אראל מרגלית בדרך לנאסד"ק; סייבר־ארק תונפק ב־2014
חברת אבטחת המידע הישראלית שמוחזקת (40%) ע"י קרן JVP של ח"כ מרגלית תונפק בארה"ב על פי שווי של כחצי מיליארד דולר
חברת אבטחת המידע הישראלית סייבר־ארק ( (Cyber-Ark) תצא להנפקה בסוף הרבעון הראשון או ברבעון השני של 2014. ל"כלכליסט" נודע כי דירקטוריון החברה החליט על ההנפקה בשבועות האחרונים וכי התקיימו שיחות ראשונות עם בנקי השקעות להוביל את המהלך.
סייבר־ארק תנסה להנפיק על פי שווי של 600–500 מיליון דולר, ואם הדבר יעלה בידה, תהיה זו אחת ההנפקות הגדולות של חברת טכנולוגיה ישראלית בשנים האחרונות. הצלחת המהלך תהווה גם הצלחה עבור ח"כ אראל מרגלית (עבודה) שהקרן שלו, JVP, היא בעלת המניות הגדולה (40%) בחברה לצידם של בנק גולדמן זאקס וקרן ורטקס.
סייבר־ארק מעסיקה כ־330 עובדים בעולם, מתוכם כ־170 בישראל, והיא פועלת מפארק אזורים בפתח תקווה. יש לה כ־1,500 לקוחות ברחבי העולם, והכנסותיה עומדות על 70–80 מיליון דולר בשנה עם רווח נקי של כ־30 מיליון דולר.
סייבר־ארק נוסדה ב־1999 על ידי אלון כהן ואודי מוקדי ועסקה בפיתוח תוכנה להעברת מידע רגיש בין ארגונים. ב־2006 קיבלה החברה הלוואה של 4 מיליון דולר מקרן פלנוס, שינתה מיקוד עסקי והשתמשה בטכנולוגיות שלה כדי לפתח מערכת לניהול הרשאות אדמיניסטרטיביות בארגונים. ב־2011 ביצעה החברה גיוס של 40 מיליון דולר מגולדמן זאקס, ששימש במחציתו לרכישת המניות של המשקיעים הקודמים בחברה, ביניהם המייסדים.
סייבר־ארק הפכה בתוך כמה שנים למובילת שוק בזירת ניהול החשבונות המינהליים (SAA). החברה פרצה את השוק העולמי בעקבות שני אירועים משמעותיים שאירעו השנה - פרסום דו"ח של חברת האבטחה Mandiant שעל פיו צבא סין אחראי למאות פשעי סייבר נגד מטרות עסקיות בארה"ב. האירוע השני היה ההדלפות של אדוארד סנודן, שחשף שיטות מעקב של הממשל האמריקאי אחרי אזרחים.