בלעדי לכלכליסט
קורנית תנפיק לפי שווי של 400 מיליון דולר
חברת הדפוס שבשליטת קרן פורטיסימו מתכננת לגייס 100 מיליון דולר בנאסד"ק ופתחה במו"מ עם חתמים. גם פואמיקס בוחנת הנפקה בארה"ב, ואודיוקודס וקמטק יוצאות להנפקה נוספת
קורנית דיגיטל, חברת הדפוס לטקסטיל, נמצאת בדרכה אל נאסד"ק לגיוס של 100 מיליון דולר לפי שווי של כ־500-400 מיליון דולר. כך נודע ל"כלכליסט". לקראת ההנפקה שצפויה בסוף 2014, החלה החברה לקיים פגישות ראשוניות עם חתמים. מי שצפוי להוביל את ההנפקה הוא גבי זליגסון – מנכ"ל נובה עד לאוגוסט האחרון – שיתמנה למנכ"ל קורנית באפריל במקומו של עופר בן צור, שצפוי להתמנות לסמנכ"ל הטכנולוגיות ונשיא החברה.
- הפספוס של טבע: מדיוונד תנפיק לפי שווי של 340 מיליון דולר
- ורוניס זינקה ב-100% בנאסד"ק אחרי שהשלימה הנפקה ראשונית לציבור
- אנזימוטק השלימה את תמחור ההנפקה המשנית: בעלי המניות מכרו ב-132 מיליון דולר
ניסיון ההנפקה בת"א נכשל
קורנית שהוקמה ב־2003 על ידי משה נור הנה יצרנית מדפסות שמיועדות בעיקר לשוק הלבוש המוגמר וההדפסה על בגדים. הכנסותיה ממכירת מדפסות ודיו למדפסות ב־2013 מוערכות ב־70 מיליון דולר עם רווח מוערך של 10 מיליון דולר. לשם השוואה, הכנסותיה ב־2010 הוערכו ב־20 מיליון דולר והרווח הוערך ב־2 מיליון דולר.
בעלת המניות הגדולה בקורנית, קרן פורטיסימו, רכשה את השליטה (65%) בה תמורת כ־15 מיליון דולר אחרי שקורנית נכשלה ב־2010 בניסיון לגייס 7 מיליון דולר בבורסה בתל אביב לפי שווי חברה של 25 מיליון דולר. דפוס המשי, הטכנולוגיה השולטת כיום בשוק הדפוס על טקסטיל ונמצאת במגמת ירידה, מאופיינת ברזולוציית הדפסה נמוכה אך עם תפוקת ההדפסה גבוהה. מנגד, פתרונות הדפוס הדיגיטלי בטכנולוגיית הזרקת דיו תופסים נתח הולך וגדל מהשוק. בזכות מכירת הדיו למדפסות נהנית קורנית גם מהכנסות חוזרות. היתרונות המרכזיים של המדפסות של קורנית הן היכולת לקלוט קובץ גרפי מכל מקור דיגיטלי בטווח קצר, הדפסה במיליוני גוונים והדפסה על בדים כהים על ידי שימוש בדיו לבן שפותח על ידי החברה ונרשם כפטנט.
לפורטיסימו זהו פרק שני בעסקים מול נור אחרי שרכשה את השליטה בנור מיקרופרינטס, שעסקה בדפוס דיגיטלי בפורמט רחב, בדצמבר 2005. פורטיסימו השקיעה אז כ־12 מיליון דולר תמורת כ־55% מהחברה (בדילול מלא), בעסקה ששיקפה לחברה שווי של כ־10 מיליון דולר לפני הכסף. שנתיים לאחר מכן מכרה פורטיסימו את הפעילות של נור מיקרופרינטס ל־HP תמורת כ־117 מיליון דולר.
השבחת הערך בנובה
גבי זליגסון הוא אחד המנכ"לים המוערכים ביותר בתעשיית ההייטק הישראלית. זליגסון כיהן כשבע שנים כמנכ"ל נובה מכשירי מדידה, המספקת ציוד מדידה לתעשיית השבבים. כשמונה למנכ"ל נובה ב־2006 שווי השוק שלה עמד על 30 מיליון דולר בלבד, וזליגסון עזב אותה כאשר שווי השוק שלה עמד כבר על 273 מיליון דולר. עד הגעתו של זליגסון, נובה מעולם לא הרוויחה. הוא שינה את המתווה העסקי שבו היא פעלה, והחברה החלה למכור את הציוד ישירות ליצרני השבבים ובכך שיפרה את שולי הרווח. במקביל החלה נובה לייצר מכונות מדידה עצמאיות שסיפקו שולי רווח גבוהים בהרבה מהמכונות ששולבו במכונות אחרות לבדיקת שבבים במפעלים. את 2013 סיימה נובה עם הכנסות של 112 מיליון דולר לעומת 96 מיליון דולר ב־2012. הרווח הנקי המתואם נותר זהה — 14 מיליון דולר.
גם פואמיקס רוצה
ל"כלכליסט" נודע עוד כי גם חברת פואמיקס מרחובות בוחנת הנפקה של מניותיה בנאסד"ק. פואמיקס, שנמצאת בשלב בחינת החתמים, טרם הגישה תשקיף, אך על פי הערכות, היא מתכוונת לגייס 70-100 מיליון דולר, כאשר השווי שעל פיו יתבצע הגיוס טרם נקבע.
פואמיקס, בניהולו של דב תומרקין, שמפתחת תרופות למחלות עור סיימה לאחרונה ניסויים קליניים המעידים כי התרופה המובילה שלה יעילה בטיפול בפצעי בגרות חמורים. בעוד התרופות הקיימות כיום דורשות 12 שבועות של טיפול, התרופה שלה נמצאה יעילה באופן מובהק כבר אחרי שלושה שבועות. פואמיקס נערכת לבצע ניסויים קליניים מתקדמים כדי לקבל אישור FDA לשיווק התרופה.
שוק פצעי הבגרות בארצות הברית מוערך ב־6 מיליארד דולר. פואמיקס גייסה עד היום 10 מיליון דולר בלבד ממשקיעים פרטיים.
עומדות בתור להנפקה
שוק ההנפקות הרותח לא נעלם גם מעיניהן של קמטק, יצרנית ציוד הבדיקה למעגלים מודפסים, ואודיוקודס, ספקית פתרונות התקשורת. אתמול הודיעה אודיוקודס כי היא מתכוונת לגייס הון בארה"ב, כאשר ההערכות הן כי החברה תגייס כ־28 מיליון דולר לפי מחיר של 8 דולר למניה - דיסקאונט של 11% על מחיר השוק. קמטק הקטנה פרסמה ביום שני תשקיף מדף להנפקה משנית של 50 מיליון דולר.
שתי הנפקות אלה מצטרפות לתשקיף לקראת הנפקה שפרסמה גם מדיוונד, שלפיו היא מתכננת לגייס כ־90-80 מיליון דולר לפי שווי של 340-300 מיליון דולר, ולגיוס של 20 מיליון דולר שביצעה מפתחת התרופות ביוליין. בסוף השבוע האחרון גייסו חמש חברות ישראליות 430 מיליון דולר, ביניהן מג'יק שגייסה 51 מיליון דולר, קומפיוג'ן שגייסה 63 מיליון דולר, אנזימוטק שמכרה מניות בשווי 132 מיליון דולר, ורוניס שגייסה 106 מיליון דולר ולומניס שגייסה 75 מיליון דולר.
קמטק רשמה בארבעת הרבעונים האחרונים רווח פעוט של 2.1 מיליון דולר, ולמרות זאת, היא הגישה תשקיף לגיוס של 50 מיליון דולר. שווי החברה עומד על 126 מיליון דולר דבר שמעמיד אותה על מכפיל רווח אסטרונומי של 60. אודיוקודס רשמה רווח של 5.3 מיליון דולר ב־2013 והיא נסחרת לפי שווי של 349 מיליון דולר — מכפיל של 66 על הרווח.
שתי צדיקות בסדום
למרות האמור, קמטק ואודיוקודס עוד נחשבות צדיקות בסדום, על רקע העובדה כי החברות האחרות שמתעתדות לגייס כלל אינן רושמות רווחים ונמצאות בשלבי פיתוח שונים של מוצריהן. כך, למשל, מדיוונד שמפתחת תכשיר לטיפול לכוויות, רשמה הפסד של 15.4 מיליון דולר ב־2013, וביובלאסט המפתחת תרופות יתום, רשמה ב־2013 הפסד של 1.2 מיליון דולר.