"אם אי.די.בי היו מדווחים על התרומה לרב איפרגן - לא היו קונים מניות"
כך אמר הפרופ' איתן ששינסקי שעמד בראש הוועדה לבחינת מיסוי אוצרות הנפט וגז. לדבריו, "כשבנק הפועלים תורם לפסטיבל של כפר בלום זה תורם לתדמית שלהם - זה לא ראוי"
"אילו היה בתשקיף של אי.די.בי תקנות או גילוי שהיו מקצים כסף לרב איפרגן אולי חלק מהאנשים לא היו רוכשים את המניות. אסור שמנכ"לים יתעסקו בדברים שלא בתחום סמכותם, כמו שלמשל פירמות של גז ונפט לא אמורות לעסוק בשאלות שמעניינות את כל הציבור כגון פגיעה סביבתית. הם אחראים לגז ונפט, ואם יש בעיות סביבתיות - שהממשלה תטפל בהם" - כך אמר היום (א') פרופ' איתן ששינסקי, במסגרת פאנל בנושא "רגשות ורציונאליות בהחלטות כלכליות" שנערך במסגרת ועידת העסקים של "גלובס" בתל אביב. ששינסקי כיהן עד לפני כשנה וחצי כיו"ר הוועדה לבחינת מתווה המיסוי מחברות שפועלות בתחום חיפושי הגז והנפט.
"כשבנק הפועלים תורם לפסטיבל של כפר בלום זה תורם לתדמית שלהם, וחלק מהתרומות הן העצמת אלו שעומדים בראש הגוף. אני חושב שזה לא ראוי", הוסיף.
"הדיון הזה צריך להיות ברמה האישית בלבד, כך שאם נוחי דנקנר רוצה לתת מכספיו האישיים זה עניינו, אבל צריך לשאול אם מישהו נותן כסף של חברה האם המהלך עבר את בעלי המניות?
"בעולם העסקים עובדים על פי ישויות משפטיות. אף אחד לא הסמיך אותם להשקיע במה שלא קשור לעסקי החברה. באי.די.בי לא מפורסמים הנתונים ובמודל תחרותי אין מקום להשקיע בפעולה שהיא אינה באינטרסים הכלכלים של החברה", אמר.
פרופ' ישראל אומן, חתן פרס נובל לכלכלה, אמר שבעולם עסקי עירוב רגשות זו פעולה רציונלית שהיא נכונה. "זה לא שונה מרגשות או דפוסי התנהגות שונים. פעם איחרתי לטיסה עם 5 ילדים על סף כניסת השבת, צעקתי ונתנו לי להיכנס למטוס. זה היה לא רציונלי אבל זה עבד. צריך להכניס לפירמות ולעובדים את התחושה שזה אמיתי ואז הרגשות רציונלים או אמיתיים", אמר.
ששינסקי התייחס לשאלת ייצוא הגז לחו"ל ואמר שעקרונית הוא תומך ביצוא גז כל עוד המדינה משריינת לעצמה כרית ביטחון של גז לצריכה מקומית, פעולה שלהבנתו אכן נעשתה.