בלעדי ל"כלכליסט": תשובה לוקח את אלעד קנדה לסיבוב שני בת"א
מנהלי אלעד קנדה הציעו למוסדיים לרכוש כ־9% ממניות החברה לפי שווי של 430–500 מיליון דולר כדי להכניס אותה לת"א־100. באוגוסט הונפקה החברה לפי שווי של 600 מיליון דולר
חלפו שלושה חודשים מאז ההנפקה המקרטעת של אלעד קנדה, ובעל השליטה יצחק תשובה כבר מבקש לגייס מהגופים המוסדיים 50 מיליון דולר נוספים כדי להגדיל את אחזקות הציבור ולאפשר לחברה להיכנס למדד ת"א־100. כיום מחזיק הציבור ב־11.03% ממניות אלעד קנדה, וכדי שהמניה תיכנס למדד המוביל — מהלך אשר יגדיל את סחירותה — יש להגדיל את אחזקות הציבור ל־20% לפחות.
ל"כלכליסט" נודע כי מנהלי אלעד קנדה נפגשו בימים האחרונים עם גופים מוסדיים שהשתתפו בהנפקה, והציעו להם לרכוש חבילה נוספת של מניות, כשהם מציינים שהמטרה היא למכור 9%–10% מהמניות תמורת כ־45–50 מיליון דולר ולפי שווי חברה של 430–500 מיליון דולר. כיום נסחרות מניות אלעד קנדה לפי שווי של כ־420 מיליון דולר (1.5 מיליארד שקל).
הגיוס אמור להיעשות במחיר נמוך משמעותית מהשווי שבו נעשתה ההנפקה. בחודש אוגוסט הונפקה אלעד קנדה לפי שווי של 600 מיליון דולר אחרי הכסף, כך שהמשקיעים כבר מופסדים ב־12% על חבילת המניות והאופציות שרכשו.
כמה מהגופים המוסדיים אמרו ל"כלכליסט" כי קיבלו הצעה לרכוש את המניות לפי שווי חברה של 430 מיליון דולר, ואולם מקורבים לאלעד קנדה אמרו כי השווי שלפיו ייעשה הגיוס יהיה לפחות בגובה ההון העצמי של החברה — אשר עמד בסוף הרבעון השלישי על 495 מיליון דולר — וכי החברה לא תעשה שום צעד שיפגע בגופים ששילמו מחיר גבוה יותר על המניות בהנפקה. אלא שבכל מקרה, המחיר המוצע כעת נמוך יותר ממחיר ההנפקה.
גורמים בשוק ההון הביעו ספק גדול לגבי הצלחת המהלך, וטענו כי אין סיבה לרכוש מניות במחיר הגבוה ממחיר השוק. "ההנפקה עצמה נולדה בחטא, אז מישהו מאמין שהמהלך הנוכחי יצליח?", תהה גורם בכיר בגוף מוסדי גדול.
אתמול דיווחה אלעד קנדה על תוצאותיה הרבעוניות — לראשונה מאז נהפכה לחברה בורסאית. הכנסות החברה, העוסקת בנדל"ן מניב בקנדה, עמדו ברבעון השלישי על 23.7 מיליון דולר קנדי, ירידה של כ־2% לעומת התקופה המקבילה ב־2009. עיקר הירידה נבעה מתחום המגורים להשכרה, עקב שיפוץ שני בניינים בפרויקט Emerald City בטורונטו. כן נרשמה ירידת ערך מתונה של נדל"ן בסכום של 1.5 מיליון דולר קנדי לעומת 5.7 מיליון דולר קנדי ברבעון המקביל. ההפסד התפעולי גדל מ־1.3 מיליון דולר קנדי ברבעון המקביל ל־6 מיליון דולר קנדי ברבעון שחלף. ההפסד הושפע מהוצאות מס של 8.15 מיליון דולר קנדי בשל העברת בעלות על קרקעות מהחברה־האם, אלעד גרופ, לאלעד קנדה, במסגרת ארגון מחדש לקראת ההנפקה. תמורת הסכום קיבלה אלעד גרופ מניות של אלעד קנדה.
בשורה התחתונה רשמה אלעד קנדה הפסד של 4.9 מיליון דולר קנדי לעומת הפסד של מיליון דולר קנדי ברבעון המקביל. תזרים המזומנים נהפך לשלילי, וזאת ללא השפעת הוצאות מס.