שר התקשורת ימנה מפקח חדש לטלוויזיה
במקום להיבחר במכרז, מנהל הגוף המאוחד של הרשות השנייה ומועצת הכבלים והלוויין, המכונה "ברית המועצות", ימונה בידי השר שמנוע מלטפל בטלוויזיה
יו"ר הרשות והמועצה לשידורים מסחריים (ברית המועצות) החדשים ימונה על ידי שר התקשורת ולא על ידי ועדת איתור. המינוי יאפשר להדק את האחיזה הפוליטית בגוף החדש, שאמור לאחד את שני הרגולטורים של שוק הטלוויזיה כיום - מועצת הכבלים והלוויין והרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו. שמו של ראש לשכת העיתונות הממשלתית, ניצן חן, נקשר כמי שמעוניין להתמנות לתפקיד יו"ר המועצה.
- המועצה לכבלים ולוויין תאסור על yes ו־HOT להעלות מחירים
- מועצת הכבלים והלוויין נגד ערוץ 20: פתחה בהליך בירור בשל הפרות אתיקה
- הרשות להגבלים עסקיים נגד מועצת הכבלים והלוויין: הפחיתו את הרגולציה
כיום יו"ר הרשות השנייה, אווה מדז'יבוז', היא מינוי מקצועי של שר התקשורת דאז גלעד ארדן, בעוד יו"ר מועצת הכבלים והלוויין יפעת בן חי שגב מונתה לתפקיד על ידי ועדת איתור חיצונית. חוק ברית המועצות, שיעלה בשבוע הבא לאישור בוועדת הכלכלה, מאגד את כל הסמכויות של מועצת הכבלים והלוויין והרשות השנייה, ויוצק אותן לגוף אחד שעליו יפקח משרד התקשורת ושר התקשורת. זאת בניגוד למצב כיום, שבו הרשות השנייה פועלת כגוף עצמאי שאינו כפוף למשרד התקשורת.
מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר הצהיר כי ברית המועצות תיפתח כבר בינואר 2017. אך עם זאת, נכון להיום נראה כי יהיה קשה לעמוד בלוח הזמנים. לאחר התכנסות ועדת הכלכלה בראשות איתן כבל, יחלו להכין את החוק לקריאה שנייה ושלישית. גם אם בישיבה הקרובה של הוועדה הם יסיימו להכין את החוק, ושבוע לאחר מכן, באוגוסט, החוק יעלה לקריאה שנייה ושלישית, אף אחד לא מבטיח שבינואר יצליחו שר התקשורת וראש הממשלה, בנימין נתניהו, או השר שצפוי לקבל לידיו את הסמכויות בתחום התקשורת, צחי הנגבי, לאשר את המינוי של חברי המועצה.
להקמת ברית המועצות אין עדיין לו"ח זמנים מסודר. בתוך פחות מחצי שנה, נתניהו או הנגבי יצרכו להרכיב את ועדת האיתור ובה שלושה חברים. הוועדה תצטרך לבחור 11 חברי מועצה שנציבות שירות המדינה תצטרך לאשר, ולאחר מכן יחזרו לנתניהו או הנגבי לאישור סופי. לצורך השוואה, בחירת חברי המועצה של תאגיד השידור הציבורי ומינוים לקחה זמן רב יותר.
ברית החדשה עתידה לפעול מתוך משרדי הרשות השנייה בירושלים, ולהיות מתוקצבת בתקציב שנתי דומה לזה שיש לגופים היום — כ־40 מיליון שקל לרשות השנייה ו־5 מיליון שקל למועצת הכבלים והלוויין. מספר העובדים שצפויים להיות בברית המועצות יהיה נמוך משמעותית מזה שיש לגופים כיום — כ־62 עובדים ברשות ו־14 במועצת הכבלים והלוויין.
בסביבת עובדי מועצת הכבלים והלוויין אומרים כי מרבית הקיצוצים צפויים להיות מהמועצה. התחושות קשות, שכן העובדים לא יודעים מה יעלה בגורלם כשתקום ברית המועצות והם לא מעודכנים בנושא. העובדים אומרים שבמשרד התקשורת לא פועלים כדי להרגיע אותם, והם חוששים שמי מהם שלא יפוטר, תנאי העסקתו ישתנו לרעה.
ממשרד התקשורת נמסר: "הנושא בדיונים מול נציבות שירות המדינה".