בלעדי לכלכליסט
קרן להב כבר מורווחת 40% על עסקת WTP עוד לפני השלמתה
הקרן רכשה 5% ממניות החברה לפני פחות מחודש והעסקה עם חברת מיחזור הפסולת תושלם היום. להב משלימה השקעה של 53 מיליון שקל, מחצית הקרן שגייסה
היום תושלם העסקה הראשונה של קרן להב בחברה ציבורית. ב-28 ביולי, לפני כשלושה שבועות, השקיעה הקרן 5.5 מיליון שקל ברכישת 4.99% ממניות החברה WTP שבבעלות אבנר ארזי ושעוסקת בטכנולוגיה להפיכת פסולת למוצרים. הקצאת המניות לקרן נעשתה במחיר של 1.56 שקלים למניה. היום, עוד בטרם הושלמה העסקה עומד מחיר המניה בבורסה בת"א על 2.20, גבוה ב-40% מהמחיר בו נעשתה העסקה, כאמור לפני כשלושה שבועות.
- ללא עזרת המוסדיים: קרן להב של גיורא עופר גייסה 100 מיליון שקל
- חברת העוגנפלסט מקיבוץ העוגן מצרפת לראשונה שותף
ההשקעה היא השביעית של קרן להב. ל"כלכליסט" נודע כי הקרן המנוהלת ע"י גיורא עופר מנכ"ל בנק דיסקונט לשעבר, וע"י יעל גיט סמנכ"לית המימון של קרן בראשית ובכירה בפועליםפ לשעבר. הקרן השקיעה 53 מיליון שקל מתוך 107 מיליון שקל שגייסה, והגיעה למעשה למחצית דרכה – השקעה של מחצית המסכום שגייסה, תוך שנה וחצי בלבד. בדרך הגדילה את הסכום שגייסה מ-100 ל-125 מיליון שקל מגופים נוספים שביקשו להשקיע. מדובר בפרק זמן קצר ומהלכים מהירים יחסית. עוד נודע כי עד כה הניבה הקרן תשואה של 12% למשקיעים שלה, שהם ברובם פרטיים וכוללים מוסדי גדול –הכשרה ביטוח.
קרן להב מתמחה במימון והשקעה בחברות מידל מרקט מהמגזר הקיבוצי. ההשקעה הזו היא הסימן לכך שהקרן מתכוונת לנצל הזדמנויות גם כאלו שחורגות ממסגרת החברות בקיבוצים. הקרן הוקמה בתחילת 2013 וביצעה עד להשקעה זו 6 עסקאות בהיקף השקעה כולל של 75 מיליון שקל, כאשר חלקה של הקרן בהשקעות אלה מגיע לכ-50 מיליון שקל והיתרה מצד גופים נוספים שהצטרפו אל השקעות הקרן, הן כמשקיעים והן כגורמי מימון. לקרן פתרונות מימון לחברות והיא מבצעת עסקאות בטווחים שבין 30-5 מיליון שקל, שהינו טווח שנמצא "מתחת לרדאר" של מרבית גופי ההשקעה והמימון הפועלים בישראל.
בין ההשקעות שביצעה הקרן - כ-22 מיליון שקל בחברת נאייקס, המייצרת ומשווקת מערכות תשלום ללא מזומנים, בקרה ושליטה למכונות אוטומטיות; רכישת 40% ממניות חברת העוגנפלסט, יצואנית מובילה בתחום יריעות פי וי סי לשימושים מתקדמים בתחומי הבניה והתעשייה, בעסקה שהיקפה נאמד בכ-25 מיליון שקל.
לחברת WTP ישראל מערכת טכנולוגיה אשר הופכת פסולת עירונית מוצקה, פסולת ירוקה למוצרים סופיים רווחיים. המפעל של החברה פועל ממפרץ חיפה והופך פסולת לפלסטיק ממוחזר בעלות של כ-600 דולר לטונה, כשהפלסטיק המוגמר נמכר כמעט במחיר כפול. בלהב מעריכים ש-2015 תהיה שנת הפריצה של החברה מבחינת מכירות ושיתוף פעולה עם מפעלי פלסטיק בארץ. בקרן מאמינים כי אליהם ואל רוביקון של אמיר ברמלי שגם היא השקיעה בחברה, יצטרפו בקרוב משקיעים נוספים.
למרות כניסתה של להב לשוק, לא צצו קרנות חדשות באותו תחום המתמחות במימון חברות בסדר גודל של 30-5 מיליון שקל ואילו נאלצות להישען על מימון בנקאי. השינוי הבולט שהכניסה החברה בהשקעות שביצעה היה בחברת העוגן פלסט, כשהקטינה את הריבית שמשלמת החברה לבנקים, שיפרה את הקובננטים, הפחיתה בטחונות שניתנו ואת העמלות שהחברה משלמת.