אי.בי.אי מתחיל לסקר את אפריקה נכסים: "בטוחים שזו קנייה"
באי.בי.אי קובעים מחיר יעד של 60 שקל למניה, גבוה כמעט פי 2 ממחיר השוק טרם פתיחת המסחר
אפריקה נכסים נסחרת כיום במחיר אטרקטיבי והיא מהווה הזדמנות קנייה גם אחרי הפחתה מאסיבית שביצענו בשווי הקרקעות, כך פתח שי ליפמן, אנליסט באי.בי.אי את תחילת הסיקור המחמיאה שלו למניית אפריקה נכסים.
העלאת ההמלצה של אי.בי.אי לאפריקה נכסים מגיעה רק יום אחרי שבחברת הדירוג מעלות החליטו להעלות את דירוג האשראי של החברה בדרגה אחת.
ליפמן נוקב במחיר יעד גבוה של 60 שקל למניה, כשמחיר הבסיס של אפריקה נכסים הבוקר עם תחילת המסחר בבורסה בתל אביב עמד על מחצית ממחיר זה - 31.42 שקל.
"פעילות הפיתוח של החברה בישראל מחזירה אותה שוב להיות גורם משמעותי בשוק הנדל"ן המניב בארץ ופעילות החברה מתרכזת במקומות בהם אין בנייה משמעותית כיום", כך ציין שי ליפמן, אנליסט באי.בי.אי את תחילת הסיקור שלו למניית אפריקה נכסים.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
אפריקה נכסים היא זרוע הייזום והקניונים של קבוצת אפריקה ישראל ופועלת בעיקר במזרח אירופה. באחרונה ביצעה החברה מספר מהלכים משמעותיים הן בתחום ארגון עלויות המימון והן במישור פיתוח הקרקעות והנכסים שלה.
במאי 2011 השלימה החברה את החלפת אג"ח 1 ו-3 באג"ח 5 בהיקף של כ-מיליון שקל, תוך הארכת מח"מ החוב. ביולי 2011 השלימה החברה מימון מחדש של מגדל היובל בתל-אביב בהיקף של כ-840 מיליון שקל. בדצמבר 2011 אישררה החברה תכנית רכישה עצמית של אג"ח בהיקף של 100 מיליון שקל.
"שווי השוק של אפריקה נכסים מגלם מחיקה של הקרקעות באירופה"
באי.בי.אי מסבירים את הרקע להעלאת להמלצה החברה על מניית אפריקה נכסים. "במספר פגישות שערכנו עם הנהלת החברה עברנו על כל צבר הקרקעות: אלו שכבר היום בפיתוח ואלו שמתוכננות לפיתוח בשלוש שנים הקרובות, ואלו שפיתוחן לא נמצא בתכנית העבודה של החברה לתקופה הקרובה".
כך לדוגמה מסבירים באי.בי.אי שלחברה קרקעות למגורים ברומניה, סרביה ובולגריה.
"אנחנו החלטנו לנקוט בגישה שמרנית ולמרות שהחברה כבר ביצעה מחיקות שווי של מעל ל-600 מיליון שקל על קרקעות, מחקנו בנוסף שווי של 700 מיליון שקל בקרקעות בהן להערכתנו לא תתבצע בנייה ב-3 השנים הקרובות. האזורים בהם ביצענו מחיקה הם מקומות ללא תשתיות, או ארצות שתחום הדיור חלש בהן או ארצות בהן לא ניתן לקבל מימון לפרויקטי בנייה".
"ברומניה ביצענו מחיקה מסיבית של 65% משווי הקרקעות ובבולגריה, לטביה והונגריה מחקנו 50% מהשווי. לשם ההגינות נציין כי רוב הקרקעות הללו לא נושאות בגינן חוב, והן אינן דורשות תשומת לב ניהולית או מימונית. בעתיד לפי התפתחויות בסביבתן נשקול שוב להחזיר את להן את השווי למודל שלנו", כך התייחס ליפמן לאוצר האבוד שבמרתפי החברה.
באשר לעתיד הקרוב, מעריך ליפמן שהחברה הולכת לקראת מהלך ייזום ובנייה משמעותי. "להערכתנו כיום לא ניתן לממש את אותן קרקעות שמחקנו את שווין. את הקרקעות בישראל פולין וצ'כיה לקחנו לפי שווין בספרים שכן על חלק גדול מהן אנו צופים כי יתבצע ייזום בטווח הקרוב ואנו מרגישים בנוח עם השווי בו הן רשומות", כתב.