללת הטלפוניה הקווית של בזק בתוך רפורמת "השוק הסיטונאי" ואמרו כי דעתם שהעתירה צריכה להסתיים. כתוצאה מכך נאלצו עורכי הדין של בזק למחוק את העתירה.

לכאורה מדובר בניצחון למשרד התקשורת, כאשר שופטי בג"ץ דחו את הטענות של בזק על כך שלא ניתן להכליל את הטלפוניה הקווית ברפורמה. אלא שעל אף הניצחון בבג"ץ, משרד התקשורת מקדם הצעת פשרה עם בזק בנוגע לטלפוניה הקווית וחוזר בו מהחלטות שקיבל שר התקשורת אך לפני שנה.

 

בנובמבר שעבר חתם שר התקשורת גלעד ארדן על תקנות המחייבות את בזק לאפשר למתחרותיה להתחבר הנדסית לרשת הטלפוניה שלה החל מחודש מאי. חיבור מסוג זה יאפשר לחברות המתחרות כמו סלקום, פרטנר, טריפל סי ואקספון להציע את שירות הטלפוניה של בזק ללקוחות פרטיים ועסקיים, בנוסף לחבילות תשתית האינטרנט שהן כבר מציעות על גבי רשת בזק. כך אמורה להתגבר התחרות בשוק התקשורת הקווית.

 

סטלה הנדלר, מנכ"לית בזק סטלה הנדלר, מנכ"לית בזק צילום: יחיאל ינאי

 

אולם בזק מסרבת בעקשנות לציית לתקנות ועתרה נגדן לבג"ץ בטענה שפתיחת רשת הטלפוניה שלה מסובכת מבחינה הנדסית ודורשת השקעות כספיות ניכרות. בג"ץ כאמור דחה היום סופית את הטענות של בזק. המשמעות היא שבזק מפרה את תקנות משרד התקשורת מאז חודש מאי בכך שאינה מאפשרת את החיבור ההנדסי לרשת הטלפוניה שלה.

 

על אף החלטת בג"ץ החד-משמעית, מקדם מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר פשרה לפיה מתחרותיה של בזק ירכשו ממנה את שירות הטלפוניה שלה במחיר סיטונאי מבלי להתחבר הנדסית לרשת. גם משרד התקשורת מסכים כי פתרון זה נחות ומגביל את החברות המתחרות.

 

משרד התקשורת טוען כי פתרון הפשרה יוגבל לשנה אחת בלבד, שלאחריה תחויב בזק להציע את החיבור המלא, אלא שהחשש הוא כי הזמני יהפוך לקבוע. המשרד מתכוון לפרסם בימים הקרובים מחירים מתוקנים וגבוהים יותר שיחויבו החברות לשלם לבזק כחלק מהפתרון החדש. שופטי בג"ץ דרשו מהמדינה לעדכן אותם בתוך שלושה חודשים לגבי הסכם הפשרה והמחירים הסיטונאים שיקבעו במסגרתו. הפשרה פוגעת בחברות המתחרות שרוצות לעשות שימוש בטלפוניה של בזק.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x