החברה לישראל השיגה מימון של 470 מיליון דולר להקמת מפעל של קורוס
החברה לישראל מחזיקה 50% בקורוס עם שותפות סינית ובכוונתה לייצר בשלב הראשון 150 אלף מכוניות. בשלב מאוחר יותר מתוכננת הרחבה של המפעל
אחרי שאתמול נחשפה המכונית של קורוס בכבישי סין, הודיעה היום החברה לישראל המחזיקה במיזם על הקמת מפעל לייצור של 150 אלף מכוניות. מימון המפעל יתאפשר הודות להלוואה של 470 מיליון דולר (3 מיליארד יואן) שנלקחת באמצעות בנקים סיניים לתקופה של 10 שנים.
קורוס תעמיד לקונסורציום הבנקים שמממן את ההשקעה בטוחות שונות להבטחת פירעון ההלוואה. החברה לישראל המחזיקה באמצעות חברה בת ב-50% מהון המניות של קורוס, נתנה ערבות לבנקים הממנים בסכום כולל של 1.5 מיליארד יואן (כ-235 מיליון דולר). חברה מעיר המחוז בה יוקם המפעל, העמידה ערבות של 1.5 מיליארד יואן (כ-235 מיליון דולר).
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
החברה לישראל, המחזיקה בעקיפין דרך חברה בת בבעלות מלאה ב-50% מהון המניות של קורוס, התחייבה כלפי צ'רי, לשלם לה מחצית מכל סכום שתידרש צ'רי לשלם בגין הערבות שנתנה בקשר עם הסכם המימון, דהיינו עד לסכום של 750 מיליון יואן (כ-118 מיליון דולר), וכן בגין הוצאות נילוות וריבית בגין סכום קרן ההלוואה.
החברה לישראל השקיעה 550 מיליון דולר במיזם קורוס, סכום זהה לזה שהשקיעה צ'רי. יותר ממיליארד דולר יגייסו החברה בסך הכל כהלוואות, על חלק מההלוואות דיווחה החברה לישראל כבר היום.
סין הודיעה כבר ב־2009 כי תקדם פיתוח מכוניות חשמליות בתוך המדינה. מומחים העריכו אז כי סין תנסה לנכס לעצמה את התחום, שהיה עדיין בשלבים מוקדמים, ובכך לזנק לראש תעשיית הרכב העולמית במקום להתמודד עם יפן, ארה"ב ואירופה בתחום הרכב המסורתי המונע בדלק - שבו אין לה יתרון. תוכנית האב שפרסם הממשל בתחילת 2009 הציבה יעד של חצי מיליון מכוניות בהנעה אלטרנטיבית על כבישי סין עד 2011 והקציבה 1.6 מיליארד דולר לסובסידיות לענף, אבל תוכנית מפורטת מטעם משרד התעשייה והטכנולוגיה של סין לא פורסמה עד היום.