בית המלוכה הקטארי הוא המשקיע החדש בדויטשה בנק
ענק הבנקאות הגרמני הודיע על הנפקת מניות ב־8 מיליארד יורו למשקיעים. הנסיכות שבמפרץ הפרסי תרכוש מניות ב־1.75 מיליארד יורו. המהלך ייצא לפועל על רקע כניסתם לתוקף של כללי הבנקאות החדשים של האיחוד האירופי בשנה הבאה
דויטשה בנק הודיע אתמול על גיוס של 8 מיליארד יורו להונו העצמי, כאשר אחת המשקיעות החדשות העיקריות בו היא חברת פרמונט אחזקות של משפחת המלוכה הקטארית.
- עוד מכה לדויטשה בנק: פרשה שלישית בתוך שנתיים
- דויטשה בנק: המשבר בשוק האשלג יפיל את הרווח הנקי השנתי של כיל ב-34%
- דויטשה בנק יוצא משוק הסחורות, אך ימשיך להחזיק במדדי אנרגיה
שווי הנתח שרכשה בדויטשה בנק חברת האחזקות המלכותית, שעליה שולט השייח' חמד בן ג'אסם בן ג'בר אל־ת'אני, לשעבר ראש ממשלתה של הנסיכות במפרץ בפרסי, הוא 1.75 מיליארד יורו. הבנק הגרמני, שהוא בנק ההשקעות הגדול באירופה, ביצע את הצעד על רקע ביקורת עקבית על כך שהונו העצמי אינו גדול מספיק כדי לספוג הפסדים אפשריים במקרה של משבר כלכלי חמור, דוגמת זה שהיכה בגוש היורו בשנים האחרונות.
גיוס המשקיעים החדשים לדויטשה בנק נועד גם לסייע לו לעמוד בדרישות החדשות של האיחוד האירופי להלימות הון בבנקים - כללי באזל 3 - שייכנסו לתוקפן בינואר 2015, כששיעור ההון העצמי של דויטשה בנק צפוי לעלות מ־9.5% ל־11.8%. הכללים החדשים דורשים מהבנקים באיחוד הון עצמי בשיעור של 10% לפחות מהיקף פעילותם.
"המהלך יאפשר לדויטשה בנק למצב את עצמו לקראת הצלחה בת־קיימא בטווח הארוך בתקופה שבה מתחולל שינוי היסטורי בענף הבנקאות הגלובלי", מסרו בהודעה המנכ"לים המשותפים של דויטשה בנק יורגן פיטשן ואנשו ג'יין.
הבנק הודיע שהוא עומד להוציא אל הפועל "תוכנית לצמיחה מואצת", שבמסגרתה הוא יגייס לשורותיו שורה של בנקאים בכירים בארה"ב, ישקיע 200 מיליון יורו במשך שלוש שנים בשיפור פעילות הדיגיטל שלו בגרמניה וביתר אירופה. כמו כן, דויטשה בנק הודיע שהוא יגייס 100 יועצים לחטיבה העסקית שלו וירחיב את מצבת כוח האדם בחטיבת ניהול העושר שלו ב־15%.
למרות ההשפעה החיובית שתהיה להגדלת ההון העצמי על יציבותו של דויטשה בנק, המהלך עלול שלא להתקבל בעין יפה בקרב בעלי המניות, שכן כניסת המשקיעים החדשים פירושה גם הוספת 360 מיליון מניות חדשות של הבנק, שיורידו את שוויין של המניות שבידי המשקיעים הקיימים. ביום חמישי עתידה להתקיים אסיפת בעלי המניות השנתית של דויטשה בנק, והנושא צפוי לעלות בה לדיון.
תוספת ההון עלולה להכביד גם על רווחי דויטשה בנק, שכן הקטנת הסיכון משמעותה גם צמצום אפשרי בשולי הרווח שלו. בדויטשה בנק מסרו שאם יתברר בעתיד שיש ברשותו הון עצמי גבוה מהדרוש, הוא יחזיר אותו למשקיעים בצורת דיבידנד.