הודו נעשית זולה עוד יותר לישראלים - הרופי משלים צלילה של כ-20% תוך 4 חודשים
היום נחלש המטבע ההודי ב-1.4% מול מקבילו האמריקאי לרמה של 69.99 רופי לדולר על רקע המשבר בכלכלה ההודית; בשוק המט"ח המקומי הדולר נחלש מעט ושערו היציג נקבע על 3.57 שקלים
הרופי לא מפסיק לאבד גובה מול הדולר האמריקאי. היום (ג') מאבד המטבע ההודי כ-1.4% מערכו לרמה של 69.99 רופי לדולר. בכך משלים הרופי צניחה של 20% מול הדולר ב-4 החודשים האחרונים. מול השקל הישראלי נסחר הרופי ברמה של 18 רופי לשקל.
לפי הערכות, אחד מהגורמים העיקריים למשבר הוא הגירעון המסחרי של הודו, שהיקף יבוא המוצרים אליה עולה באפן משמעותי על כמות היצוא מהמדינה. במצב דברים זה נאלצת הודו להסתמך על הון זר. ואולם, המשקיעים מאמינים כי הפדרל ריזרב יעלה בחודשים הקרובים את הריבית בארה"ב, ובשל כך רבים מהם מוציאים את כספם מהשקעות במדינות מתפתחות, ובכלל זה גם מהודו.
יציבות בשוק המט"ח המקומי
בשוק המט"ח המקומי, הדולר היציג נחלש מעט ושערו היציג נקבע על 3.57 שקלים. היורו עלה ב-0.1% ושערו היציג נקבע על 4.77 שקלים.
ביום המסחר השני של השבוע ממשיך המטבע האמריקאי להתחזק מול השקל, וההערכה היא כי אם יחצה את קו ה-3.60 שקלים אזי צפויה המשך פריצה כלפי מעלה, שתחייב תגובה מיידית של השחקנים בשוק. "אנו מעריכים כי הפוטנציאל הדובי עבור הדולר עדיין קיים כל עוד הצמד נסחר מתחת ל-3.60. פריצה מעל רמה זו עשויה להוביל להמשך ההתחזקות של הדולר אל עבר 3.65", אומרים ב-ATRADE.
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות, סבור כי התנודות החדות בשער החליפין עשויות לפגוע בייצוא הישראלי וראוי כי מהלך ההתחזקות של השקל יפרס על פני תקופה ממושכת יותר שתאפשר הסתגלות.
"פריצת רמת 3.6 שקלים לדולר, תעורר מחדש פעילות מצד יצאונים ויבואנים שלא עמדו על המשמר ואלה יבחרו לנעול לעצמם את השערים. יבואנים הנדרשים לשלם על הייבוא המוגבר לקראת עונת החגים וציפו לייסוף נוסף בשער השקל, ייאלצו לשלם ולרכוש את הדולר במחיר יקר יותר", אומר פריימן.
כלכלני FXCM מוסיפים כי "אף שהדולר-שקל פתח את השבוע בהמשך המומנטום כלפי מעלה, גם אתמול, כמו בסיום המסחר בשבוע שעבר, הצמד נתקל ברמת 3.58 ונסוג לאחור ונעל מתחת ל-3.57. זוהי הרמה המשמעותית כרגע. פריצה מעליה תסלול את הדרך עד ל-3.60. מנגד, ירידה מתחת ל-3.56 שוב תגביר את הלחץ כלפי מטה".