$
בורסת ת"א

שניב: בעלי השליטה רוצים לשמור על תפקידי היו"ר והמנכ"ל

יצרנית מוצרי הנייר מכנסת אסיפה לאישור מחדש של העסקתו של המנכ"ל פסח ברנט במקביל לכהונת אביו אברהם כיו"ר החברה

אסף גילעם 16:1504.01.12

שניב, חברת ייצור מוצרי הנייר מאופקים בשליטת משפחת ברנט מכנסת אסיפת בעלי מניות בעקבות תיקון 16. הנהלת שניב מבקשת לקבל אישור מחודש להעסקתו של בנו של בעל השליטה, פסח ברנט כמנכ"ל החברה בהיקף משרה של 60% ובמקביל לאשר ברוב מיוחד לאביו, אברהם ברנט לכהן כיו"ר החברה.

 

"שניב תעשיות נייר" הינה יצרנית השניה בגודלה בישראל לתעשיית הנייר הביתי ומוצריו, הוקמה בשנת 1990 בעיר אופקים. מאז שנת 1995 החברה היא ציבורית. בעלי השליטה בשניב הם אברהם והילה ברנט (59.87%). בסוף 2008 מינה הזוג את בנם, פסח ברנט למנכ"ל החברה במקומו של עופר ינאי (בעבר מנכ"ל לודז'יה רוטקס) שכיהן בתפקיד פחות משנה. ינאי מונה לאחר עזיבתו של המנכ"ל הקודם, ישראל כפרי שעזב את שניב בסערה תוך האשמות הדדיות ותביעות משפטיות בהיקף של מיליוני שקלים.

 

מה דעתך על מניית שניב:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

במקביל לכך, עד מאי 2008 השותפה הגדולה של משפחת ברנט היתה חברת סנו בשליטת ברונו לנסברג, שכיהן כיו"ר החברה במשך 15 שנה, והחזיקה בכ-40% מהחברה, ולאחר מאבקים משפטיים מכרה לברנט ושותפם שלום לקס את מלוא אחזקותיה לפי שווי של 57 מיליון שקל – 38% פחות משווי השוק של החברה כיום.

 

ברנט הבן, בעל ההשכלה התיכונית-ישיבתית, מכהן במקביל לתפקידו כמנכ"ל שניב, גם כמנכ"ל חברת היהלומים הפרטית של המשפחה יהלומי אבנית החל מ-2001, שבה גם עובדים מרבית בני המשפחה. הוא מעוניין לשמור על הסכם העסקתו הנוכחי הכולל שכר חודשי של 38 אלף שקל ברוטו תמורת 3 ימי עבודה בשבוע, רכב מדרגה 6 וכיסוי הוצאות טלפון. ברנט אינו זכאי לבונוסים מהחברה. בעל החברה, אברהם ברנט, חבר בורסת היהלומים ונשיא יהלומי אבנית, מעוניין להחליף את שלום לקס המכהן כיום כיו"ר זמני ללא הסכם העסקה מיוחד. לקס מחזיק ב-11% ממניות שניב ומכהן כמנכ"ל ניריס, חברה למוצרי נייר וקרטון.

 

קרן המנוף בראשית השקיעה ביצרנית מוצרי הנייר במהלך אפריל 2010. הקרן השקיעה 15 מיליון שקל בהון החברה תמורת 13.7% ממניות החברה, בעסקה ששיקפה שווי של 2.7 שקלים למניה. נכון לאתמול מחיר המניה עמד על 2.27 שקלים למניה – הפסד של כ-16% על ההשקעה. בנוסף העמידה הקרן הלוואה של 40 מיליון שקל נוספים בריבית של 7.5%, וקיבלה אופציה לרכישת 3.6 מיליון מניות נוספות תמורת 2.79 שקלים למניה.

 

שניב נמצאת בשוק מוצרי הנייר בו קיימת תחרות חריפה מול שני מתחרים גדולים וחזקים – חוגלה-קימברלי והשותפה לשעבר סנו. החברה מתקשה להראות ריווויות כשאת 2010 סיכמה בהפסד של כ-200 אלף שקל על מכירות של 154 מיליון שקל.

 

במשבר של שנות השמונים החליט היהלומן הוותיק אברהם ברנט, שריכוז עסקיו בתחום היהלומים בלבד עלול להיות מסוכן מדי. מסיבה זו הגיעו ברנט ואשתו להחלטה שיש לפזר את ההון המשפחתי בין ייצור מוצרי יוקרה למוצרי צריכה ונדל"ן.

 

באותה תקופה שרר בארץ מונופול בתחום ייצור הנייר, כאשר כל הייצור המקומי התבצע על ידי חברה אחת והשאר יובא מחו"ל. לוואקום הזה החליטו להיכנס כמה יזמים ובראשם משפחת ברנט וברונו לנדסברג מחברת סנו, באמצעות שניב. 20 שנה מאוחר יותר נהפכה משפחת ברנט לבעלת השליטה הגדולה בשניב, וכיום היא שולטת ב‭30%-‬ משוק הנייר. בשנה האחרונה חדרה החברה גם לתחום המוצרים המוגמרים מנייר ומחזיקה בנתח של ‭10%‬ משוק זה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x