דיווח שוטף
התרסקות המטוס המלזי באוקראינה הפילה את המניות בוול סטריט
דאו ג'ונס איבד 0.9%, S&P 500 ירד ב-1.2% ונאסד"ק השיל 1.4%. דיווח: ההנפקה של עליבאבא תצא לדרך ב-1 בספטמבר. מיקרוסופט עלתה ב-1% לאחר שהכריזה על תוכנית התייעלות הכוללת פיטורי 18 אלף עובדים
22:20 - פחות משעה לנעילת המסחר - מתגברות הירידות במדדים המובילים. הנפט קופץ ב-1.8% לרמה של 106.8 דולר לחבית.
21:00 - הזהב עלה ב-1.3% וננעל ברמה של 1,316.9 דולר לאונקיה בבורסות הסחורות של שיקגו. עוד ברקע להתרסקות המטוס המלזי, ארה"ב הודיעה כי תחל בחקירה משל עצמה על מנת לברר מה הסיבה להתרסקות המטוס.
20:10 - שוק האג"ח הממשלתיות. תשואת האג"ח ל-10 שנים, שיורדת ככל שהמחיר עולה, מאבדת 0.05% ונסחרת בתשואה של 1.7%. תשואת האג"ח ל-30 שנה יורדת ב-0.05% ל-3.299% והאיגרת ל-5 שנים נסחרת ברמה של 1.661%.
מניית בואינג מחקה את הירידות בתחילת המסחר וזאת על רקע ההערכות כי המטוס המלזי הופל על ידי יירוט ולא על ידי תקלה טכנית.
19:40 - נעילת מסחר בבורסות אירופה. המתיחות בין אוקראינה ורוסיה הפילה את הבורסה במוסקבה ב-5.5%. הרובל הרוסי צלל ב-1.8% מול היורו והדולר. פוטסי קאק דאקס
18:50 - עדכונים מהמטוס שהתרסק: לפי דיווחים ראשוניים, המסתמכים על משרד הפנים הרוסי, המטוס הופל בעזרת טיל קרקע-אוויר שנורה לעברו. חלקים נרחבים במזרח אוקראינה, נזכיר, נשלטים בימים אלה על-ידי המורדים המבקשים להפיל את השלטון בקייב, ואחרים נשלטים בידי הממשלה החדשה בקייב. לא ברור מי אחראי להפלת המטוס.
18:45 - אביחי שורצקי, האסטרטג הראשי של בית ההשקעות IBI: "השווקים התעוררו היום להודעה די דרמטית של ממשל אובמה בדבר חבילת סנקציות אשר נראית כמשמעותית יותר מהצעדים שהוטלו עד כה. הסיבה לכך היא שהפעם כוונו הסנקציות גם כלפי חברות גדולות המוכרות היטב בשוקי ההון הגלובליים, מה שבא לידי ביטוי בירידות חדות בשוקי ההון ברוסיה. לשם המחשה נציין שמדד המניות המוביל ברוסיה (MICEX) רשם היום ירידה של מעל ל-2.5%".
דיווח: מטוס נוסעים התרסק באוקראינה. מטוס מלזי עם 295 נוסעים התרסק במזרח אוקראינה, סמוך לגבול רוסיה. כך דיווחה סוכנות הידיעות הרוסית "אינטרפקס". המטוס עשה דרכו מאמסטרדם לקואלה לומפור. דובר חברת התעופה "מלזיה איירליינס" אישר כי "הייתה תקרית", והודעה בנושא צפויה להימסר בקרוב.
18:25 - לפי דיווח של הוול סטריט ג'ורנל, עליבאבא צפויה לצאת להנפקה ראשונית לציבור ב-1 בספטמבר. לפי הדיווח החברה צפויה לגייס 20 מיליארד דולר, כאשר ההודעה הרשמית צפויה לצאת לקראת סוף החודש.
מניות ישראליות בולטות במסחר: מדיוונד, אלון רבוע כחול, אנזימוטק, פלוריסטםו קייט פארמה
17:45 - אחרי הפתיחה השלילית, המדדים עברו להיסחר בסמוך לרמת הפתיחה. מיקרוסופט עולה ב-1.8%. טוויטר יורדת ב-1.7%, טיים וורנר מטפסת ב-3%.
מניית סנדיסק צוללת בשיעור של 12%. יצרנית כרטיסי הזיכרון אמנם עקפה את התחזיות המוקדמות של האנליסטים לרבעון השני של השנה אך סיפקה תחזית מאכזת להמשך 2014.
16:45 - ביום השלישי של התערוכה האווירית בפרנבורו שבאנגליה (Farnborough Air Show) רשמה בואינגעסקת ענק של מכירת מטוסי 777 לחברת התעופה הקאטארית Qatar Airways בהיקף של 46 מיליארד דולר. במסגרת העסקה רשמה החברה הקאטארית הזמנה ל-50 מטוסים עם אופציה ל-50 נוספים. העסקה העלתה את בואינג מעל איירבאס בסיכום ההזמנות בתערוכה, עם הזמנות בהיקף כולל של 63 מיליארד דולר, מול 61 מיליארד דולר למתחרה האירופית. ההזמנות המדווחות הן עקרוניות בלבד, וכבר היום מתחילות החברות לשקוד על הפיכתן לחוזים בפועל. נכון ליוני רשום לבואינג צבר המזנות של 5,197 מטוסים, מול 5,546 לאיירבאס.
16:30 - פתיחה שלילית בניו יורק - מיקרוסופט בולטת בעלייה של 3.5%. טאואר יורדת ב-2.8%, טבע מאבדת 1%.
15:30 - נתוני מאקרו לפני פתיחת המסחר. הדרישות הראשוניות לדמי האבטלה בשבוע החולף ירדו ב-3,000 ל-302 אלף, לעומת 305 בקשות בשבוע שלפני כן. צפי האנליסטים היה ל-310 אלף בקשות חדשות. בחישוב חודשי, מדובר בנתון הנמוך ביותר מאז 2007.
קצב התחלות הבנייה ירד ביוני ב-9.3% והסתכם ב-893 אלף (קצב שנתי). עיקר הירידה נבעה מצניחה של 29.6% בדרום ארה"ב.
גם אישורי הבנייה איכזבו ועמדו ביוני על קצב שנתי של 960 אלף, לעומת 990 אלף בחודש מאי. תחזיות האנליסטים עמדו על 1.04 מיליון.
15:15 - ענקית התוכנה האמריקאית, מיקרוסופט, דיווחה היום על תוכנית התייעלות נרחבת במסגרתה תפטר עד 18 אלף עובדים ברחבי העולם. נכון לסוף הרבעון הראשון של 2014 לחברה 99 אלף עובדים בעולם, כך שמדובר למעשה בכ-20% מכח העבודה של החברה בעולם. הקיצוץ, הנרחב ביותר בהיסטוריה של החברה, מגיע חמישה חודשים בלבד לאחר כניסתו לתפקיד של המנכ"ל החדש סאטיה נאדלה. הוא מהווה את אחד הנדבכים המרכזיים בתוכניתו למיקוד מחדש של החברה בפעילות ענן וסביבת מובייל. בסך הכל עלות ההתייעלות של החברה צפויה להסתכם ב-1.6-1.1 מיליארד דולר (לפני מס).
13:30 - החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט יורדים בשעה זו בשיעור של עד 0.3% על רקע הסנקציות החדשות שהטילה ארה"ב על רוסיה. במקביל ימשכו המשם לעקוב אחר עונת הדוחות הכספיים לרבעון השני של השנה. הבורסה במוסקבה צוללת ב-5%.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
מורגן סטנלי ידווח על תוצאותיו לפני פתיחת המסחר. האנליסטים מצפים לרווח נקי של 55 סנט למניה, לעומת 45 סנט למניה ברבעון השני של 2013.
הנתון השבועי של התביעות הראשוניות לדמי אבטלה יפורסם לפני פתיחת המסחר. הצפי השבוע עומד על 310 אלף בקשות חדשות. במקביל יפורסמו התחלות הבנייה ביוני שיעמדו, כך מעריכים, על 1.02 מיליון.
מניות נוספות שירכזו עניין: SAP העלתה את תחזית המכירות השנתית שלה על רקע עלייה בפעילות הענן של החברה. EBAYדיווחה אמש על תוצאות שעמדו בתחזית האנליסטים עם רווח נקי של 69 סנט למניה והכנסות של 4.4 מיליארד דולר. כמו כן, ענקית הטכנולוגיה גוגל תדווח על תוצאותיה עם תום המסחר.
הזינוק בטאואר: בית ההשקעות אסקנדיאן העלה אתמול את מחיר היעד של המניה מ-15 ל-24 דולר. וברקע, עוד סיפור גדול שהיה אתמול בעולם השבבים: אחת המיצרניות השבבים הגדולות בעולם, Taiwan Semiconductor Manufacturing, פרסמה אתמול דוחות חיוביים ותחזית אופטימית, אך בסקירה שפרסם גודלמן זאקס נכתב כי הענקית הטאיוונית תיפגע קשות במחצית השנייה של השנה, נוכח הירידה בביקוש לשבבים של 20 נאנומטר בהם היא מתמחה. החברה אמנם תייצר בשנה הבאה שבבים קטנים יותר, של 16 נ"מ, אך ייתכן שזה יהיה כבר מאוחר מדי, שכן אז המתחרות המתקדמות ייצרו כבר שבבי 14 נ"נ.
13:00 - יושבת ראש הבנק המרכזי של ארה"ב, ג'נט יילן, סיימה אתמול את עדותה בת היומיים בפני הקונגרס ואמרה כי העלאת ריבית מוקדמת מהצפוי תיתכן במידה ושוק העבודה יראה סימנים מהירים של התאוששות. ילן גם התייחסה למצב בשווקים ואמרה כי "הערכת השווי של חברות קטנות, חברות מדיה חברתית וחלק מחברות הביומד - גבוהה מדיי".
לו קורא לחקיקה מיידית נגד מקלטי מס. במכתב ששלח אתמול שר האוצר של ארה"ב, ג'ק לו, לראשי ועדות המיסוי של הקונגרס נכתב כי המחוקקים "צריכים להעביר חקיקה מיידית... כדי להפסיק את הניצול לרעה של מערכת המס שלנו" — כך דיווח "הוול סטריט ג'ורנל". לו ביקר את החברות שעוברות אל מעבר לים כדי להימנע מתשלום המס התאגידי האמריקאי הנחשב לגבוה יחסית, תוך שהן ממשיכות לפעול על קרקע ארה"ב וליהנות מכל יתרונות הפעולה בארה"ב ובהם מערכת המשפט, התשתיות והמחקר והפיתוח במדינה.
"כאומה אנחנו צריכים ליצור תודעה חדשה של פטריוטיזם כלכלי, שבו כולנו נקום או ניפול יחד", כתב לו. "אנחנו לא צריכים לתמוך בתאגידים שמנסים להוציא את הרווחים שלהם אל מעבר לים כדי להתחמק מתשלום החלק ההוגן שלהם במסים". במכתב קרא לו גם לשינוי רטרואקטיבי של תקנות המיסוי האמריקאיות ממאי 2014.