$
שווקי חו"ל

היפוך מגמה בסיום: המדדים המובילים בוול סטריט סגרו בירידות שערים

לאחר עליות שערים במהלך המסחר, התהפכה המגמה לקראת הסיום והמדדים המובילים נסגרו בירידות שערים. מדד הדאו ג'ונס ירד בכ-2%, מדד ה-500 S&P ירד ב-1.1% ונסד"ק ירד ב-0.8%. פולסון, שר האוצר האמריקאי: "יש לגלות סבלנות מאחר ויש עוד אתגרים רבים לפנינו"

כתב כלכליסט 22:1008.10.08

סיום דרמטי ליום מסחר תנודתי נוסף בוול סטריט: המסחר בניו יורק הסתיים בירידות שערים, לאחר שבמהלך היום נסחרו המדדדים המובילים בעליות שערים. מדד הדאו ג'ונס ירד בכ-2% ונסחר ברמה של 9,258 נקודות, מדד נסד"ק ירד ב-0.8% ונסחר ברמה של 1,740 נקודות ומדד ה-500 S&P ירד ב-1.1% ונסחר

ברמה של 984 נקודות - עדיין מתחת לרף 1,000 הנקודות אותו חצה אתמול.  

 

המגמה במסחר התהפכה בסיום - במהלך היום נסחרו המדדים המובילים בעליות שערים, זאת בעקבות המהלך המתואם של בנקים מרכזיים בארה"ב בריטניה, אסיה ומדינות נוספות להורדת הריבית בשיעור של 0.5%. הורדת הריבית עוזרת להקטנת הוצאות המימון של חברות, ומקלה על מחנק האשראי בשווקים.

 

בין המניות שבלטו במהלך המסחר ניתן לציין את יצרנית האלומיניום אלקואה (AA) שירדה ב-11%, לאחר שהורידה את תחזית הרווח שלה לרבעון השלישי של השנה.

 

בנק אוף אמריקה (BAC) שירדה ב-7% לאחר שהבנק גייס הון במחיר נמוך יותר מכפי שתכנן מראש, בשעה שהמהלך כולו דילל את בעלי המניות הקיימים בכ-10%.

 

ג'נרל אלקטריק (GE) שעלתה ב-1.7% והיולט פאקארד (HPQ) שעלתה ב-0.8% היו בין מניות ה"בלו ציפ" - מניות התעשייה הגדולות שעלו. גם ג'י פי מורגן צ'ייס (JPM) סיימה את המסחר ללא שינוי לאחר שעלתה במהלכו בכ-4%.

 

שר האוצר האמריקאי: לזרז את יישום תוכנית החירום

 

הנרי פולסון, שר האוצר האמריקאי אמר היום כי יש לזרז את יישום תוכנית החילוץ לוול סטריט בהיקף של 700 מיליארד דולר, על מנת לעזור למערכת הפיננסית לצאת מהמצב הבעייתי שבו היא נמצאת. כמו כן, אמר פולסון כי השווקים עדיין חוששים מהמיתון ולכן יש להמשיך ולפעול על מנת לפתור את בעיות האשראי במערכת. פולסון אמר עוד שתוכנית החילוץ לא מבטיחה שבנקים נוספים לא ייפלו בתקופה הקרובה. הוא קורא למשקיעים לגלות סבלנות מאחר ו"שיש עוד אתגרים רבים לפנינו שאיתם  נצטרך להתמודד".

 

פולסון התייחס גם למהלך של הבנקים המרכזיים בעולם - מהלך שהזריק אופטימיות לשוק המניות התנודתי. ה"פד" הבנק המרזי האמריקאי הוריד את הריבית לרמה של 1.5%, הבנק המרכזי האירופאי הוריד את הריבית לרמה של 3.75%, והבנק המרכזי של אנגליה הוריד את הריבית לרמה של 4.5%.

 

היום הוא היום האחרון בו חל האיסור של ה-SEC (רשות לניירות ערך האמריקאית) למכור מניות בחסר ("שורט"). האיסור הוטל ב-18 בספטמבר על מנת להקל את הלחץ על שווקי המניות, ולא לאפשר ל"שורטיסטים" ללחוץ על מחירי המניות למטה. האיסור הוטל על מכירה בחסר של יותר מ-980 מוסדות פיננסים.

 

המשקיעים ממשיכים לברוח משווקים מתעוררים בשל החשש ממשבר אשראי וירידה בשיעור הצמיחה הכלכלית. מדד השווקים המתעוררים MSCI ירד ב-8.2% וירד ב-23% במהלך ששת הימים האחרונים. גם באירופה נרשמו ירידות שערים חדות של למעלה מ-5% והבורסות באירופה נמצאות קרוב לשפל של כמעט חמש שנים. מדד הפוטסי הבריטי ירד ב-5.1%, מדד הדקס הגרמני ירד ב-5.8%, ומדד הקאק הצרפתי ירד ב-6.3%.  

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x