בית המשפט אישר לבנק הפועלים לממש את מניות אלביט הדמיה
השופט אורנשטיין אסר על מכירת המניות למשך 60 יום, בהם תוכל אירופה ישראל, המחזיקה במניות, לערער על ההחלטה; עו"ד ארדינסט, המייצג את הבנק, מונה ככונס למניות אלביט המוחזקות על ידי אירופה ישראל
בית המשפט המחוזי בתל אביב נענה לבקשת בנק הפועלים לממש את השיעבוד על מניות אלביט הדמיה המוחזקות על ידי אירופה ישראל - החברה הפרטית שבאמצעותה מחזיק מוטי זיסר בשליטה בהדמיה.
השופט איתן אורנשטיין הודיע הבוקר בשעה 11:30 על החלטתו ומינה עו"ד גיורא ארדינסט, המייצג את בנק הפועלים, ככונס נכסים למניות אלביט הדמיה המוחזקות על ידי אירופה ישראל.
עם זאת, השופט אורנשטיין קבע כי בשלב זה לא ינתן אישור למכור את המניות של אלביט הדמיה למשך 60 יום כדי לאפשר עירעור על פסק הדין.
"יש יסוד מוצק למימוש השיעבודים. גרסת החברה סותרת מסמכים כתובים", קבע אורנשטיין בהחלטתו. השופט המחוזי אף הוסיף כי בנק הפועלים בא לקראת אירופה ישראל מספר פעמים וחרף זאת החברה לא עמדה פעם אחר פעם בהתחייבויותיה.
עורכי הדין המייצגים את אירופה ישראל ביקשו מהשופט עיכוב ביצוע והוראה שתאסור על מכירת מניות הבנק על ידי הבנק - צעד שיגרום למצב בלתי הפיך לדבריהם. עורכי הדין הוסיפו כי הסדר החוב באלביט הדמיה קיבל כככל הנראה את אישור הנושים. "בסבירות גבוהה ההסדר עבר ולכן אירופה ישראל תחזיק רק 2.5% ממניות אלביט הדמיה", אמר עורך הדין של אירופה ישראל.
עו"ד גיורא ארדינסט המייצג את בנק הפועלים התנגד לבקשת העיכוב. "העילות לא ניתנות לערעור. ממילא כונס הנכסים לא רשאי למכור המניות ללא אישור ביהמ"ש. הסדר הנושים באלביט הדמיה לא מעלה ולא מוריד. אומנם שיעור המניות שבידי אירופה ישראל ירד, אך יתכן ששווי המניות שיוותרו בידי הבנק אפילו גבוה יותר", אמר עו"ד ארדינסט.
לאחר ששמע את הבקשות קבע כאמור השופט כי לא תתבצע פעולה במניות במשך 60 יום.
המחלוקת סביב אופן אופן ספירת הקולות בהצבעה על הסדר החוב באלביט הדמיה העסיקה את המעורבים בכל סוף השבוע. על פי עמדת החברה, הסדר החוב זכה לרוב הדרוש, כאשר על פי עמדתה הושג רוב של 83% להסדר.
ספירת הקולות בהצבעה זו מבוססת על תקדים משפטי שקבעה השופטת ורדה אלשיך, ולפיו באסיפות שבהן הושג הרוב הדרוש (75%) יש למנות את כל קולות מחזיקי האג"ח של אותה סדרה גם אם לא נכחו בהצבעה. אותם מחזיקים שהצביעו נגד בסדרה שבה הושג הרוב הדרוש יכולים להגיש בקשה נפרדת ולבקש שקולם לא ייספר כאילו הצביעו בעד.
אלא שהגופים המוסדיים שמתנגדים להסדר - מיטב־דש, הראל וכלל ביטוח - מתנגדים לאופן שבו נספרו הקולות ומעוניינים לצאת למאבק משפטי בסוגיה.
עיקרי ההסדר שאותו גיבשה החברה ביחד עם קרנות ההשקעה DK וקרן יורק (המחזיקות כ־35% מהחוב) כוללים: מחיקה של 1.9 מיליארד שקל מחוב מחזיקי האג"ח, העברת 95% ממניות החברה לידי מחזיקי האג"ח, הקצאת אופציות בהיקף של 15%–20% לנושאי משרה ובהם מוטי זיסר - בעל השליטה, ומתן פטור מתביעות אישיות לדירקטורים ולנושאי המשרה למעט זיסר.