$
בורסת ת"א

מה הקפיץ את מניית מדיוי ב־980% בארבעה ימי מסחר?

החברה הודיעה אתמול על התחלת ניסוי בביה"ח בילינסון במוצר שלה המסייע להקלה על כאבי לידה. המניה שנוצקה לשלד הבורסאי של גליקומיינדס במאי האחרון הגיעה לשווי שוק של 77 מיליון שקל וכיכבה ברשימת עשר המניות הסחירות בבורסה

ניר צליק 08:1325.06.14

מניית מדיוי(Medivie) קפצה אתמול ב־100%, והשלימה בכך זינוק מרשים של 980% מיום חמישי האחרון. כעת המניה נסחרת לפי שווי שוק של כ־77 מיליון שקל. במאי האחרון מוזגה פעילות החברה לתוך השלד של גליקומיינדס אך המניה לא עוררה בהתחלה עניין רב בקרב המשקיעים. אלא שבארבעת ימי המסחר האחרונים התקיימה פעילות ערה במדיוי שהתייצבה ברשימת עשר המניות הסחירות ביותר בימים אלו. 

מקור ההתעניינות של המשקיעים נעוץ בשתי סיבות: הסיבה הראשונה היא שהחברה ערכה לפני כשבוע פגישה ראשונה עם משקיעים פרטיים והחלה להיפגש גם עם גופים מוסדיים. הסיבה השנייה היא ההודעה שנמסרה אתמול ממדיוי על התחלת ניסוי בקרב 200 יולדות בבית החולים בילינסון, במוצר החברה המסייע להקלה על כאבים ולזירוז הלידה.

 

מדיוי היא ספין אוף של אופרו, חברה המפתחת מוצרים דומים לתעשיית הספורט שעובדת עם נבחרות ברחבי העולם. המטרה היא לשפר את הביצועים הפיזיולוגיים של הספורטאים, כשלאופרו יש שיתוף פעולה עם חברות ענק כמו נייקי. המוצר של מדיוי (ה־Laboraide) הוא מנשך המסייע ליולדות להפיג את הלחץ והמיגרנות בלידה, ובכך מקצר את זמן הלידה. לחברה יש הסכמי שיווק ב־22 מדינות, ובהן ארה"ב, קנדה, יפן וטייוואן.

 

בראש החברה עומד המנכ"ל ואחד ממייסדי מדיוי ג'וש רורקה (27%), שפועל בזירה העסקית כ־17 שנה. "הקמתי חברה בשם קפיטל עם אודי גינתי והתעסקנו במסחר בנגזרים. עבדנו בכל העולם ויצרנו מארג קשרים אסטרטגיים עם בנקים וגופים מוסדיים, ואז פגשנו גם את אופרו הבריטית – חברה שמייצרת מנשכים לפה לשיפור יכולות אתלטיות — וככה נוצר החיבור בינינו. אופרו היא חברה עם מוניטין מאוד חזק וזה גם מה שמסייע לנו, כי היא צברה ידע רפואי רב. זה חסך לנו זמן פיתוח משמעותי", אומר רורקה בראיון ל"כלכליסט", הראשון לעיתונות מאז שהחברה השלימה את כניסתה לבורסה.

 

 

רוצים לגייס כסף

במדיוי מתכוונים לגייס כסף לאחר הרישום למסחר בתל אביב, כדי לתמוך בתוכניות השיווק של החברה. באשר לשאלה מדוע הפכה לחברה נפרדת מאופרו ונוצקה לשלד בורסאי, רורקה אומר: "נכנסנו לבורסה כשאנחנו יודעים בדיוק מה אנחנו רוצים לעשות עם החברה בעתיד ואיפה להשקיע. אנחנו רוצים לגייס כמה מיליוני שקלים כדי לתמוך במחקר שלנו ולחדור לשווקים חדשים, ואלו המטרות שלנו כחברה ציבורית".

 

רורקה מסביר כי החברה החלה למכור את המוצר בתחילת 2013. "יש לנו מכירות של כ-800 אלף שקל, והצפי ל־2014 עומד על 5.6 מיליון שקל. אבל הפוקוס שלנו הוא להגיע להתוויה של המיגרנות שהתחלנו לפתח, במקביל לכניסה משמעותית יותר עם המוצר לסיוע ללידה. הפוקוס שלי הוא להביא את החברה למקום בריא, אני רוצה שהיא תהיה מאוזנת בשורה התחתונה באמצע 2015", לפי רורקה.

 

הזמן הממוצע ללידה עומד על 79 דקות, ללא השימוש במכשיר, מסביר רורקה. עם המכשיר זמן הלידה עומד על 39 דקות. "אותי זה לא הפתיע, אבל לאנשים אחרים זה נשמע כמו מדע בדיוני", אומר רורקה. היתרון האמיתי במכשיר שהוא לא פולשני, ומדובר במנשך פשוט שהגודל שלו מותאם ליולדת לפי נתוניה הפיזיולוגיים ולמידת הכאב שהיא חווה בזמן הלידה.

 

המכשיר של מדיוי המכשיר של מדיוי

 

אשר לשאלה מה הרציונל שעומד מאחורי המכשיר, רורקה אומר כי "כשמהדקים את הלסתות, נוצר לחץ על הרקות וברגע ששמים את המתקן שלנו בפה, זה משחרר את המתח מהרקות, והמיגרנות שמהן סובלת לעתים אשה יולדת פשוט נעלמות. זה גורם לרפיון של השרירים וזה מסייע ללידות".

 

רורקה מספר כי אופרו לקחה את נבחרת הרוגבי של בריטניה ומדדה שלושה פרמטרים: מהירות הריצה הממוצעת, המרחק שהשחקן רץ וכמה משקל הוא דוחק. בעזרת המכשיר הם ראו שיפור ממוצע של 10% בכל הפרמטרים.

מה דעתך על מניית סטורג' דרופ:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

פוזלים להפרעות קשב

החברה מתכוונת לפעול גם בתחום של בעיות קשב וריכוז. "נתתי את המוצר שלנו למנכ"ל שאני מכיר, כי הוא היה נרדם בישיבות, ומהרגע שהוא השתמש בו, הוא כבר לא נרדם בישיבות ומצליח לשמור על עצמו מרוכז", מספר רורקה ומוסיף: "יש גם אפשרות שהמכשיר יסייע לאנשים שעושים בחינת בגרות. גילינו שהמוצר מסייע לאנשים להתרכז, אבל אלו התוכניות שלנו לעתיד וכרגע אנו ממוקדים בתחום הלידה".

 

מלבד תחום הפרעות קשב וריכוז, מדיוי עשויה להיכנס בעתיד גם לטיפול במחלת האלצהיימר. בנוסף, החברה מתכננת לייצר מוצצים רפואיים לתינוקות שימנעו עיוותים בשיניים, כפי שקורה לעתים עם מוצצים רגילים.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x