אל על מתייעלת: הפחיתה את שעות הטיסה ואת כמות המושבים ברבעון השני
פעולות רבות לחיסכון והתייעלות הביאו לשיפור של 29% ברווח הגולמי ביחס לרבעון השני של 2011. הפעולות חילחלו לשורה התחתונה וההפסד קטן מ-19.7 מיליון דולר ל-6.3 מיליון דולר
תפנית חיובית במצבה של אל על: החברה ממשיכה לעלות על מסלול ההתייעלות והציגה שיפור של 29% ברווח הגולמי ביחס לרבעון המקביל ב-2011.
ברבעון השני של 2012 הקטינה החברה את נפח הפעילות שלה ביחס לרבעון המקביל אשתקד. שעות הטיסה המשוקללות פחתו ב-5.1%, וכמות המושבים שהציעה החברה קטנה ב-2.2%. שיעור התפוסה המדווח, המהווה מדד ליעילות ניצולת צי המטוסים של החברה, גדל ב-1.5% ל-82.3%. גורמים אלה יחס עם גידול בהכנסה נטו למושב-ק"מ, קיטון במספר העובדים, פיחות בשער היורו הממוצע ביחס לדולר, ופעולות חיסכון והתייעלות בהן נקטה החברה גרמו לשיפור של 29% ברווח הגולמי ביחס לרווח הגולמי ברבעון השני של 2011.
בשורה התחתונה הציגה אל על קיטון משמעותי בהפסד שירד מ-19.7 מיליון דולר ברבעון המקביל ל-6.3 מיליון דולר ברבעון השני של 2012. מבחינה עונתית הרבעון השלישי הוא הטוב ביותר של חברות התעופה בישראל היות והוא כולל את חודשי הקיץ ואת החגים, בהם עולים משמעותית שיעורי התפוסה במטוסים.
הכנסות החברה קטנו ב-3% מ-530.5 מיליון דולר ל-516.9 מיליון דולר ברבעון המקביל.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
הוצאות השכר של החברה גם כן תרמו לשיפור בתוצאות הרבעון השני, בעיקר בשל קיטון במצבת העובדים ומעט פחות בעקבות הפחתות בשכר העובדים. עיקר הירידה בהוצאות השכר נגרמה בעקבות התחזקות הדולר למול השקל, שיצרה מצב בו עלות השכר של העובדים פחתה מאחר והכנסות החברה הן בדולרים והוצאות השכר הן בשקלים.
החברה מציינת בדוחות הכספיים שגם חברות השכר הפועלות בישראל ומציעות טיסות זולות יותר הפחיתו את היקף פעילותן. היצע המושבים המוצעים על ידי חברות השכר ירד ב-17% ובהתאמה נרשמה ירידה של 13% בתנועת המושבים שלהן. בסך הכל היוותה תנועת טיסות השכר 13% מסך התנועה בנתב"ג לעומת 15% ברבעון המקביל.