רבעון שחור למגה עם הפסד של 22 מיליון שקל
סניפים שהסבו למגה רווח של 5.2 מיליון שקל ברבעון הראשון אשתקד עברו להפסד של 9.3 מיליון שקל השנה. אלה שמיועדים למכירה או להסבה הפסידו 12.8 מיליון שקל
התוכנית האסטרטגית לשיקום רשת מגה קמעונאות מקבוצת אלון רבוע כחול, לא מצליחה למנוע מעבר של הרשת להפסד של עשרות מיליוני שקלים. בסיכום הרבעון הראשון, רשמו תוצאות מגזר הקמעונאות מגה הפסד בגובה 22 מיליון שקל לעומת הפסד של 8.1 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. לא רק שההפסד במגה העמיק, אלא שגם הסניפים שברבעון המקביל אשתקד הסבו לרשת רווח בגובה 5.2 מיליון שקל, עברו ברבעון החולף להפסד בגובה 9.3 מיליון שקל.
הפרדה וקוץ בה
לראשונה יצרה הרשת בדו"חותיה הכספיים הפרדה בין הסניפים שצפויים להימכר או לעבור שינוי לפורמט אחר, לבין הסניפים שאותם היא מבקשת להמשיך להפעיל. באמצעות הפרדה זו, החברה יכלה להתייחס בדיווח הכללי לתוצאות הסניפים שבכוונתה להמשיך להפעיל ובאמצעותם להציג רווח תפעולי בגובה 3.2 מיליון שקל שהיווה 0.24% מהמחזור. גם נתון זה משקף צניחה של 69% ברווח התפעולי של מגה ביחס לרבעון המקביל.
ההפרדה שערכה רבוע כחול מאפשרת הצצה למצבה של הרשת ברבעון הנוכחי ביחס לרבעון המקביל אשתקד על פי חלוקה זו. מכירות כלל סניפי מגה הסתכמו ברבעון החולף ב־1.4 מיליארד שקל על פי החלוקה הבאה: 1.3 מיליארד שקל מהסניפים שאותם תמשיך מגה להפעיל, ועוד 86.94 מיליון שקל הכנסות הסניפים שהוחלט על הפסקת פעילותם במתכונת הנוכחית. זאת לעומת 1.6 מיליארד שקל הכנסות ברבעון המקביל אשתקד שנחלקו בין 1.5 מיליארד שקל מהסניפים שיישארו, ועוד 115.4 מיליון שקל מהסניפים שיועדו להימכר.
הרווח הגולמי מהסניפים שיישארו תחת מגה ירד ב־8.6% והסתכם ב־353 מיליון שקל. שיעור הרווח הגולמי מהמכירות של סניפים אלו עומד על 26.6% לעומת 25.5% אשתקד. זאת לעומת 22% רווחיות גולמית בסניפים המיועדים למכירה לעומת 17.9% שאפיינו את אותם סניפים אשתקד.
על אף הרווחיות הגולמית הגבוהה בהשוואה לרשתות הפרטיות המתנהלות סביב 22% רווחיות תפעולית, תוצאות מגה מסתכמות בהפסד אשר מעמיק מאז הרבעון המקביל. הסניפים המיועדים למכירה הסבו 12.8 מיליון שקל הפסד, בדומה לגובה ההפסד שיוחס להם ברבעון המקביל אשתקד בגובה 13.4 מיליון שקל. אלא שבעוד שברבעון הראשון אשתקד הסבו שאר הסניפים רווח בגובה 5.2 מיליון שקל, ברבעון החולף המגמה התהפכה ואותם סניפים הסבו הפסד בגובה 9.3 מיליון שקל. במגה הסבירו את תוצאות המגזר בהוצאות חד פעמיות שנבעו מסגירת והסבת סניפים. רבוע כחול הסבירה כי ההחלטה להציג את תוצאות הסניפים שהוחלט על הפסקת פעילותם במתכונת הנוכחית בנפרד היא "מכיוון שמקבל ההחלטות הראשי בחברה בוחן את מגזר הסופרמרקטים ללא סניפים אלו".
השינוי לא הגיע
הקשיים שעמם מתמודדת מגה בתחרות העזה השוררת בשוק קמעונאות המזון הובילו לירידה מתמשכת במכירות וברווחיות החברה. לפני כשנה וחצי מונה מוטי קרן לתפקיד המנכ"ל במקום זאב וורמברנד, וכחצי שנה לאחר כניסתו לתפקיד הציג אסטרטגיה חדשה שהיתה צפויה להעביר את מגה לרווחיות. זאת באמצעות צמצום פורמט הדיסקאונט ל־20 סניפים תחת מותג חדש בשם YOU תוך מחיקת המותג מגה בול, לצד חיזוק הרשת העירונית מגה בעיר באמצעות הוזלת מחירים. בשנתו הראשונה של קרן הסתכמו מכירות מגה ב־5.9 מיליארד שקל, ומקורם של 425 מיליון שקל מהסכום היו הסניפים שהוחלט על הפסקת פעילותם במתכונת הנוכחית. מכירות הרבעון הנוכחי משקפות מכירות שנתיות בגובה 5.2 מיליארד שקל בלבד למגה.