אז מה אם צריך לצמצמם אחזקות? אלוביץ' רכש מניות פולאר ב-YES
יורוקום תשלם 75 מיליון שקלים תמורת כ-5.4% מ-YES. אחרי השתלטותו על בזק, חוייב שאול אלוביץ' לצמצם אחזקות בחברת הלוויין
לאחר השלמת העסקה תחזיק יורוקום בכ-38% מ-YES, כאשר בעלת המניות הגדולה בחברה נותרת בזק, עם אחזקה של 49.8%. לאחר ההשתלטות של אלוביץ' על בזק, חוייב אלוביץ' דווקא לצמצם את אחזקותיו בחברת הלוויין - משום שעדיין אין אישור למזג בין חברת הלוויין לחברת האם - בזק.
בספטמבר 2009 מכרה פולאר תקשורת ליואב חרל"פ 2.54% ממניות יס תמורת כ-40 מיליון שקלים, ובמסגרת העסקה קיבל חרל"פ 32% מהחוב של יס כלפי פולאר, כלומר כ-61.5 מיליון שקלים. במסגרת אותה עסקה ניתנה לחרל"פ אופציה לרכישה של מניות נוספות באותו מחיר, ובפולאר מציינים כי אם יממש זכות זו וירכוש את מניות YES שנותרו, יירד מחיר העסקה ל-70 מיליון שקלים בלבד. בהנחה שיורוקום תשלים את העסקה צופים בפולאר לרשום הפסד של כ-5 מיליון שקלים.
בשוק מעריכים כי יורוקום תמשיך לנסות לרכוש את יתרת מניות YES מבעלי המניות הקטנים האחרים, גילת (5%) וקרדן (4.7%), ואולי אף מניותיו של חרל"פ עצמו (2.54%). עם זאת, החברה לא תוכל לרכוש את מלוא מניותיהן, על מנת לא לעבור את רף 50% הבעלות בחברה ולהזדקק לאישור הרשות להגבלים עסקיים, כך שאחד מבעלי המניות הקטנים עשוי לשמר חלק מהמניות ולא למכור אותם ליורוקום.
מהלך זה עשוי לאפשר לאלוביץ' לבצע אחד משני תסריטים, שניהם כפופים לאישור המסתמן של רשות ההגבלים העסקיים. האחד - להאריך את מועד מכירת מניותיו בחברה בשנתיים. בתסריט הראשון מייצר לעצמו אלוביץ' "בלוק" אחיד של מניות YES שאותן יהיה לו קל יותר למכור לגוף אחר.
בתסריט שני משמר אלוביץ' את מניות YES שבידיו ומנצל את השנתיים שהוקצבו לו בידי רשות ההגבלים על מנת ליזום הנפקה של YES בבורסה. בהנפקה זו ימכור את כל המניות שבידיו, וכך לא רק יעמוד בהתניות הרגולטור, אלא גם ינזיל את אחזקתו בחברה, תוך שהוא עדין מחזיק בעקיפין ב-49.8% ממניות YES באמצעות שליטתו בבזק.
אפשרות נוספת היא תקוותו שבמהלך השנתיים הבאות תשקול מחדש הרשות להגבלים את החלטתה למנוע מבזק ו-YES להתמזג, ואם אכן תאשר מהלך שכזה יבוצע המיזוג בהסכמת בעלי מניות בזק ויורוקום, בשניהם מחזיק אלוביץ' עמדה משמעותית.