נעילה חיובית בבורסות אסיה: ניקיי עלה ב-0.9%
שנגחאי טיפס ב-1.6%, האנג סנג ב-0.4%. ביפן התמתן קצב העלייה ביצוא בחודש ספטמבר, הגירעון המסחרי הסתכם ב-9.5 מיליארד דולר (932.2 מיליארד ין) - המטבע היפני הגיב בירידות
האווירה האופטימית של סוף השבוע שעבר המשיכה היום (א') בבורסות המרכזיות של אסיה, שפתחו את שבוע המסחר בעליות.
סיום המשבר בארה"ב - שאישרה בחמישי שעבר תקציב פדרלי והגדלה של תקרת החוב - וההנחה הרווחת היום שבשל המשבר ידחה הפדרל ריזרב את צמצום תוכנית ההרחבה ורכישות האג"ח בכמה חודשים נוספים, תרמו למגמה החיובית בבורסות המובילות של אסיה.
הבורסה של טוקיו זוכה לדחיפה מצד היצואניות הגדולות, לאחר התחזקות של הדולר מול הין היפני במהלך המסחר. לאחר שבשישי בלילה בארה"ב עמד הדולר על 97.76 ין, חצה הלילה המטבע האמריקאי ביפן את את קו ה-98 ין. ברקע להיחלשותו של הין עומד פרסום נתוני הגירעון המסחרי ביפן, שעמד בחודש ספטמבר על 932.2 מיליארד ין - 9.5 מיליארד דולר.
היצוא מסין עלה בחודש שעבר ב-11.5% בהשוואה לחודש המקביל ב-2013, אך החמיץ את צפי האנליסטים לעלייה של 16.1%, והיה אף נמוך מהעלייה שנרשמה באוגוסט, שעמדה על 14.7%. היבוא במקביל עלה ב-16.5%, לעומת עלייהשל 16% באוגוסט.
מושל הבנק המרכזי היפני, הארוהיקו קורודה (Haruhiko Kuroda) אמר היום כי כלכלת המדינה תמשיך בהתאוששות המתונה שלה, וכי הבנק ימשיך במדיניותו המוניטרית הנוכחית עד הגעה ליעד האינלציה של 2%.
הבורסות הסיניות של הונג קונג וסין מובילות את העליות בבורסות הגדולות באזור, לאחר פרסום נתוני הצמיחה ביום שישי האחרון - התמ"ג הסיני התרחב ברבעון השלישי ב-7.8%, קצב הצמיחה הרבעוני מהיר יותר מזה שנרשם בשני הרבעונים הקודמים השנה, לאחר נתונים של 7.7% ו-7.5% ברבעון הראשון והשני בהתאמה.
נתוני התמ"ג לרבעון השלישי תאמו את צפי האנליסטים, והתחזית היא כי סין תעמוד (ואולי אף תעבור) ביעד שהציבה הממשלה לצמיחה שנתית של 7.5%. עם זאת, נתונים שהתפרסמו במקביל לגבי חודש ספטמבר שסגר את הרבעון השלישי עוררו חששות לגבי תוצאות הרבעון האחרון, ובעיקר לגבי המשך הצמיחה בסין ב-2014.
הייצור התעשייתי בסין עלה בחודש שעבר ב-10.2% לעומת 10.4% בתקופה המקבילה, ואילו המכירות הקמעונאיות עלו ב-13.3% בהשוואה ל-13.4% בשנה שעברה.