$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט" - פרוטליקס תירשם למסחר בתל אביב - תיכנס ישירות לת"א 100

חברת הביומד מכרמיאל נסחרת לפי שווי של 562 מיליון דולר בבורסת AMEX בארצות הברית. החברה מפתחת תרופה למחלת הגושה

עומר ענבר 11:2825.08.10

חברת הביוטכנולוגיה מכרמיאל, פרוטליקס, תירשם למסחר בתל אביב בתוך מספר שבועות, כך נודע ל"כלכליסט". פרוטליקס נסחרת לפי שווי של 562 מיליון דולר בבורסת AMEX בארצות הברית, כך שעם רישומה בתל אביב – תיכנס ישירות למדד ת"א 100, עם שווי של מעל שני מיליארד שקל.

מה דעתך על מניית פרוטליקס:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

הרישום של פרוטליקס בתל אביב מגיע חודשים ספורים לאחר שחברה אחרת מתחום מדעי החיים הנסחרת בארצות הברית, פרולור ביוטק, השלימה את המהלך באופן מוצלח, ונהנת ממחזורי מסחר ערים וסנטימנט חיובי.

 

לפני כעשרה ימים פרוטליקס הודיעה על הסכם של שותפתה העיסקית פייזר עם רשויות הבריאות בברזיל בהיקף של 30 מיליון דולר. על ההסכם המתגבש דווח לראשונה ב"כלכליסט". ההסכם נחתם לאספקת התרופה של פרוטליקס לטיפול במחלת הגושה במדינה באמריקה הלטינית.

 

ביוני השנה הודיעה פרוטליקס שהיא ממתינה לאישור סופי תרופת הדגל לגושה, prGCD, שצפוי להתקבל בסוף פברואר. התאריך המיועד (PDUFA), נקבע לאחר שני עיכובים בהליך מול ה-FDA.

 

העיכוב הנוסף באישור התרופה, הגיע לאחר שה־FDA ביטל למעשה את המסלול המהיר (fast track) שדרכו היתה התרופה אמורה להיבחן, ככל הנראה משום שבינתיים יצאה לשוק תרופה אחרת למחלת הגושה. כעת צפוי האישור הסופי לתרופה של פרוטליקס להתקבל בסוף פברואר, בניגוד להערכות החברה ולהערכות שוק ההון בארצות הברית, שצפו אישור סופי בסוף אוקטובר.

 

באוקטובר 2009 הודיעה פרוטליקס לראשונה על תוצאות חיוביות בניסוי שערכה לבחינת ה־prGCD לחולי מחלת הגושה. באותה העת, ועד לעיכוב הראשון שעליו דיווחה, פרוטליקס היתה צפויה להיות החברה השנייה שנכנסת לשוק הגושה, שנשלט לאורך השנים על ידי חברת ג'נזיים.

 

אולם, בשל העיכוב הראשון, חברת התרופות הבריטית שייר הקדימה את פרוטליקס בכניסה לשוק מחלות הנישה, שעומד על כמיליארד דולר ורבע במכירות בארצות הברית, עם המוצר שלה VPRIV, שאושר בסוף פברואר, כשנה לפני האישור הצפוי של פרוטליקס. הטיפול בגושה נמנה עם הטיפולים היקרים בעולם, ומחירו עומד על כרבע מיליון דולר לשנה לחולה, והחולים נדרשים לטיפול לאורך כל חייהם.

 

מהחברה לא נמסרה תגובה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x