סיטי פותח נציגות בבגדד: יהפוך לבנק האמריקאי הראשון הפועל מעירק
דריסת הרגל המתוכננת מגיעה במקביל להתגברות העניין בקרב חברות תעשייה, נפט ובנייה באפשרויות השקעה במדינה
סיטי יהפוך לבנק האמריקאי הראשון הפועל תוך עירק, במהלך שמהמר על הצמיחה ארוכת הטווח של המדינה עשירה הנפט ומוכת המלחמות.
- בנקאי בן 99: סיטיגרופ סיפקו לי מזכירה שגנבה ממני 3 מיליון דולר
- סיטיגרופ מתכנן לתבוע את נאסד"ק עקב הנפקת פייסבוק
קבוצת הבנקאות האמריקאית הודיעה היום (שני) כי בכוונתה לפתוח נציגות בבגדד, זאת לאחר שהוענק לה אישור ראשוני על ידי הבנק המרכזי של עירק. מדובר בכניסה הראשונה של סיטי מזה שש שנים למדינה חדשה. זאת על אף שהמנכ"ל מייק קורבט שוקל בימים אלה לסגור עשרות מהמשרדים של החברה הפועלים בכמאה מדינה.
בעשור האחרון, הבנק טיפל במשקיעים וחברות גדולות שפועלים בעירק, והציע דרך הסניפים שלו בדוחא, בעמאן ובלונדון שירותים כמו מימון לעסקאות, ניהול כספים ושירותי השקעות. דריסת הרגל הפיסית המתוכננת של סיטי בשוק מגיע במקביל להתגברות העניין בקרב חברות תעשייה, נפט ובנייה באפשרויות השקעה בעירק.
כמו כן, הממשלה העניקה חוזי פיתוח לשורה של חברות נפט גדולות. על פי ההערכות של סיטיגרופ, צמיחה המבוססת על תעשיית הנפט תעזור להפוך את עירק לאחת מיצואניות הנפט הגדולות בעולם בתוך עשור, ולכלכלה בשווי 2 טריליון דולר עד 2050.
את משרד הנציגות של סיטי ינהל דניס פלנרי, מי שניהל בשנתיים האחרונות את הדסק העיראקי של הבנק בעמאן שבירדן. לפלנרי 40 שנות ניסיון בבנקאות עולמית, ולפני שהצטרף לסיטי הוא כיהן בתפקידו האחרון כנספח הפיננסי של משרד האוצר של ארצות הברית בשגרירות ארצות הברית בבגדד.
"עירק מהווה שוק חשוב, ולכלכלה יש פוטנציאל משמעותי לצמוח לאורך זמן", מסר ג'יימס קאולס, מנכ"ל סיטיגרופ באירופה, המזרח התיכון ואפריקה. הבנק מתכוון לפתוח השנה שני משרדים נוספים מלבד בבגדד – בארביל ובבצרה. מדובר יהיה במשרדים שיכולים להעניק תמיכה ללקוחות אך אינם מורשים לעסוק בפעילות בנקאית ישירה. אם כי בבנק מדגישים כי המטרה הסופית היא להקים במדינה מערך בנקאות שלם.