"נהפוך את קומטאץ' לחברה של 100 מיליון דולר עד 2016"
כך לפי מנכ"ל קומטאץ' שלומי ינאי שמגדיר מטרות ארוכות טווח לאחר שחברת אבטחת הדואר האלקטרוני הישראלית רכשה תמורת 11.3 מיליון דולר את eleven הגרמנית
חברת קומטאץ' הישראלית, העוסקת באבטחת דואר אלקטרוני, רוכשת את eleven הגרמנית, המספקת שירותי אבטחת כשירות (SecaaS) מבוססי דואר אלקטרוני, בתמורה ל־11.3 מיליון דולר. לקוחות eleven, שמחזיקה ביותר מ־%36 משוק אבטחת הדואר האלקטרוני בגרמניה, אינם צריכים לרכוש ולהתקין תוכנה, אלא מקבלים שירותי אבטחה דרך שרתי החברה בתמורה לתשלום חודשי.
- קומטאץ' הישראלית רוכשת את חברת FRISK האיסלנדית במיליוני דולרים
- קומטאץ' רוכשת את eleven הגרמנית ב-11 מיליון דולר
- קומטאץ': עלייה של 27% בהכנסות ב-2011
בנוסף לפתרונות אבטחה מנוהלים לדואר אלקטרוני ולארכיונים, eleven מספקת פתרונות דואר אלקטרוני מתקדמים. עם לקוחותיה נמנים כמה מהארגונים הגדולים בגרמניה, כמו BMW ,SAP, סימנס ודויטשה טלקום.
עסקת הרכישה כוללת תשלום של 9.2 מיליון דולר במזומן והעברת מניות מוגבלות של קומטאץ' בשווי של כ־2.1 מיליון דולר. בנוסף, בהתבסס על הצלחתה של eleven ועמידתה ביעדי הכנסות כחלק מהישות הממוזגת, תשולם תמורה נוספת עבור רכישתה עד 2015.
רכישת eleven מאפשרת לקומטאץ' להאיץ את האספקה של פתרונות אבטחה במותג פרטי, שנועדו במיוחד ליצרני ציוד מקורי (OEM) ולספקי שירותים. בנוסף, הכיסוי הגלובלי של קומטאץ' צפוי להאיץ את קצב מכירת טכנולוגיית האבטחה שפיתחה eleven. ב־12 החודשים שהסתיימו ב־31 באוקטובר 2012 ייצרה eleven הכנסות של כ־8 מיליון דולר והציגה רווח.
בהמשך להכרזה על רכישת eleven, קומטאץ' העלתה מעט את תחזיותיה הכספיות, וכעת החברה צופה הכנסות של 23.7–23.9 מיליון דולר ב־2012. התחזית הראשונה של קומטאץ' היתה להכנסות של 24.4–23.5 מיליון דולר השנה, אך לפני שבועיים החברה הורידה את התחזית ל־23 מיליון דולר.
"אסטרטגיית הצמיחה ארוכת הטווח שלנו מבוססת על אספקת שירותי ענן לגלישה באינטרנט ואנטי־וירוס, ורכישת eleven תאיץ את יישום האסטרטגיה הזאת. במקום למכור טכנולוגיה אנחנו נציע שירות מלא", אומר מנכ"ל קומטאץ' שלומי ינאי.
לדברי ינאי, "כבר היום אנחנו נמצאים איפה שרצינו להיות בעוד שנה מבחינת התוכנית האסטרטגית, ובשנה הבאה נשיק שירותי ענן מלאים. השירות הראשון שנספק יהיה של אבטחת דואר אלקטרוני, כשכל תעבורת הדואר בארגון תעבור דרך השירות שלנו. השירות השני יאפשר לספקי התוכנה והחומרה להגן על הגלישה באינטרנט דרך טלפון הסלולרי. כך שארגונים יוכלו לפקח שהעובדים לא גולשים לאתרים עם וירוסים כשהם הולכים הביתה".
המודל החדש לא יפגע ברווחיות של קומטאץ'?
"בטווח הארוך קצב המכירות יעלה, ובמקביל נהיה עירניים לגבי הרווחיות. בסופו של דבר, אנחנו חברת תוכנה, אבל אי אפשר להתחייב על כך שקומטאץ' תישאר עם הרווחיות של היום. המטרה היא להפוך את החברה בתוך שלוש־ארבע שנים לחברה של 100 מיליון דולר, כשהגידול בהכנסות יגיע דרך מכירת שירותים לחברות תוכנה וחומרה שייקחו את המוצרים לשוק עם הלוגו שלהן. 180 הלקוחות של קומטאץ' מעניקים לנו פלח מאוד משמעותי בעולם הווב סקיוריטי".
יו"ר קומטאץ' ליאור סמואלסון אמר כי "אנחנו לא פוסלים רכישות נוספות, אבל יש לנו היום מספיק נכסים כדי להגדיל בצורה משמעותית את המכירות שלנו מבחינה אורגנית".