בלעדי ל"כלכליסט" - פריון מנהלת מו"מ לרכישת SweetIM של גיגי לוי
פריון, לשעבר אינקרדימייל, בוחנת את הרכישה בסכום המוערך בעשרות מיליוני דולרים. לוי השקיע ב־SweetIM 250 אלף דולר ב־2006
אם תשלים פריון את רכישת SweetIM, מדובר יהיה בבליעת חברה גדולה יחסית לפריון. SweetIM מכניסה, לפי ההערכה, 30–40 מיליון דולר בשנה - והכנסות אלה גדלות בעקביות בשנים האחרונות - ומעסיקה כ־50 עובדים. לא ברור כמה מהם ייקלטו בפריון לאחר הרכישה. עם זאת, לשתי החברות מודל פעילות דומה: שתיהן מייצרות תוכנות הממומנות משיתוף רווחים עם מנועי חיפוש כגון גוגל. נוסף על כך, הרווח ממכירת SweetIM עשוי להיות גדול: לפי מאגר המידע IVC, גייסה החברה לא יותר מ־250 אלף דולר מגיגי לוי, גיוס שנסגר ב־2006.
פריון נמנתה עם חלוצות האינטרנט הישראליות שהוכיחו כי ניתן לספק למשתמשים תוכנות בחינם תמורת מודל המבוסס על שיתוף ברווחים עם מנועי חיפוש. מודל זה אימצה גם בבילון בשנים האחרונות, מה שהביא לנסיקה בשווייה. סרגל הכלים הכרוך בתוכנת המייל של פריון מייצר לה רווחים שאותם היא חולקת עם מנוע החיפוש המשובץ בסרגל.
רוב ההכנסות של פריון מקורן משיתוף רווחים עם מנועי חיפוש - כ־12 מיליון דולר במחצית הראשונה של השנה, יותר ממחצית מכלל הכנסות החברה.
המודל הכלכלי של SweetIM לא שונה בהרבה מזה של פריון. SweetIM היא אחת השחקניות הוותיקות בשוק סרגלי הכלים ובראשה עומד נדב גושן, שהקים וניהל בעבר את פעילות החיפוש בבבילון. את הצלחתה השיגה החברה בעזרת תוכנות אמוטיקונים חינמיות, המאפשרות להוסיף "סמיילים" במצבי רוח שונים לתוכנות צ'אט ודואר אלקטרוני.
בשנים האחרונות ניסתה SweetIM לשפר את תדמיתה על ידי הפיכתה לספקית פלטפורמות "מונטיזציה" למפתחי תוכנות: החברה מאפשרת למפתחי תוכנות חינמיות להרוויח מהן לא רק על ידי שילוב סרגל הכלים של SweetIM, אלא על ידי הוספת תוכנת התקנה אוטומטית (אינסטולר) ומערכות ניתוח נתונים.