בלעדי לכלכליסט
אורסקאן דוחה את ההנפקה על רקע הצורך בהשלמות טכניות
ההנפקה שתוכננה לצאת לפועל בתל אביב בשבועיים הקרובים תידחה ככל הנראה לרבעון הבא. החברה העוסקת בתחום ההדמיה הדיגיטלית התלת מימדית נושאת הערת "עסק חי"
אורסקאן טכנולוגיות, אשר הוקמה על ידי היזמים יריב עוז ועינת קידרון (לשעבר בכירים בחברת Dblur שנרכשה על ידי חברת Tessera), דוחה את ההנפקה ברבעון. כך נודע ל"כלכליסט".
- ללא הכנסות ועם "עסק חי", אורסקאן רוצה 25 מיליון שקל
- המיליארדרים של טוויטר: האנשים שהתעשרו בגדול בעקבות ההנפקה
- ההנפקה הישראלית הגדולה מאז 2007: וויקס עולה ב-6% ביום המסחר הראשון
ההנפקה הצפויה בבורסת תל אביב נדחית על רקע סיבות טכניות, והיא ככל הנראה תצא לפועל בעוד חודשיים-שלושה במקום בשבועיים הקרובים. אורסקאן רצתה לגייס כ20-25 מיליון שקל לפי שווי של 60-70 מיליון שקל אחרי הכסף.
עדיין יש סבירות נמוכה כי בסופו של דבר ההנפקה תצא לפועל בשבועיים הקרובים, על רקע מאמצים שעושים החתמים להשלים את ההנפקה.
אורסקאן הוקמה בשנת 2010, בין גרעין המשקיעים הראשונים בחברה נמצאים יצחק תשובה, המחזיק בכ־58% ממניות החברה, עפר יונך, יזם ומשקיע בתחום הטכנולוגיה, יריב לרנר יזם בתחום השירותים הרפואיים מבעלי נטלי סקיולייף וכן יריב עוז ועינת קדרון המחזיקים יחד, טרם ההנפקה, בכ־ 30% מהון המניות המונפק של החברה.
אורסקאן פועלת בתחום ההדמייה הדיגיטלית התלת מימדית רפואי. החברה פועלת בשני תחומי פעילות עיקריים: האחד בשוק הרפואי בו היא מתמקדת בצילום כלל גופי תלת מימדי לסיוע באבחון מוקדם של המלנומה, סרטן העור. התחום השני הינו שוק הקוסמטיקה והאסתטיקה בו הצילום הכלל גופי התלת מימדי מיועד לצורכי אנליזה, סימולציה ומעקב אחר בניית תוכניות לטיפולים קוסמטיים ואסתטיים.
אורסקאן מעריכה את שוק היעד שלה בתחום הרפואי ב־3.2 מיליארד דולר, כאשר את הפוטנציאל בשוק האסתטי היא מעריכה במעל ל־800 מיליון דולר.
אורסקאן טרם הצליחה לרשום הכנסות משמעותיות. מאז 2011 השתמשה החברה ב־1.3 מיליון דולר למימון פעילותה השוטפת. הכנסותיה במחצית הראשונה של 2013 עמדו על 268 אלף דולר בלבד וההפסד הנקי הסתכם ב־244 אלף דולר.
את 2012 סיימה החברה עם הפסד של 666 אלף דולר לעומת הפסד של 683 אלף דולר ב־2011. נכון לסוף הרבעון השני, בקופת החברה נמצאים 261 אלף שקל ודו"חותיה נושאים הערת "עסק חי".