$
בורסת ת"א

גם לישראל יש ענקית סרגלי כלים

פריון וחטיבת סרגלי הכלים של קונדואיט הודיעו אתמול על מיזוגן הצפוי בינואר 2014. החברה הממוזגת מוערכת היום בשווי של 730 מיליון דולר. מניית פריון איבדה 14%

ניר צליק 08:2817.09.13

בעקבות ההודעה על המיזוג בין פריון וחטיבת סרגלי הכלים של קונדואיט איבדה מניית פריון 14.2%. שווי החברה הממוזגת יעמוד על 730 מיליון דולר, עם שווי המשתקף לחטיבה של קונדואיט של 590 מיליון דולר ו־140 מיליון דולר לפריון. עם זאת, שווייה המדויק של החברה החדשה ייקבע רק ערב המיזוג בינואר 2014, ועל פי הערכות, יעמוד על 800–900 מיליון דולר.

בעלי מניות פריון יקבלו 19% ממניות החברה המשותפת, ואילו בעלי המניות של קונדואיט יקבלו 81% ממניות החברה. העסקה מתוכננת להיסגר בתחילת ינואר 2014, לא לפני שתעבור דרך הצבעת בעלי מניות פריון המתוכננת לנובמבר 2013, וכן תעמוד בתנאי הסגירה המקובלים ובתקנות המס ותקבל אישורים של הגופים הממשלתיים. בפני בעלי המניות הגדולים עומדים תנאי חסימה שונים, בהם הגבלת אחזקה של עד 14% ממניות החברה המאוחדת, לאחר הסגירה.

 

עם בעלי המניות הגדולים בחברה נמנים שלושת המייסדים - גבי בילצ'ין, רונן שילה ודרור ארז - שיחזיקו בכ־30% ממניות החברה, בשווי הנאמד ב־220 מיליון דולר; קרן בנצ'מארק שתחזיק ב־14% בשווי של כ־100 מיליון דולר; ג'יי.פי מורגן שיחזיק ב־9% מהמניות, בשווי 65 מיליון דולר; ועובדי קונדואיט שיחזיקו בכ־20% ממניות החברה הממוזגת, בשווי של 150 מיליון דולר.

 

מנער תדמית שלילית

"זה מרתון, לא ספרינט", כך אמר ג'וזף מנדלבאום, מנכ"ל פריון, במסיבת העיתונאים שערכה החברה לרגל המיזוג עם חטיבת סרגלי הכלים של קונדואיט.

 

אחרי חודשים של משא ומתן בין פריון, יצרנית תוכנת הדואר האלקטרוני, וקונדואיט, נחתם מיזוג ענק בין שתי החברות. מנדלבאום ראה את המהלך בחיוב "בעלי המניות יהיו מרוצים. אנו מונעים מהרצון לבנות חברה גדולה בישראל שתהיה חברה עם הכנסות של מיליארד דולר. יש יתרון לגודל, אנחנו הכי גדולים והיחידים שנסחרים בנאסד"ק. אבל זה לא אקזיט, אינטרס בעלי מניות פריון ובעלי מניות קונדואיט הוא זהה. אם אנחנו מצליחים, אז אנחנו מצליחים ביחד". עוד הוסיף מנדלבאום כי "שלושת המייסדים של קונדואיט, גבי בילצ'ין, רונן שילה ודרור ארז, הם מענטשים אמיתיים, חשוב עם מי אתה נכנס למיטה".

 

מימין: דרור ארז, רונן שילה וגבי בילצ'ין מימין: דרור ארז, רונן שילה וגבי בילצ'ין צילום: יובל חן

מנדלבאום לא שוכח את העובדים שמחזיקים בנתח משמעותי ממניות החברה החדשה: "יש לנו המון אפשרויות לתת לעובדים להתקדם ולצמוח ואנחנו רוצים להשקיע בהם, הם הנכס הטוב ביותר. אנחנו נעשה את המיזוג באופן מסודר ותהיה לנו תוכנית שתאפשר לנו לבנות על הבסיס הקיים שלנו משהו מוצק שיאפשר למשקיעים להבין מה נעשה כדי להיות חברה ענקית".

 

מייקל אייזנברג, שותף מקרן בנצ'מארק, אחת המשקיעות הגדולות בקונדואיט, הוסיף: "150 אלף טולברים מורידים ביום מקונדואיט". עוד הוסיף אייזנברג כי "באנו לפה לטווח ארוך, לא באנו לאקזיט לעובדי, משקיעי או מנהלי קונדואיט. אנחנו חושבים על הטווח הארוך. המילה האחרונה תיאמר בעוד שנה־שנה וחצי".

 

ענף סרגלי הכלים מבסס את הכנסותיו על הורדת תוכנות. כאשר משתמש מוריד תוכנה כלשהי, במקביל מותקן סרגל כלים בדפדפן המשתמש, וכשזה עושה חיפוש דרך הסרגל ומקליק על מודעה, מקבלת פריון או קונדואיט כסף. מנדלבאום מתייחס לתדמית השלילית שדבקה בענף בענף סרגלי הכלים, לאור הקושי שבו נתקלים המשתמשים הרוצים להסיר את הסרגלים: "יהיו גופים יותר ופחות נקיים, אנחנו רוצים להיות מהגופים היותר נקיים".

 

באשר לשאלה האם נשקלה האפשרות לבצע מיזוג משמעותי יותר עם שחקניות נוספות בענף כגון בבילון, ענו מנדלבאום ואייזנברג כי הם לא שקלו את האפשרות, אך אייזנברג רמז על דעתו השלילית על השחקניות האחרות בענף: "דיברנו על ערכים, לא?".

 

מיזוג נוסף צפוי על הפרק בשוק סרגלי הכלים בישראל עם המגעים המתמשכים המתקיימים בין בבילון לאיירון סורס. לשאלה האם איחוד זה יעצים את התחרות בין החברות הגיב מנדלבאום בהסתייגות: "אני אוהב לדבר על החברה שלנו ולא של אחרים. אנחנו עושים את העבודה שלנו כמו שצריך, ונהיה הגדולים ביותר והמוצלחים ביותר".

 

הקצאת כוחות מחודשת

מנכ"ל פריון, ג'וזף מנדלבאום, יהיה מנכ"ל החברה המשותפת. מנכ"ל חטיבת סרגלי הכלים של קונדואיט, ג'וש וויין, שפוצלה מתוך קונדואיט בתחילת התהליך ונקראת כעת קליינט קונקט, יהפוך לנשיא החברה הממוזגת. שווי השוק הנגזר מהעסקה משקף לחברה הממוזגת שווי של 730 מיליון דולר, על פי שווי השוק הנוכחי של - 162 מיליון דולר, שווייה של קונדואיט מסתכם ב־688 מיליון דולר. בעבר דובר כי שווייה של קונדואיט גבוה בהרבה, ועומד על מעל למיליארד דולר, אולם קונדואיט ממזגת בעסקה זו רק מחצית מהחברה עם פריון - חטיבת סרגלי הכלים.

 

 

יתרת החברה, המתמקדת במיזמים חדשים, תמשיך לעבוד תחת הנהלת החברה הנוכחית בראשות רונן שילה. המיזוג מבוצע לפי שווי נמוך מזה שדובר עליו בעבר לקונדואיט מסיבה נוספת - קונדואיט חילקה דיבידנדים בהיקף של כ־300 מיליון דולר בסוף שנת 2012.

 

כ־200 עובדים יעברו לחברה החדשה ואילו 200 העובדים הנותרים של קונדואיט יישארו בחברה־האם. הכנסות שתי החברות ב־12 החודשים שהסתיימו ב־30 ביוני הסתכמו ב־367.2 מיליון דולר, מתוכן הכנסות פריון עמדו על 89.7 מיליון דולר והכנסות קליינט קונקט על 277.5 מיליון דולר. הרווח הנקי של שתי החברות הסתכם באותה תקופה ב־92.5 מיליון דולר, עם תרומה של 15.5 מיליון דולר לפריון ו־77 מיליון דולר לקליינט קונקט.

 

החברות מוזגו לפי שיעור ה־EBITDA שלהן, ה־EBITDA של פריון הסתכם ב־20.9 מיליון דולר לעומת 88.5 מיליון דולר לקליינט קונקט. מאחר וה־EBITDA של פריון מהווה 19% מה־EBITDA של שתי החברות יחדיו, היא קיבלה 19% ממניות החברה הממוזגת.

 

ישראל כמובן אינה לבדה בענף סרגלי הכלים, ענקיות החיפוש, גוגל, ASK ובינג חולשות על הנתח המרכזי של בשוק העולמי. לגבי מערכת היחסים עם אלו אמר אייזנברג כי "היחסים שלנו עם כולם הם יותר מתקינים ואסטרטגיים. אין הרבה חברות שיש להן הסכמים עם כל החברות האלה".

 

מנדלבאום הוסיף "בגדול אוחזים בנתח של מעל ל־2% מכל החיפושים בארצות הברית. אנחנו יותר גדולים מבבילון, AVG ו־AOL. אני עובד עם מיקרוסופט מעל 20 שנה ועם גוגל ו־ASK מעל לעשור. הגודל שלנו הופך אותנו לחשובים ואנחנו נעשה איתם עסקה שתהיה טובה לשני הצדדים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x