כצפוי - עסקת שותפות וודסייד האוסטרלית במאגר הגז לווייתן נדחתה
מדובר באחת מעסקאות האנרגיה הגדולות במשק, במסגרתה וודסייד האוסטרלית הייתה אמורה להחזיק 30% במאגר, כאשר שווי העסקה המדווח היה כ-2.5 מיליארד דולר
החברות הישראליות שמחזיקות במאגר הגז הטבעי לווייתן מודיעות הערב (ה') על דחייה בהשלמת העסקה להכנסת וודסייד האוסטרלית כשותפה במאגר לווייתן. האחזקות במאגר מתחלקות בין דלק אנרגיה (45.34%, בחלוקה שווה בין אבנר לדלק קידוחים) ורציו (15%). השותפה השלישית היא נובל אנרג'י (39.66%) האמריקאית, שמשמשת גם כקבלנית הקידוח בפועל. מדובר באחת מעסקאות האנרגיה הגדולות במשק, במסגרתה וודסייד האוסטרלית הייתה אמורה להחזיק 30% במאגר לאחר דילול של שאר השותפות, כאשר שווי העסקה המדווח היה כ-2.5 מיליארד דולר.
- "וודסייד מאמינה בחלום הגז הישראלי ולא מפחדת מהסיכון הביטחוני"
- השותפה החדשה של לווייתן: הרווח הנקי ב-2012 הוכפל ל-2.98 מיליארד דולר
- לווייתן מקבל שותף
ההודעה הערב מטעם החברות הישראליות יצאה לאחר שבחתימה המקורית של הסכם העקרונות של העסקה מתחילת דצמבר הצהירו הצדדים שהם ישלימו את העסקה עד לסוף פברואר 2013, אולם תחת התנאי הברור שהעסקה תקודם רק "לאחר ישולם עם ההסדרה הרגולטורית שתאפשר ייצוא גז טבעי מפרויקט לווייתן". ייצוא זה אמור להתבצע לאחר שהממשלה תאמץ את מסקנות ועדת צמח לעניין יצוא הגז, אולם מאחר והרגולציה לא התקדמה והיא ממתינה לאישור הממשלה החדשה לכשתוקם אחת, אין תכלית בחתימה על עסקה בפועל.
החברות הישראליות מסכמות שהן ממשיכות במו"מ מול האוסטרלים עד להשלמת התנאים הרגולטוריים. באופן אירוני, רק השבוע חתמה דלק אנרגיה, שמחזיקה ב31.25% במאגר "תמר", על הסכם עקרונות לייצוא גז למזרח הרחוק יחד עם גזפרום הרוסית ודייהו הקוריאנית, וזאת מבלי לחכות לאישורים רגולטורים לעניין החתימה על ההסכם עצמו.