$
בורסת ת"א

אלביט הדמיה: קרן יורק רוצה להדיח את הנציגות המקצועית

הקרנות הזרות, יורק ו-DK, המחזיקות ב-35% מהאג"ח של אלביט הדמיה, מעוניינות למנוע מהנציגות להציג את החלופה שלה להסדר החוב עם החברה; מקדמות הסדר חלופי עם בנק הפועלים וזיסר

אסף גילעם 18:3023.04.13

קרן ההשקעות הזרה יורק קפיטל פנתה לנאמני האג"ח של אלביט הדמיה בדרישה להדיח את הנציגות הקיימת.

 

יורק, המחזיקה יחד עם DK פרטנרס ב-35% מאג"ח אלביט הדמיה, מקדמת מתווה להסדר עם בנק הפועלים, הנושה הגדול של אירופה ישראל, החברה האם של אלביט הדמיה שבשליטת מוטי זיסר.

 

הצעתה של יורק אינה מקובלת על הנציגות, אשר מציעה חלופה אחרת להסדר, שעדיפה לדעתה למרבית המחזיקים. אף שהחלופה של הנציגות המקצועית מועדפת על מרבית המוסדיים הישראלים, יורק מעוניינת למנוע מהנציגות להעלות את הצעתה לסדר היום.

 

מוטי זיסר, בעל השליטה באלביט הדמיה מוטי זיסר, בעל השליטה באלביט הדמיה צילום: גיא אסיאג

 

יורק ו-DK פנו לנאמנים בבקשה לכנס אסיפה דחופה, ולהעלות לסדר היום את הדחת הנציגות הנוכחית, ומינויים של נציגי הקרנות במקומם.

 

רוצה פרמיית שליטה

 

על פי המתווה של הקרנות האמריקאיות מוצע כי אלביט הדמיה תמיר את החוב הבלתי מובטח לבעלי האג”ח ולבנק לאומי בסך כ־2.5 מיליארד שקל ל־86% ממניות אלביט. יורק ו־DK יהפכו לבעלות השליטה בחברה, ואלביט הדמיה תנפיק סדרת אג”ח חדשה של 300 מיליון שקל שתישא ריבית שנתית של 8%. הקרן תיפרע בעוד חמש שנים בתשלום אחד. הפועלים, שיצא למלחמת חורמה בזיסר, נתן את הסכמתו להישארותו של זיסר בניהול החברה, אולם במסגרת ההסכם הוא לא יוכל לחזור ולשלוט בחברה מאחר שכמות האופציות שיקבל תקטן משמעותית, ובמקום אופציות עתידיות לכ־30% ממניות החברה יקבל זיסר אופציות לכ־10%–15% מהמניות. ייתכן שיתר חברי הנהלת החברה יקבלו גם הם אופציות, אולם הבנק טרם נתן את הסכמתו לסעיף זה.

 

הנציגות המקצועית מנגד דורשת שאלביט תנפיק חוב חדש בהיקף של כ-1.4 מיליארד שקל כדי שהתספורת למחזיקים תהיה קטנה יותר. הנציגות של מחזיקי האג"ח של אלביט הדמיה מורכבת כיום משלושה נציגים מקצועיים - שמואל אשל, אדוארד קלר ועופר גזית. לאחר שקרן יורק שהתנגדה לגיבוש הנציגות, ויתרה גם על הזכות לכהן בה. ככל הנראה, הקרן, שקיוותה שהנציגות תשמש לה כחותמת גומי להצעתה, נתקלה בהתנגדות נחרצת. כתגובה לכך, היא פועלת כיום להדחת הנציגים הקיימים.

 

עיקר הפער בין הצדדים הוא העובדה שבהצעתה של יורק, הקרן יחד עם שותפתה תזכה במניות שיקנו לה שליטה בחברה, ולכן יהיו שוות יותר מאשר האחזקה שיקבלו הגופים המוסדיים הישראלים.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x