דיווח: גייתנר שלח כבר ב-2008 המלצות לשיפור חישוב הליבור
ההמלצות נשלחו לבנק המרכזי של אנגליה, וכללו הליכים "שמטרתם למנוע דיווח כוזב בשגגה או בכוונה"
גייתנר, המכהן כיום כשר האוצר של ארצות הברית, שימש אז כנשיא הבנק הפדרלי של ניו יורק ובמסגרת תפקידו שלח לנגיד הבנק האנגלי המרכזי, מרווין קינג, שש המלצות שונות. באחת מהן הציע "לבסס ולפרסם את הנהלים הטובים ביותר לחישוב ודיווח שיעורי הריבית, כולל הליכים שמטרתם למנוע דיווח כוזב בשגגה או בכוונה", כך עולה ממסמך שהגיע לידי סוכנות בלומברג.
חברי הקונגרס ביקשו מהרגולטורים האמריקאיים להעביר להם מידע בנוגע לשערורייה שהובילה להתפטרותו בשבוע שעבר של מנכ"ל ברקליס בוב דיימונד, לאחר שהוטל קנס בגובה 290 מיליון ליש"ט (448 מיליון דולר) על הבנק השני בגודלו בבריטניה. זאצ בגין ניסיון לזייף את שיעורי הריבית. כ-10 בנקים נחקרים בשלב זה בחשד למניפולציות.
במהשך היום צפוי הבנק הפדרלי של ניו יורק לפרסם מסמכים בתגובה לבקשתו של חבר הקונגרס רנדי ניובאואר, המכהן בוועדת השירותים הפיננסיים. מדובר בתכתובת בין הרגולטור וברקליס בנוגע לקביעת שיעורי הליבור בין אוגוסט 2007 ונובמבר 2009.
"במסגרת הפיקוח שלנו אחר השוק בעקבות המשבר הפיננסי שפרץ בשלהי 2007, בוצעו ונשלחו אלפי שיחות טלפונים ודוא"ל עם משתתפי השוק. במשך חודשים רבים קיבלנו דיווחים מסוימים מברקליס שיש בעיות עם הליבור", אמרה דוברת הפד של ניו יורק אנדריאה פרייסט. לדבריה בתחילת 2008 לאחר קריסת בר סטרנס, הבנק ניסה לברר מספר פעמים עם ברקליס כיצד נערך חישוב הליבור "ואף חלקנו את הניתוח שלנו והצעות לביצוע רפורמות בליבור עם הרשויות הרלוונטיות בבריטניה".
בהמשך החודש, ועדת הבנקאות של הסנאט מתכוונת לחקור את גייתנר ואת יו"ר הבנק הפדרלי בן ברננקי לגבי השערורייה.