$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט": שווי יבוא מכשירי סמסונג: בין 180 ל־600 מיליון שקל

הערכת השווי שהוזמנה על ידי סקיילקס לצורך העסקה עם האצ'יסון לוקחת בתרחיש הפסימי את אובדן הזיכיון בתום 2013

לירוי פרי 07:0727.06.12

אילן בן־דב, בעל השליטה בסאני, מתרוצץ בין הגופים המוסדיים ומנסה לשכנע כי מכירת השליטה בחברה־הבת סקיילקס להאצ'יסון היא הדבר הנכון ביותר לבעלי האג"ח של שתי החברות. האחרונים מוטרדים משתי סוגיות הנגזרות מההסכם המוצע: הראשונה היא התספורת לבעלי האג"ח בשיעור שנע של עד 33%, שנגזרת מהצעות הרכש הצפויות לאג"ח של סאני וסקיילקס, והשנייה היא השווי של פעילות יבוא מכשירי הסלולר של סמסונג, שאותה צפויה להעביר סקיילקס לסאני בתמורה ל־400 מיליון שקל כחלק מהעסקה. נסיונות של בן־דב להכנסת שותף לפעילות סמסונג גזרו לה שווי של 600–800 מיליון שקל, ולפיכך הביעו חלק מהגופים המוסדיים תרעומת על השווי בעסקה.

 

ל"כלכליסט" נודע, כי הערכת שווי ראשונית לפעילות סמסונג, שהוזמנה על ידי סקיילקס ובוצעה על ידי פירמת רוה"ח ארנסט אנד יאנג, קובעת לה טווח שווי רחב של 180–600 מיליון שקל.

 

אילן בן-דב אילן בן-דב צילום:צביקה טישלר

 

הטווח העליון של שווי פעילות סמסונג מגיע כאמור ל־600 מיליון שקל, גבוה ב־50% מהשווי שנקבע בעסקת האצ'יסון והוא מבוסס על ההנחה שהזיכיון הבלעדי לייבוא המכשירים יחודש בתום תקופת הזיכיון הנוכחית שניתנה לסקיילקס ותפוג ב־2013. עוד מניחה ההערכה האופטימית כי סאני תמשיך לייצר תזרימי מזומנים גבוהים שינועו סביב 100 מיליון שקל ומעלה בכל שנה. התזרים החזוי מסמסונג ל־2012 נע סביב 125 מיליון שקל.

 

מנגד עומדים תרחישים אחרים, שהפסימי שבהם מקנה לפעילות סמסונג שווי של 180 מיליון שקל בלבד – פחות ממחצית משווייה בעסקת האצ'יסון. תרחיש זה מניח כי הזיכיון עבור יבוא מכשירי הקצה לא יחודש בתום 2013, דבר שיותיר את סאני ללא פעילות.

 

תרחישי הביניים נוגעים בכמה איומים נוספים, פרט לסוגיית הזיכיון, שעלולים לשחוק את שווי הפעילות של סמסונג ובראשם הרפורמה הצפויה בייבוא מכשירי הקצה שמוביל משרד התקשורת ומאיים לפגוע בהכנסות הפעילות. הסכמי המכר הבינלאומיים של סמסונג מול הזכיינים, בהם היא קובעת את המחיר שבו הם רשאים למכור את המכשירים, מהווים גם הם איום שכן ישנה אי ודאות לגבי שולי הרווח שהם יותירו לזכיינית בישראל.

 

גורם נוסף אליו מתייחסים מעריכי השווי הוא עניין השיפוי הרטרואקטיבי. במסגרת ההסכם דורשת האצ'יסון פטור מתביעות כנגד פעילות סמסונג בישראל - פטור עתידי וכן רטרואקטיבי. אם לדוגמה תגיע תביעה של לקוח או חברה כנגד פעילות סמסונג וייקבעו פיצויים, סאני היא שתישא בהוצאות, ללא תלות מתי היא בוצעה.

 

בסוף השבוע האחרון נמסרה הערכת השווי לפרופ' אמיר ברנע ולמשרד BDO זיו האפט לבדיקת הוגנות. לאחר שאלו יאשרו את הערכת השווי, צפויים הדירקטורים בסאני ובסקיילקס להחדיר מנגנון התאמה לעסקה המכונה EARN–OUT.

מקורב לתהליך אמר ל"כלכליסט" כי סביר שהשווי שייקבע לסמסונג ינוע בטווח של 500–530 מיליון שקל. שווי שכזה עשוי להחריף את התנגדות המוסדיים לעסקה, ומנגד, אם ייקבע מנגנון התאמה שיניח את דעתם, עשויה להתעורר התנגדות מצד בעלי האג"ח והמניות בסאני, שכן הוא יחייב את סאני להעביר לסקיילקס חלק מהתזרימים העתידיים מסמסונג.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x