בלעדי לכלכליסט
אלי אלעזרא במגעים מתקדמים לרכישת סונול ב-450 מיליון שקל
אלעזרא, בעל השליטה בהכשרה ביטוח, אפרידר ואלבר, כבר החל השבוע בבדיקות נאותות לעסקה, והוא מעוניין לרכוש את סונול מידי קבוצת עזריאלי בשל הסינרגיה שלה עם עסקיו. הרכישה צפויה להתבצע באמצעות חברת האחזקות אלעזרא אחזקות
אלי אלעזרא, בעל השליטה בהכשרה ביטוח, חברת הבנייה אפרידר וחברת השכרת הרכב אלבר, מנהל מו"מ מתקדם לרכישת סונול, כך נודע ל"כלכליסט". אלעזרא נפגש בשבועות האחרונים עם ראשי קבוצת עזריאלי, והעסקה קרובה לסגירה במחיר של 450 מיליון שקל.
- אלעזרא: "הציבור לא יודע להבדיל בין הסדר חוב לפשיטת רגל"
- ירכוש את סונול? שלמה שמלצר ביקר במתקני החברה בחיפה
- למי שייך מלאי החירום?
אלעזרא צפוי לבצע את העיסקה באמצעות חברת האחזקות אלעזרא אחזקות, והוא התחיל השבוע לבצע בדיקות נאותות לסונול. הוא מעוניין בחברה בשל הסינרגיה עם עסקי השכרת הרכב של אלבר, שלה צי עם קרוב ל־40 אלף כלי רכב, ועם הכשרה ביטוח.
עוד נודע ל"כלכליסט" כי גם איש העסקים היהודי מאוקראינה, אלכסנדר גרנובסקי, ניהל מגעים לרכישת החברה, לאחר שנכשל ברכישת השליטה באי.די.בי עם נוחי דנקנר. גרנובסקי מחפש השקעות ישראליות, וסונול היתה אחת החברות העיקריות שבחן, אולם המגעים בין הצדדים הופסקו זמן קצר לאחר שהחלו.
מכירת סונול לאלעזרא עשויה לעורר סימני שאלה לנוכח העובדה שהוא היה מעורב בהסדר חוב בהכשרה ביטוח ב־2009. עם זאת, אלעזרא הצליח להגיע להסדר ראוי, כשמול מחזיקי האג"ח ההסדר כלל הנפקת סידרת אג"ח ושעבוד על מניות אלבר, ומול בנק הפועלים הוא נטל הלוואה חדשה.
גרנית הכרמל היא החברה שדרכה קבוצת עזריאלי מחזיקה בסונול. הקבוצה רכשה את מניות השליטה בגרנית הכרמל מידי משפחת בורוביץ' ותאגיד הסחר גלנקור ב־2006 לפי שווי של 275 מיליון דולר (כ־1.18 מיליארד שקל לפי שער הדולר דאז). מלבד סונול מחזיקה גרנית הכרמל בחברת הצבעים טמבור, בחברת הגז סופרגז ובחברת GES, הפועלת בתחומי המים והשפכים. גם טמבור נמצאת על המדף והמנכ"ל דוד עזריאלי מנהל מגעים מתקמים למכירתה עם קרן איפקס.
בשנה וחצי האחרונות ניהל עזריאלי מגעים למכירת סונול לכמה גורמים, בהם שלמה שמלצר וקבוצת דפנסיב שילד. המועמדת הרצינית ביותר עד היום היתה קבוצת טרפיגורה הבינלאומית משוויץ, אולם המו"מ הופסק בשל קשריה של החברה השוייצרית באיראן.
לסונול יש 234 תחנות דלק בישראל ו־169 תחנות נוחות (Sogood). לפי הערכות של גורמים בענף, מחזור המכירות השנתי שלה ב־־2012 עמד על כ־200 מיליון שקל, והרווח הנקי שלה ירד באותה שנה ל־25–30 מיליון שקל - מה שמשקף מכפיל 15 לרווח במחיר שדורש עזריאלי.
קבוצת עזריאלי סירבה להגיב לידיעה.