בלעדי ל"כלכליסט": דוידי מבקש מהפועלים ולאומי למחול לתדיר־גן
קרן פימי של ישי דוידי סיכמה על השקעה של 42 מיליון שקל בתדיר־גן תמורת 60% ממניות החברה, אבל מתנה את השלמת העסקה בהסכמת הבנקים לאומי והפועלים לוויתור על חוב בהיקף זהה
קרן פימי בניהולו של ישי דוידי מתקדמת במגעים לקראת כניסתה המחודשת להשקעה ביצרנית המכלולים לרכב תדיר־גן. העסקה תלויה בעיקר בהסכמת נושיה הגדולים של תדיר־גן, בנק לאומי ובנק הפועלים, למחיקת חובות בסכום של 42 מיליון שקל - שווה ערך לסך המזומנים שצפויה פימי להזרים לחברה במסגרת עסקת ההשקעה. להערכת גורם המקורב לעסקה, צפויים הבנקים להסכים למחיקת החוב.
בסוף הרבעון השלישי, שבו הציגה תוצאות חלשות במיוחד, הודיעה תדיר־גן שבשליטת אינספייר של אבי ורטהיים על משא ומתן המתנהל עם קרן פימי לצורך השקעה בחברה. השקעת פימי עשויה להציל את החברה מעפולה משילוב קטלני של הערת עסק חי, תזרים מזומנים שלילי וחריגה מאמות המידה הפיננסיות של הבנקים.
קרן פימי נכנסה לראשונה להשקעה בתדיר־גן ב־1999 והחזיקה 95% ממניות החברה. לאחר תהליך השבחה, ב־2006 השלימה פימי את מכירת כל אחזקותיה בחברה והשיגה תשואה משמעותית על השקעתה. על רקע מצבה הקשה של החברה כעת, הוזמנה פימי לשוב להשקיע בתדיר־גן - והיא בוחנת את המהלך בחודש האחרון.
במסגרת העסקה שעשויה להיסגר בימים הקרובים - אם תזכה לאישור סופי של הבנקים, המתבקשים למחול על חוב משמעותי - תשקיע פימי בתדיר־גן 42 מיליון שקל שיקנו לה יותר מ־60% מהון המניות של החברה. בעלת השליטה הנוכחית בתדיר־גן, אינספייר של ורטהיים, תרד לאחזקה של פחות מ־30%, והבנקים עתידים לקבל אופציות למניות בתמורה להקטנת החובות כלפיהם.
במקביל תמיר אינספייר למניות הלוואה של 20 מיליון שקל שנתנה לחברה־הבת. בעקבות העסקה ישתנה כל מבנה ההון של תדיר־גן, והיא תצא לדרך חדשה תחת הבעלים החדשים עם הון עצמי של כ־30 מיליון דולר.
תדיר־גן הציגה ברבעון השלישי של 2010 הפסד גולמי של 270 אלף דולר, וההון העצמי שלה נשחק ביותר מ־80% בהשוואה לסוף הרבעון המקביל ב־2009, והסתכם ב־2.7 מיליון דולר. החברה רשמה תזרים מזומנים שלילי ברבעון של 410 אלף דולר, ובקופתה נותרו מזומנים בשווי של 173 אלף דולר בלבד.
תדיר־גן נקלעה לקשיים לפני כשנתיים על רקע המשבר העולמי בתעשיית הרכב, ועקב תלותה בלקוח שפשט רגל (וחולץ בסיוע הממשל האמריקאי) - ג'נרל מוטורס. היקפי ההזמנות של תדיר־גן התכווצו משמעותית במחצית הראשונה של 2009, וכאשר באה התאוששות לאחר כמה חודשים, התקשתה החברה לעמוד בקצב האספקה עקב בעיות תפעוליות וייצור בלתי יעיל.