בלעדי ל"כלכליסט": פדרמן מחפש מזומנים: במגעים למכירת השליטה באבגול
עדי פדרמן, בנו של דיוויד, נפגש באירופה עם נציגי קרן השקעות שהציעה לרכוש את השליטה באבגול בפרמיה של עד 40%
משפחת פדרמן מנהלת מגעים ראשוניים למכירת אחזקותיה בגרעין השליטה בחברת אבגול. ל"כלכליסט" נודע כי עדי פדרמן, בנו של דיוויד פדרמן, נפגש השבוע באירופה עם קרן השקעות זרה שמעוניינת ברכישה והגישה הצעה שמשקפת לאבגול שווי של 1.2-1 מיליארד שקל לחברה. במקביל בוחן פדרמן הצעות נוספות.
אבגול, שעוסקת בייצור בדים לא ארוגים לשוק ההיגיינה, נסחרת לפי שווי של 863 מיליון שקל, כך שהצעת הרכישה משקפת לה פרמיה של 40%-15%. החברה פועלת בארה"ב ובמזרח הרחוק, ומייצרת מעל 10% מחומרי הגלם לחיתולים בשוק העולמי.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
פטרוכימייםשבשליטת דיוויד ועדי פדרמן, יעקב גוטשטיין ואלכס פסל, מחזיקה ב־23.8% ממניות אבגול ששוויין הבורסאי מסתכם ב־205 מיליון שקל. בנוסף מחזיקה פטרוכימיים באופציה לרכישה של כ־16% נוספים מאבגול מידי חלק משותפיה לגרעין השליטה, במחיר של 1.9 שקלים למניה, לעומת מחיר של 6.25 שקלים לפיו נסחרת המניה בבורסה. כך, שמימוש האופציה צפוי להניב לפטרוכימיים רווח לפני מס של 60 מיליון שקל (בנוסף לרווח שתרשום במקרה של מכירת המניות לקרן הזרה).
גרעין השליטה באבגול כולל גם את יהושע גולדווסר (23.3%) שנמנה על מייסדיה, בנק לאומי (11.5%), המנכ"ל אחאי בונה (5.2%) ואברהם זילברפלד (2.2%). לא מן הנמנע כי למכירת השליטה יצטרפו גם בעלי מניות נוספים באבגול. דובר פטרוכימיים סירב להתייחס לידיעה.
את שלושת הרבעונים הראשונים של 2011 סיימה אבגול עם הכנסות של 926 מיליון שקל ורווח נקי של 70 מיליון שקל, וזאת לאחר שרשמה רווח נקי של 74 מיליון שקל ב־2010 כולה. הונה העצמי של החברה עמד בסוף ספטמבר על 415 מיליון שקל והוא שירת מאזן של 1.33 מיליארד שקל.
פטרוכימיים נכנסה להשקעה באבגול במאי 2006 כשרכשה 20% מהמניות לפי שווי חברה של 90 מיליון דולר. תמורת המניות שילמה פטרוכימיים 18 מיליון דולר. ביולי האחרון מכרה פטרוכימיים 5% ממניות אבגול ללאומי פרטנרס במסגרת עסקה בה רכש לאומי פרטנרס 11.5% מפטרוכימיים ומשותפים אחרים בחברה תמורת 110 מיליון שקל. במסגרת ההסכם העניקו המוכרים ללאומי פרטנרס אופציה ל־36 חודשים לרכישת 8.5% נוספים מאבגול.
ההחלטה למכור את האחזקה באבגול נובעת מהצורך של פטרוכימיים במזומנים ואחרי שנכשלה בנסיונות ההחלפה של איגרות החוב שלה, מאג"ח קצרות (סדרה ה') לאג"ח ארוכות יותר (ההיענות היתה של 20% בלבד מבעלי אג"ח ה'). פטרוכימיים זקוקה ל־220 מיליון שקל עד יולי 2012 לפירעון תשלומי קרן וריבית של האג"ח, הלוואות בנקאיות, ביצוע השקעות והוצאות מטה, ובקופתה 269 מיליון שקל.
בידי אבגול 143 מיליון מניות בזן לא משועבדות בשווי של כ־260 מיליון שקל, ול"כלכליסט" נודע כי החברה החלה במגעים מול קרנות המנוף אוריגו ואחרות, בנסיון לגייס מהן כ־200 מיליון שקל בהלוואה שאליה ישועבדו אותן מניות בזן שהמוסדיים לא השתכנעו להלוות תמורת שעבודן את ההון הדרוש.