עודד שריג: "יש בנושא שכר הבכירים כשל שוק ואנחנו נתערב"
הממונה על שוק ההון אמר בפאנל על לקחי המשבר בשוק ההון הישראלי כי "לא יכול להיות שגופים מוסדיים יתנהגו כמו סוחרי יום"
"לא יכול להיות שגופים מוסדיים שאחראים על השקעות לטווח ארוך יתנהגו כמו סוחרי יום", אמר הבוקר (ד') הממונה על שוק ההון במשרד האוצר, פרופ' עודד שריג. "זאת לא הפרספקטיבה שאנחנו מצפים, גם מחברות מנפיקות, אנחנו אומרים למנפיק – לא תוכל להנפיק אם לא תספק אינפורמציה מתאימה".
שריג
כל הדוברים הסכימו פה אחד שישראל עברה את המשבר בצורה מוצלחת, בטח ביחס למדינות אחרות בעולם."מה שאפשר ללמוד מכך הוא החשיבות של התמריצים בלקיחת הסיכונים", הוסיף שריג,"לא היו תמריצים במשק הישראלי לקחת הרבה סיכונים וזאת הסיבה שלא נלקחו הרבה סיכונים מה שהביא את המשק הישראלי לצלוח את המשבר יחסית בהצלחה".
שריג לא התעלם מנושא שנמצא לאחרונה בכותרות – שכר הבכירים. "זאת שאלה מהותית. יש חוזר שייכנס לתוקף ב-2011, שמתייחס לאי מתן תמריצים היכן שהם לא נדרשים. יכול להיות שהשוק היה צריך לגרום לכך שתמריצי המנהלים יהיו נאותים – זה לא קרה, היה כשל שוק והתערבנו".
אכיפה פנימית
ד"ר גבאי התמקד בדבריו בחשיבות של האכיפה הפנימית בחברות. הוא הדגיש (כמו כל דובר רשות לני"ע בכל פאנל בעבר) שמדובר במחשבותיו בלבד. "מכיון שאנחנו זיהינו שיש כשל בתחום הזה נעשתה עבודת מטה לא קטנה, עדיין היא לא הבשילה ואלה מחשבות שלי – אולי אני אשנה את דעתי – שלא יבואו לרשות לני"ע אח"כ לטענת הסתמכות שלטונית".
הרעיון של אכיפה פנימית הוא תחום שצמח בארה"ב מלמטה, מהחברות עצמן, הסביר גבאי, מדובר ברגולציה עצמית, "מדובר במערכת בקרה פנימית שבה כל העובדים בחברה יודעים מהם כללי המשחק, שומרים עליהם", ציין גבאי.
בראש המושב עמד עו"ד יובל הורן ממשרד הורן ושות'.