המסחר בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת; אפל עלתה ב-3%, בלקברי ב-10%
דאו ג'ונס ננעל ללא שינוי מהותי, נאסד"ק עלה ב-0.3% ו-S&P 500 איבד 0.1%; בלקברי שוקלת לרכוש את מניות משקיעיה במטרה להשלים את תוכניות ההבראה; המאזן התקציבי החודשי של ממשלת ארה"ב לחודש יולי עמד על 97.6 מיליארד דולר
המסחר בוול סטריט ננעל היום (ב') במגמה מעורבת על רקע מגמה מעורבת בבורסות אירופה והמגמה המעורבת שנרשמה באסיה עם פרסומם של נתוני מאקרו מאכזבים ביפן. בהמשך היום פורסמו נתוני המאזן התקציבי החודשי של ממשלת ארה"ב.
עד כה פרסמו 450 חברות את דו"חותיהן לרבעון השני. 72% מהן הכו את תחזית הרווח ו-54% את ההכנסות. כך מציינים במחלקת המחקר של לידר שוקי הון. בלידר מוסיפים כי בניכוי מגזר הפיננסים, הצמיחה של ארה"ב ברבעון היתה שלילית.
"מדדי המניות המובילים בוול סטריט נעלו את השבוע הגרוע ביותר מאז חודש יוני, כאשר מדד הדאו ג'ונס מאבד בסיכום השבועי 1.5%. ככל שמתקרבת ישיבת הריבית של הבנק הפדרלי ב-18 ספטמבר, העצבנות בשוק הולכת וגוברת", כך לפי מחלקת המחקר של FXCM ישראל.
"אם אחרי נתוני התעסוקה המאכזבים שפורסמו לפני כשבועיים, הדעה הרווחת בשוק היתה כי הבנק הפדרלי עשוי לדחות את צמצום רכישות האג"ח בכמה חודשים, הרי שלאחר שורה של התבטאויות מצד בכירים בפד בשבוע האחרון שבהן נרמז באופן עבה למדי כי הבנק הפדרלי יתחיל בצמצום כבר בחודש ספטמבר, אנו עדים לעלייה ברף החששות בשוק. ההכרה בכך שהתמיכה של הפד עומדת להצטמצם היוותה טריגר למימוש רווחים וצמצום חשיפה. בנוסף, נפח המסחר ב-S&P 500 בשבוע שעבר היה הנמוך ביותר מאז הפיגועים בספטמבר 2001, וזו עדות נוספת לחולשתו של הראלי הנוכחי ולסיכון להמשך התיקון בשבועות הקרובים", הוסיפו ב-FXCM.
באירופה נסחרו מדדי הבורסות המובילות במגמה מעורבת, פוטסי 100 בלונדון ירד ב-0.14%, ה-DAX הגרמני התחזק ב-0.25%, CAC 40 בפריז נחלש ב-0.12% והבורסה במילנו הוסיפה 0.45% לערכה.
מאקרו
היום פורסמו נתוני המאזן התקציבי החודשי של ממשלת ארה"ב לחודש יולי שעמד על 97.6 מיליארד דולר, כאשר הצפי בשוק עמד על גירעון של כ-95 מיליארד דולר, זאת לאחר שבחודש יוני נרשם עודף תקציבי של 116.5 מיליארד דולר.
על פי תחזיותיה של קרן המטבע העולמית, סך הצמיחה הכלכלית הגלובלית השנה תסתכם ב-3.3%, בהשוואה ל-3.2% בשנה שעברה ו-4% ב-2011. שינוי זה עשוי להעמיד אתגרים חדשים בפני חברות המנהלות פעילות גלובלית ענפה וחלקן כבר מרגישות את הלחץ.
המומנטום שחל בכלכלה הגלובלית עובר בהדרגה מהכלכלות המתעוררות – שמאז המשבר הגלובלי הובילו את הצמיחה בכלכלת העולם - למדינות המפותחות. לראשונה מאז 2007 - יפן, ארה"ב ואירופה, תורמות יחדיו נתח גדול יותר בצמיחה הכלכלית הגלובלית, שהסתכמה ב-74 טריליון דולר, ממדינות השווקים המתעוררים – סין, הודו וברזיל, לפי נתונים של חברת ההשקעות ברירג'ווטר אסוסייטס (Bridgewater Associates ).
מניות במרכז
לפי דיווחים שפורסמו בעיתונות האמריקאית, חברי דירקטוריון אפל(AAPL) מתוסכלים ממחסור של החברה בחדשנות. אמנם תפקידו של המנכ"ל טים קוק לא בסכנה, אולם הדירקטוריון לוחץ עליו לחדש ו"לעשות משהו מהר." טים קוק לא נחשב כאיש יצירתי. מסוגל, כן, אבל אף אחד לא מקבל את התחושה שהוא הולך להיות האיש שימציא מחדש את הטלויזיה או כל דבר אחר. חוסר היצירתיות הזה יכול להסביר איך אפל הצליחה לייצר ראלי במניה מבלי שאף אחד שם לב. בסוף יוני, המניה ירדה מתחת ל-400 דולר למניה, אולם התאוששה יותר מ -10% בחודש שעבר וקיבלה מחדש את התואר של "שווי השוק הגבוה ביותר באמריקה" מאקסון מובייל (XOM).
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
יצרנית המחשבים הטייוואנית אסוס תפסיק לייצר ולפתח טאבלטים המריצים את מערכת ההפעלה הניידת ווינדוס 8 RT של מיקרוסופט (MSFT). בהודעה רשמית שהתפרסמה במהלך סוף השבוע, החברה נימקה את ההחלטה במכירות נמוכות. יו"ר אסוס, ג'וני שין, אמר ל"וול סטריט ג'ורנל": "הדעה הרווחת בתעשייה היא שווינדוס RT לא מצליחה".
בלקברי נערכת למהלך של חזרה לידיים פרטיות: לפי דיווח של סוכנות רויטרס, יצרנית הסמארטפונים מעוניינת לרכוש את מניות משקיעיה במטרה להשלים את תוכניות ההבראה שלה הרחק מעין הציבור. בתגובה זינקה המניה ב-10%.
יצויין כי למרות זאת מניית יצרנית הסלולר צללה ביותר מ-19% השנה, שווי השוק שלה ירד ל-4.8 מיליארד (ב-2008, לשם השוואה, הוא עמד על 84 מיליארד), מכשיריה מהווים אחוז זעום משוק המובייל העולמי והמשקיעים שלה נוטשים בקצב מדאיג. אם תחזור בלקברי לידיים פרטיות, יוכל הדירקטוריון לקבל החלטות בצורה קלה ופשוטה יותר, הרחק מעיני המשקיעים וגורמי אינטרס שונים. חופש הפעולה הזה יוכל להאיץ את הבראתה ולהקל עליה בביצוע שינויים ארגוניים נרחבים.
ישראליות במרכז
האם העליות החדות במניית טבע (TEVA) ימשכו? בסקירה שפורסמה על ידי לידר שוקי הון נאמר כי "ביום שישי האחרון דווח על ירידה במרשמי ה-Tecfidera, ירידה של כ-7% במונחי סך המרשמים וירידה של כ-9% במונחי מרשמים חדשים, לעומת שבוע שעבר. השאלה העיקרית היא האם הירידה במרשמים של ה-Tecfidera עשויה להצביע על היפוך מגמה ועל בלימת הצמיחה של התרופה האורלית החדשה, או שמדובר בהתפתחות האופיינית לתהליך חדירה של תרופות חדשות. אנו מעריכים שמדובר בתיקון ולא בשינוי מגמה. התרופה החדשה נהנתה בשבועות הראשונים להשקה מביקושים חזקים ומפתיעים. הדבר נבע בין היתר מהציפיות הרבות של החולים והמטפלים מהתרופה שאף הלכו והתגברו בעקבות עיכוב של מספר חודשים באישורה, לעומת התכנון המקורי."
בנוסף, הודיעה היום טבע בשיתוף עם פריגו על השקה של הגירסה הגנרית ל-Temodar (טמוזולומיד). טבע תייצר, תשווק ותפיץ את המוצר בארה"ב, ועלות המוצר ורווחיו בארה"ב יתחלקו שווה בשווה בין שתי החברות. יו"ר נשיא ומנכ"ל פריגו, ג'וזף פאפא, אמר כי "ההשקה הבלעדית של המוצר, בשיתוף עם טבע, היא דוגמה נוספת להתמקדותנו בייצור חומרי גלם פעילים מורכבים. אנו שמחים להציע מוצר חשוב זה למטופלים בארה"ב".
מג'יק (MGIC) הנסחרת בנאסד"ק הודיעה היום על חלוקת דיבידנד בגין המחצית הראשונה של השנה, החברה אישרה חלוקת דיבידנד מזומן של 9 סנט למניה, בהיקף כספי של כ-3.4 מיליון דולר. הדיבידנד ישולם במזומן ב-3 בספטמבר, לכל מחזיקי המניות של מג'יק נכון לסגירת המסחר בנאסד"ק ב-21 באוגוסט.
אלביט מערכות(ESLT) בניהולו של בצלאל מכליס דיווחה אתמול כי החברה הבת באוסטרליה חתמה על חוזה בהיקף של 32 מיליון דולר (35 מיליון דולר אוסטרלי) עם משטרת אוסטרליה לתקופה של ארבע שנים.
תאת טכנולוגיות (TAT) דיווחה היום כי חתמה חוזה אספקה עם חברת לוקהיד מרטין (LMT) לפיו תרכוש לוקהיד רכיבים למטוסי F-16 בהיקף שעשוי להגיע ל-6.2 מיליון דולר, במשך כ-5 שנים. חוזה זה בין שתי החברות הוא המשך של מערכת יחסים עסקית של 30 שנה בה TAT סיפקה ללוקהיד מרטין רכיבים. החברה מצפה לקבל הזמנה נוספת לאותם רכיבים מלוקהיד מרטין בעתיד הקרוב.
פריון נטוורק(PERI) דיווחה על תוצאותיה לרבעון השני של השנה, החברה דיווחה על הכנסות של 24.4 מיליון דולר כמעט פי שתיים מהכנסות החברה ברבעון המקביל אשתקד שעמדו על 12.3 מיליון דולר. בשורת הרווח הנקי רשמה החברה זינוק של כ-90% עם רווח של 3.4 מיליון דולר או 26 סנט למניה, זאת לעומת רווח נקי של 1.8 מיליון דולר או 18 סנט למניה ברבעון המקביל. למרות זאת, המניה צפויה לאבד גובה, זאת בגלל חשש שהחברה לא תעמוד בתחזיות הרווח השנתיות שהציבה.